Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máš hezkého chlapečka-to je vidět i přes akné
takže kliiid!Můj to měl/ještě trošičku má taky-doktorka mu předepsala nějakou mastičku, ta trochu pomohla, že nemá už „Beďárky s bílou hlavičkou“ ale má už jen takové červené flíčky a hrubší tvářičky. A jsou mu už 2 měsíce a uplně to nezmizelo po šestinedělí:(už to máme taky dost dlouho-přes měsíc určitě. Každopádně vydrž a poptej se na nějakou mast!Mě dr.dokonce řekla že kdyby se mu to mooc zhoršovala že nás pošle na kožní-že existuje nějaká vodička po které to zmizí na 100%.
ahojte,tak máme 5 týdenního chlapečka.Ve 4 týdnu se mi osypal na obličeji a za 2 dny komplet celé tělo
hrůza děs běs.Doktorka řekla atop.eksem,ale mně se to nezdá-je to spíš jako alergie na prací prášek.dALA MASTI-I KORTIKOIDY NA 3 DNY,ZMIZELO TO,BYL VYHLAZENÝ A TEĎ 3 DNY NEMAŽEME A ZASE CELÁ PUSA POSETÁ I BŘICHO.jSEM ZOUFALÁ.KOJÍM,NEJÍM SKORO NIC,MÁM STARCH,ŽE MU NĚCO VADÍ.Prášek mám lovelu,ale to by se osypal hned a ne po měsíci,ne??????
@pepivaha píše:
ahojte,tak máme 5 týdenního chlapečka.Ve 4 týdnu se mi osypal na obličeji a za 2 dny komplet celé tělohrůza děs běs.Doktorka řekla atop.eksem,ale mně se to nezdá-je to spíš jako alergie na prací prášek.dALA MASTI-I KORTIKOIDY NA 3 DNY,ZMIZELO TO,BYL VYHLAZENÝ A TEĎ 3 DNY NEMAŽEME A ZASE CELÁ PUSA POSETÁ I BŘICHO.jSEM ZOUFALÁ.KOJÍM,NEJÍM SKORO NIC,MÁM STARCH,ŽE MU NĚCO VADÍ.Prášek mám lovelu,ale to by se osypal hned a ne po měsíci,ne??????
To nevím
našemu malýmu se taky osypalo celý tělo, tak nám doporučila dr. 3 dny nemýt a ono to pomohlo
ale těžko říct jestli máte to samé-ale pak právě přišlo to novorozenecké akné. Jinak mě dr.říkala že klidně můžem zajít i na kožní bez doporučení-tak jestli jsi z toho zoufalá a nic nejíš(ale to fakt vypadá jako alergie na nějakou potravinu když se osypal po celém těle)tak tam zajděte. Bude to dobré, u miminek je skoro všechno normální tyhle vyrážky ![]()
Ahoj muj maly to měl taky pridam fotku ted ma uz skoro 3 měsic a nema po tom už ani znamku opravdu nepřestavej kojit ono to přejde taky jsem mu davala obklady z černeho čaje a jeste jsem dostala mastičku bactroban ale to spis pomahal ten čaj je škoda abys přestala kojit ![]()
Ahoj, mám 4letou dceru a měsíčního syna. Dcera tyto pupínky měla také u ní na to zabralo sluníčko, každý den jsem jí vystavovala obličej na sluníčko (v mezích normy a opatrně, dcera je narozená v dubnu).Malému se tyto pupínky vysypali před 14dny. Vzhledem k tropům co jsou venku na sluníčko nevystavuji, ale kamarádka mi poradila mazat mastí LENIENS a koupat v OILATUM. Pokožka se zklidnila, není tak červená a pupínky pomalu, ale jistě mizí. Také jsem zkusila mazat BEPANTHEN, zklidnil zarudnutí. Framykoin nám napsala doktorka a potvrzuji, že je na prd. Pityol co zde jiné maminy zmiňují nám pomohl na opruzeniny, doporučuji. Maminy hlavně nepřestávejte kojit, to je největší blbost co můžete udělat. Nebojte se pupínky zmizí a děti dudou mít krásné tvářičky bez jizev.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, je tohle novorozenecké akné? Zašla bych samozřejmě k doktorce, ale ta naše má dovolenou a k jiné moc nechci a nechci malou brát do čekárny mezi nemocné děti. Hanička to má jenom na pusince (tvářičky) a na bradičce. Pokud je to to akné, tak stejně to nějak ničím nevyléčíme, nejlepší je prostě čekat. Zatím jí to myju v převařené vodě a zkusila jsem Bepanthen, ale nepomohlo.Tak co myslíte?
Nám pomohl Holtův krém (či mast nebo co to je) - sice dítě smrdí jak špekáček, ale zabírá to
Neměla jsem to teda diagnostikované, ale vypadalo to podobně.
Nelistuju tedy zpět, nevím, jestli to tu nebylo už zmíněno.
@Lucajdice79 podle fotek mi přijde, že ano. Malá ho měla taky jenom na tvářích a na bradě, ale víc pupínků teda. Jinak nám na to doktorka tenkrát dala jarischův roztok. Dvakrát denně jsme jí tím potírali a docela rychle se to potom ztratilo. Krémy nám naopak nedoporučila, že to ucpává póry a je to pak horší.
@Lucajdice79 tak obě moje děcka to měly
kája taky tak jak dan v několika týdnech a pak ještě jednou(ale to už si nepamatuju kolik mu bylo týdnů)danovi to zmizlo už prakticky samo a kája když se mu to vysypalo více potírala sem černým čajem(rada od dětské dr…jakž takž účinná) a na radu lékarnice sem koupila tenkrát dětský zásyp-pudr(myslím že aviril to byl) a potírala tím(dycky sem si sypla trochu do ruky a potřela sem mu s tím tvářičky) a to kupodivu zabralo a do týdne neměl ani pupínek…ale jinak se dycky směju že mám doma měsíční puboše ![]()
@lecijasek ta fotka je už 3 dny stará, teď toho má už víc a je to zarudlé. Počkám do pondělka a pak, pokud to teda nezmizí, tak se poradím s doktorkou. Děkuju za názor.
@cizova já to právě u Lucinky neznám, tak jsem z toho taková vyplesklá
zkusím asi ten černý čaj teda, to tady radilo více lidí ![]()
@Lucajdice79 tím čajem určitě nic nezkazíš
Malá byla právě osypaná často. Já z toho byla taky vyplesklá, protože jsem sama alergik a bála jsem se, aby to nebyl první projev atopáku.
Jo jinak pro zakladatelku tohoto tématu…doufám že si nezkončila s kojením!! jen tak pro zajímavost můj starší kluk to taky měl kolem měsíce a zhruba i tak moc jak máš ty vyfoceného svého kluka a kojený nebyl!!!takže s mateřským mlíkem to nemusí mít nic společného…pokud já vím tak se mimina takle normálně ještě čistí po porodu..aspoň takhle mi to vysvětlila dr.
Ahoj, tak malému je 8 měsíců a ty pupínky mu zmizeli v 6 měsíci a ve finále nám nic jiného nezabralo než umývání tváří řepíčkovím čajem, mazání řepíčkovou mastičkou a promazávání Expicialem. S naší lékařkou jsem o pupíncích nediskutovala, každou měsíční návštěvu nám chtěla cpát drahé šmejdy a dělat na malém hokusy pokusy.Je to děh na dlouhou trať, ale musí se tomu dát čas a trpělivost. Malej má dnes obličejík jak broskvičku. ![]()
@Lucajdice79 ja myslim, ze je
pokud by to ale nejak hodne rudlo a puchyrky se zvetsily, mohlo by to byt i impetigo
pokud se tyce lecby akne, protoze muj prvni to mel uplne strasidelny, googlila jsem honde. zjistila jsem, ze se na to s uspechem pouziva asi tak 50 ruznych masti s naprosto protichudnymi ucnky - po naprosto mastne, po naprosto vysusujici. usoudila jsem z toho, ze se to nejspis nemusi lecit vubec - a taky ze to tak je.