Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny ![]()
Nemáte někdo zkušenost prosím?
Už delší dobu bojuji s problémovou pletí, je mi 20let (snad ani v pubertě jsem neměla tak hroznou pleť) viz foto.. trvá to cca přes půl rok, nemohu se za nic zbavit těch beďaru (pupínku) na čele a hlavně v místech u spánku, dělá se to v podstatě i u tváří, ale nejvíc kritický místo je u čela a u spánku.
Dříve jsem zkoušela samý chemický peelingy, masku queen helene, která je dost známá v americe, bohužel díky všem těch chemickým s prominutím,,sračkám'' jsem si zhoršila pleť ještě víc, slyšela jsem, že se pak ucpávají o to víc póry a roznese se to po celé pleti, pleť jsem měla dost podrážděnou, vysušenou pak se mi začla zase až moc mastit
začala jsem používat čistící vody na problémovou pleť prvně Bioderma Sensibio H2O, po tom jsem měla podrážděnou pleť takže bezvýznamné a po té čistící vodu od Vichy a k tomu od Ryor krém na zánět musím říct, že dvakrát denně jsem pravidelně čistila pleť a na noc krém a pleť už není podrážděná, tolik citlivá a každé ráno se po krému budím a příjde mi, že pupínky jsou vybledlý, ale bohužel to není ono, pupínku se ne a ne zbavit ![]()
Četla jsem recenze na čaj z nimby, váhám už delší dobu, dost lidem to pomohlo, ale nějak se bojím toho je to na delší dobu a bojím se co by mi v průběhu toho očistění vylezlo na pleti
![]()
Mně hodně pomohla úprava stravy. Hodně zeleniny, ovoce, dietní maso a minimum pečiva a sladkostí (neodpírala jsem si je, ale dost omezila). Za půl roku jsem měla pleť čistou.
Příspěvek upraven 07.06.15 v 08:34
Asi takhle. Mě nepomohlo nic, ani samoléčba ani doktoři. Je mi 35 a pleť mám příšernou (no snad horší než ty). Jediné, co mi pomáhá na zahojení pupínků je od Anatomicals tentopřípraek, ale objednávám ze zahraničí:
http://www.anatomicals.com.mt/…s-that-chap/
A trochu mi vyhlazuje pleť čistý kolagen. Na zblednutí jizev mi docela pomáhá White objectiv pen z Biodermy, ale jen při dlouhodobém použití.
Strava na mě nijak nepůsobí. Před těhotenstvím jsem nejedla vůbec pečivo a sladké téměř ne, prakticky jen ovoce a sem tam jogurt.
Teď v těhotenství mám pleť stokrát katastrofičtější, ale čekám holku, tak třeba je to tím.
Mě se pleť výrazně zhoršila od doby, co už rok pracuji na pekárně. Pro mojí citlivou pleť nic dobrého a je to horší a horší. Tomu se nedá říct úplně beďary, který jsou naducaný a dají se vymáčknout, ty jsem nikdy moc nemívala v pubertě max jeden, dva. Tohle jsou vyloženě pupínky, kterých se nemůžu zbavit. Na různý čistící tonikum už nedávám a chemický peelingy? Těm se vyhýbám.
Už mě napadá jen zajít k doktorovi a nechat si napsat buď roaccutane nebo curracne na akné. Což zase blbost, jako akné mi to nepříjde.
A nebo zkusím ten Ajurvédský čaj od Nimby, váhám, ale mám strach ![]()
@DenisaSvecova Zkoušela jsem přípravky z drogerie (tam lehoulince pomáhaly přípravky s přídavkem zinku, smrdí to jako tchoř, ale malý úspěch tam byl) a pak různé přírodní masky.. Ale kolosálním úspěchem bych nenazvala nic, ani přírodu, ani umělinu.
Pak jsem zkusila chodit ke kosmetičce - a musím říct, že přestože jsem čisté pleti taky nedosáhla, měla jsem před zrcadlem o mnoho lepší pocit. Čistila to laserem + na období do další kontroly se používá takový gel, který zpomaluje návrat do pupínkového normálu. Z Prahy přímo doporučím paní Tamaru Doušovou, sedí teď v Jagellonské. Ochotná paní, ze které má člověk i pocit, že jí vážně záleží na tom ti pomoct.
@DenisaSvecova píše:
Mě se pleť výrazně zhoršila od doby, co už rok pracuji na pekárně. Pro mojí citlivou pleť nic dobrého a je to horší a horší. Tomu se nedá říct úplně beďary, který jsou naducaný a dají se vymáčknout, ty jsem nikdy moc nemívala v pubertě max jeden, dva. Tohle jsou vyloženě pupínky, kterých se nemůžu zbavit. Na různý čistící tonikum už nedávám a chemický peelingy? Těm se vyhýbám.
Už mě napadá jen zajít k doktorovi a nechat si napsat buď roaccutane nebo curracne na akné. Což zase blbost, jako akné mi to nepříjde.
A nebo zkusím ten Ajurvédský čaj od Nimby, váhám, ale mám strach
Kamarádka měla to samé, nebyly to klasické beďary, vyzkoušela kde co a nic ji nepomohlo, měla to stresového původu, dala se lehce do klidu a dochází na kosmetiku, tam jí dělají kůru 1 krát týdně galvanickou žehličkou+ byla na laseru a pleť o 80% lepší a to je na začátku ![]()
@martiska píše:
Kamarádka měla to samé, nebyly to klasické beďary, vyzkoušela kde co a nic ji nepomohlo, měla to stresového původu, dala se lehce do klidu a dochází na kosmetiku, tam jí dělají kůru 1 krát týdně galvanickou žehličkou+ byla na laseru a pleť o 80% lepší a to je na začátku
Z důvodu stresu by to mohlo být, před nedávnem jsem studovala takový ten klidný studentský život pohodička a v momentální době pracuji už rok, samé chaosy, stresy atd.. nestěžuji si. Jen je fakt, že pleť se výrazně zhoršila za poslední rok
děkuji za radu
Nejíst sladkosti a balzamika. A nepatlat se krémama. To se mi osvědčilo. Jenže stejně hrajou roli hormony, antikoncepce by ti zajistila hezkou pleť, ale za cenu zdraví.
@Anonymní píše:
Nejíst sladkosti a balzamika. A nepatlat se krémama. To se mi osvědčilo. Jenže stejně hrajou roli hormony, antikoncepce by ti zajistila hezkou pleť, ale za cenu zdraví.
Na sladkosti nejsem, takže když už, tak párkrát do měsíce.
@DenisaSvecova tak to chce čas, mně je přes 20 a také mám problémy s pletí, ale u mě za to může vysazení antikoncepce a to jsem měla vždy pleť hezkou dokonce i v pubertě a teď kvůli antikoncepci příšernou a to jsem jí brala jen půl roku. Ale jak jsem začala omezovat ty sladkosti, všechny různý kečupy, tak se to o dost zlepšilo. A taky neni špatný si koupit Biosil
@DenisaSvecova a práší se u vás? i to může zhoršovat pleť
a jak už tu bylo zmíněno - hormony též umí udělat své (dobrou službu i paseku…)
Na stavu pleti se podílí i zažívání, těch faktorů je hodně…
Roacutan je dryják - zatěžuje játra a je fakt pro těžké stavy, stimuluje přestavbu mazových žláz.
Antikoncepci jsem nikdy nebrala a ani nemám v plánu jí brát. Jinak ten biosil, to je doplněk stravy?
@DenisaSvecova píše:
Antikoncepci jsem nikdy nebrala a ani nemám v plánu jí brát. Jinak ten biosil, to je doplněk stravy?
Jo, je to doplněk stravy a má právě působit na pleť, vlasy a nehty.
@Malaga píše:
@DenisaSvecova a práší se u vás? i to může zhoršovat pleť
a jak už tu bylo zmíněno - hormony též umí udělat své (dobrou službu i paseku…)
Na stavu pleti se podílí i zažívání, těch faktorů je hodně…
Roacutan je dryják - zatěžuje játra a je fakt pro těžké stavy, stimuluje přestavbu mazových žláz.
Nějaký to procento dávám tomu, jestli to není způsobeno alergií, na alergii netrpím, mívám jen tu sezónní přes léto jako např teď, ale co musím říct je to přes měsíc zpátky co v práci klimatizace způsobovala všech zaměstnancum vyrážky, všichni jsme se drbaly a podobně.. než nám přišli opravit klimatizaci která byla zaprášená. Pro mojí citlivou pleť taky nic moc!!!
@Anonymní píše:
Jo, je to doplněk stravy a má právě působit na pleť, vlasy a nehty.
Díky, odpolko zaběhnu do lékárny ![]()