Problémoví sousedé

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.8.22 09:52

Problémoví sousedé

Zdravím všechny.
S přítelem čelíme už druhým rokem takřka neřešitelnému problému, a to věčně nespokojeným sousedům. Bydlíme v trojgeneračním domě - v přízemí sousedé, o kterých je tento příspěvek, v 1. patře přítelovi prarodiče a ve 2. patře my. Za domem je společná zahrádka.
Začalo to ihned po našem přistěhování. Sousedům vadilo, že kvůli nám je popelnice na odpad moc plná - museli jsme kupovat novou. Sousedům vadilo občasné venčení na společné zahradě - omezili jsme pouze na rychlé noční „čůrání“. Problémy nestačili a sousedé přišli s tím, že zahrádku za domem chtějí rozdělit a chtějí si vyhradit svoji třetinu. Sami si zvolili, jakou stranu a my jsme museli vše přerovnat tak, aby na jejich třetině nic našeho a prarodičů nebylo. Bohužel spory nekončí. Sousedka si na mě a přítele neustále stěžuje, neustále na nás hledá něco špatně, ačkoliv bych si troufla říci, že jako sousedé jsme velice dobří. S přítelem o společné prostory pečujeme - přítel natřel celou podlahu ve sklepě, opravili jsme zábradlí, staráme se o zahradu, pravidelně uklízíme..
Už jsem s rozumem v koncích a nevím, co víc dělat. Sousedka mi jednou sdělila, že tady bydlíme nejkratší dobu, že bychom neměli mít na nic právo, ať si jdeme na zahrádku jinam, a takhle bych mohla pokračovat neustále.
Jak čelit hlouposti? Nestačilo jim ve všem vyhovět, stěhovat se určitě nebudeme - byt nám patří, po dobrém to nefungovalo, ignorace nefungovala, minimální využívání společné zahrady také ne. Poraďte prosím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
5.8.22 09:57

No, kdybys mi venčila psa na společné zahradě, tak tě taky vynesu v zubech a budu trvat na rozdělení zahrady. Nikdo nestojí o podělanou a pomočenou zahradu. Že se pro třetí rodinu koupí nová popelnice, to je snad taky normální. Nic dalšího konkrétního jsi neuvedla, tak se těžko vyjadřovat.

• Citovat
  • Upravit
64919
5.8.22 10:00
@Anonymní píše:
Zdravím všechny.
S přítelem čelíme už druhým rokem takřka neřešitelnému problému, a to věčně nespokojeným sousedům. Bydlíme v trojgeneračním domě - v přízemí sousedé, o kterých je tento příspěvek, v 1. patře přítelovi prarodiče a ve 2. patře my. Za domem je společná zahrádka.
Začalo to ihned po našem přistěhování. Sousedům vadilo, že kvůli nám je popelnice na odpad moc plná - museli jsme kupovat novou. Sousedům vadilo občasné venčení na společné zahradě - omezili jsme pouze na rychlé noční „čůrání“. Problémy nestačili a sousedé přišli s tím, že zahrádku za domem chtějí rozdělit a chtějí si vyhradit svoji třetinu. Sami si zvolili, jakou stranu a my jsme museli vše přerovnat tak, aby na jejich třetině nic našeho a prarodičů nebylo. Bohužel spory nekončí. Sousedka si na mě a přítele neustále stěžuje, neustále na nás hledá něco špatně, ačkoliv bych si troufla říci, že jako sousedé jsme velice dobří. S přítelem o společné prostory pečujeme - přítel natřel celou podlahu ve sklepě, opravili jsme zábradlí, staráme se o zahradu, pravidelně uklízíme..
Už jsem s rozumem v koncích a nevím, co víc dělat. Sousedka mi jednou sdělila, že tady bydlíme nejkratší dobu, že bychom neměli mít na nic právo, ať si jdeme na zahrádku jinam, a takhle bych mohla pokračovat neustále.
Jak čelit hlouposti? Nestačilo jim ve všem vyhovět, stěhovat se určitě nebudeme - byt nám patří, po dobrém to nefungovalo, ignorace nefungovala, minimální využívání společné zahrady také ne. Poraďte prosím.

pes nepatří na společnou zahradu, laskavě si venčete normálně mimo oplocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15384
5.8.22 10:03

Nechápu, proč tam venčíš psa … To je takovej problém s ním někam jít, udělat pár kroků navíc? :nevim:
Jinak rozdělení zahrady je v pořádku. Každej máte svoje. Klidně i plot bych si tam udělala.

A na ty ostatní kecy bych se dost ostře ohradila a dala jí najevo, že se z ní nezblázním. A pokud jí vy nevyhovujete, tak ať se odstěhuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
5.8.22 10:10
@Anonymní píše:
Zdravím všechny.

Zaleží zda tam jste všichni jako majitele bytu a nebo jsou dotyční nájemníci? Když v jednom patře bydlíte vy, v druhém prarodiče.
Oni jsou cizí a nebo nějak do rodiny?

• Citovat
  • Upravit
20838
5.8.22 10:27

No venčení psa na společné zahradě je prostě humus a zaslouzite přes hubu a ještě to omezit na „noční“ čůrání. To je výsměch. Jste líní a neohleduplni a pak se divíte, že proti vám ostatní něco mají. :roll:

A popelnice se holt pořídila větší, problém vyřešen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
5.8.22 10:30

A či je to dům? Oni to mají pronajaté? Nebo každý vlastní jednu tu bytovou jednotku extra? Ale venčení psa na společné zahradě by mě taky štvalo, to je hnus, přece není tak těžké udelat pár kroků navíc a vyjít se psem ven ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
5.8.22 10:32

Co ještě hledá sousedka špatně? Co jsi vyjmenovala jste vyřešili. A to venčení… ani já nevenčím na své zahradě, o kterou se s nikým nedělím, psa. Jak by to tam za chvíli vypadalo… Udělám pár kroků navíc a jdu na louku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
5.8.22 10:40

Vy vencite psa na spolecne zahrade a problemovi jsou sousede. To myslis vazne?

• Citovat
  • Upravit
33018
5.8.22 10:43

No o sousedech, co věnci cokla na společné zahradě a mají problem vzít ho ven, si taky myslim svoje, a rozhodně to neni to, že jsou výkvět inteligence.
Takže se ani moc nedivím, ze na vás mají si slusnou pifku, fakt jste se skvělou uvedli.

@Kriss Tina No divila by ses, u nás s tím jeden čas měly problém 3 že 4 cokloidnich partají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64919
5.8.22 10:45

Nepsala jsi tu už? Něco tu bylo s tím psem na zahradě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
5.8.22 10:50
@vokishka píše:

Taky jsem něco podobného četla, jak sbírali psí lejna až po X hodinách a divili se, že to někomu vadí… Zakladatelko, nechci vám křivdit, ale ti problémoví možná budete spíš vy. Neděláte třeba rambajz v noci? Nechcete měnit zavedené pořádky v domě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.8.22 10:56
@Kriss Tina No divila by ses, u nás s tím jeden čas měly problém 3 že 4 cokloidnich partají.

Já si koupila drahej byt v domě se zahradou a bylo mi to k prdu. Chodili si tam venčit psy a ještě si dovolili na schůzi podotknout, že je zničenej trávník a měli bysme se teda všichni složit na novej….. tak to mě málem složilo….

• Citovat
  • Upravit
56505
5.8.22 10:57
@vokishka píše:

Už tu psala. Stále ta stejná písnička.
Ať venčí psa jinde.
A další popelnice má být samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
5.8.22 11:03

Společná zahrada je pěkná pitomost a venčit na takový zahradě psa je pitomost ještě větší.
Jinak my máme sousedy a ty si taky vymýšlejí neustále kraviny. Nejprve jim vadilo že mezi sebou nemáme plot, tak manžel šel a plot postavil. Ořech co jsme měli na svém pozemku jim stínil a bránil ve výhledu, tak manžel šel a ořech porazil. Na jaře jim začal padat taras k nám protože nemají okapy ale chyba je to zase naše, prý co s tím budem dělat. Ono toho bylo víc, víceméně jsou to takový maličkosti, ale oni jsou to důchodci co jim táhne na osmdesát a myslí si že nás můžou peskovat.
No jenže manžel se moc nenechá, vždycky chtěl mít klid a se sousedy vycházet, jenže čeho bylo moc toho bylo příliš, takže se jednoho dne našvtal, seřval je a od tý doby si nedovolujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný