Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, prosím Vas, mám nervy v kyblu a potřebovala bych se poradit. Máme doma nabiracka na polévku IKEA starou, kterou si přivezl při sestehovavani manžel ze svého starého bytu. Nikdy jsem ji moc nezkoumala. Dává ji normálně do mycky atd. Dneska jsem ji myla ručně a všimla si na ni napíšu Melamine. Hrozně mě to vyděsilo. Četla jsem o škodlivosti melamin a žádné info na IKEA k tomu najít nemůžu. Je na ní, že je do 120 stupňů a ten nápis melamine. Jenže já četla, že s melamine je problém už při mnohem nižší teplotě. Máme roční dceru a polévky ji skoro každý den. Mám o ní opravdu strach. Nemá tě ji doma taky někdo? Nebo nevíte někdo něco víc? Dekuji
Klid prosím tě. Naběračku neolizuje ta co. Když z toho máš takový fedry tak ji nepoužívej.
Naběračka, která zabíjí lidi tím, že si s ní něco naberou. To je dokonalý zločin.
Nevím, co si o vás mám myslet. Když o tom nic nevíte, tak proč to komentujte? Ale je to spíš moje vina, co jsem taky čekala od vykvetu inteligence na emiminu. Asi se raději zeptám slepic na zahradě, ty budou mít relevantnejsi názor.
Googlila jsi?
IKEA - stoly - Melamin
Melamin je velmi odolný a snadno se čistí – skvělá hodnota za vynaložené peníze. Tento materiál je ideální volbou pro rodiny s dětmi, protože je odolný vůči vlhkosti a poškrábání a poradí si se skvrnami, údery hračkami, nárazy a cákanci. Ve spojení s robustním rámem získáte stůl, který přežije i ty nejnáročnější zkoušky.
Takže to asi může být i jinde.
@Evkad googlila, to je v pohodě. Nábytek, kde je melaminova pryskyřice je opravdu v pohodě a velmi odolný. Jde o tu teplotu. Nad 70 se z melaminovych věci uvolňuje melamin a formaldehyd. Formaldehyd je rakovinotvorny a melamin ničí ledviny. Právě mě zajímalo, z čeho ta naberacka přesně je a jestli může do myčky. Jasně, že teď už ji používat nebudu, jen jsem se chtěla uklidnit.
Uprimne, co cekas za rady? Zpatky to nevratis a ted uz ji, proste, nepouzivej. Dcera zije a pokud mas obavy, tak s otazkama odborneho charakteru se obrat na toxikologickou linku nebo napis Ikee. Tezko ti tady nekdo napise, ze jeho pribuzni zemreli po pouzivani teto naberacky.
@Anonymní píše:
@Evkad googlila, to je v pohodě. Nábytek, kde je melaminova pryskyřice je opravdu v pohodě a velmi odolný. Jde o tu teplotu. Nad 70 se z melaminovych věci uvolňuje melamin a formaldehyd. Formaldehyd je rakovinotvorny a melamin ničí ledviny. Právě mě zajímalo, z čeho ta naberacka přesně je a jestli může do myčky. Jasně, že teď už ji používat nebudu, jen jsem se chtěla uklidnit.
Tak jim napiš. Pokud to je x-let zpět, tak si pamatuji, že se mi něco podobné trochu i rozškvařilo v oleji
.
Dál bych nepoužívala, ale hroutit se zpětně nemá žádný smysl. My jako děti z takového nádobí jedli kde co, i když už bylo v horším stavu a zatím žijeme. Prostě nebyly informace.
@Anonymní píše:
Nevím, co si o vás mám myslet. Když o tom nic nevíte, tak proč to komentujte? Ale je to spíš moje vina, co jsem taky čekala od vykvetu inteligence na emiminu. Asi se raději zeptám slepic na zahradě, ty budou mít relevantnejsi názor.
Chtěla jsem ti poradit, ale když jsi tak příjemná, tak skoč si za těma slípkama.
S melaminem byl průšvih, když ho Číňani přidávali kojencům do umělýho mlíka, to byla pane aféra.
Ale pokud chceš radu a píšeš tu cosi o slepicích na zahradě… napadá mě jen perly sviním.
@Janli já to tak nemyslela. Jen mám hrozný strach a vytocilo mě, že si ze mě některé dělají srandu. Omlouvám se. Můžeš mi prosím poradit?
@Anonymní píše:
@Janli já to tak nemyslela. Jen mám hrozný strach a vytocilo mě, že si ze mě některé dělají srandu. Omlouvám se. Můžeš mi prosím poradit?
Dej si panáka. Vyšiluješ zbytečně. Kdyby se potvrdila škodlivost, tak už dávno tohle nádobí zakázali vyrábět. Máš strach? Tak si pořiď nerez a tohle vyhoď.
Ahoj maminky, prosím Vas, mám nervy v kyblu a potřebovala bych se poradit. Máme doma nabiracka na polévku IKEA starou, kterou si přivezl při sestehovavani manžel ze svého starého bytu. Nikdy jsem ji moc nezkoumala. Dává ji normálně do mycky atd. Dneska jsem ji myla ručně a všimla si na ni napíšu Melamine. Hrozně mě to vyděsilo. Četla jsem o škodlivosti melamin a žádné info na IKEA k tomu najít nemůžu. Je na ní, že je do 120 stupňů a ten nápis melamine. Jenže já četla, že s melamine je problém už při mnohem nižší teplotě. Máme roční dceru a polévky ji skoro každý den. Mám o ní opravdu strach. Nemá tě ji doma taky někdo? Nebo nevíte někdo něco víc? Dekuji