Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Alimenty máte určené soudně? Tak má smolíka. Snad ten nový chlap bude solidní…
@Anonymní píše:
S ex máme 2letou dcerku, rozchod proběhl par dnů po porodu protože mě běhen těhotenství podvádělex s milenkou sou spolu a já si teď našla chlapa a budeme se stěhovat dohromady.ex měl milenku se kterou teď je ale najednou děla problemy ze nechce cizího chlapa u svoji holcicky(má ji u sebe jeden den v tydnu) a ze nebude dávat alimenty
ja jen lituju ze sem neměla malou s novým chlapem a ne s ex
potrebovala sem se vypsat už z toho nespim
K soudu ho budeš dávat kdy? Jeho nová kost vaší holčičce vadit nebude?
Jeho nová je pro něho něco jiného
on mě chce snad ovládat
alimenty soudně nemáme dané
@Anonymní píše:
Jsem z toho hotovavyhrozuje a naparuje se
To může. Ale pokud se neodstěhuješ 200 km daleko, nemá nárok ti něco nařizovat.
Nechat si všechno určit soudně a sbohem. To je to, když pak přistupujete na nějaké dohody, pak si postaví hlavu a nemáš žádnou páku.
@Anonymní píše:
Jsem z toho hotovavyhrozuje a naparuje se
To je dobře, buď ráda…jde vidět, že ho to se..e
Kdyby byl se situací srovnaný, tak nic neřeší a je rád, že dcera vyrůstá v „běžném“ svazku (nikoli jen s mámou)
Můj ex měl kecy jak bude toho mého partnera chtít poznat a seznámit se
tyhle kecy měl, jak utekl za milenkou a myslel, že zůstanu sama a budu na něj čekat a prosit. Takže když jsem po chvíli našla svého současného manžela, tak jen vyskakoval jak čertík z krabičky a na nějakou seznamku nedošlo ![]()
Pořeště si vše soudně a nenech si kazit současný vztah minulostí.
Já bych mu nejradši vrazila
co za chlapa tohle děla. On odesel podváděl mě v těhotenství a není to zadnej tata roku tak na co si teď hraje
![]()
Však přítel je tu s nama častěji a bude tu každý den po nastejovani! bude malé víc tatínkem než biootec ![]()
Soud a co nejdřív. Pak nebude mít koule na to neplatit (pokud to není ztracená existence bez majetku).
Dávno jsi to měla mít všechno soudně určené. Na druhou stranu, otec malý je tvůj bývalý, ať chceš či ne. Co bylo mezi vámi, je vaše věc. Tvůj nový přítel pro ni nikdy nebude otec. Měla bys jejich vztah podporovat a ne se mstít přes dítě.
Tak pro mě je tatínek víc přítel protože je s malou casteji a nechci se přes ni mstit
vykaslal se na nás tak ať najednou nedělá otce roku
@Aduš8 píše:
Dávno jsi to měla mít všechno soudně určené. Na druhou stranu, otec malý je tvůj bývalý, ať chceš či ne. Co bylo mezi vámi, je vaše věc. Tvůj nový přítel pro ni nikdy nebude otec. Měla bys jejich vztah podporovat a ne se mstít přes dítě.
Tohle se mi taky snažili namluvit (od OSPODu až po diskuze tady) a dodnes nechápu, proč by matky měly dělat z otců tatínky
já mám s dětma fakt dost práce a nevím proč bych měla ještě ve volné chvíli povídat dětem o tatínkovi, který si je vezme jen občas, jak jemu se to hodí.
Není s nima, protože buduje svou karieru a nahání nové známosti, chvilku žil u milenky s jejím dítětem…takže mám dětem i lhát? aby nevěděly pravý důvod kde je táta?
Je rodič stejně jako já, může s dětmi trávit čas jako já a podílet se na výchově. Nedělá to a je to jen jeho problém. Já chci dětem vytvořit standartní model rodiny. Takže jsem ráda, že se nový manžel ujal role otce a kluci ho berou jako tátu od první chvíle. Je tady pro ně ve dne v noci, věnuje se jim, sportuje s nima, vychovává jen…a to je pro nás TÁTA.
Biologický otec se sám postavil do role „návštěvy“ - nevychovává, nestará se, nepomáhá…prostě je jen navštíví v režimu jaký mu vyhovuje
takže bych si nikdy nedovolila říkat, kdo je otec. Řešila jsem to v rámci rozvodu i s psycholožkou a říkala, že po dlouholeté praxi uznává, že děti si samy otce určí. A to s ní musím souhlasit.
S ex máme 2letou dcerku, rozchod proběhl par dnů po porodu protože mě běhen těhotenství podváděl
ex s milenkou sou spolu a já si teď našla chlapa a budeme se stěhovat dohromady.ex měl milenku se kterou teď je ale najednou děla problemy ze nechce cizího chlapa u svoji holcicky(má ji u sebe jeden den v tydnu) a ze nebude dávat alimenty
ja jen lituju ze sem neměla malou s novým chlapem a ne s ex
potrebovala sem se vypsat už z toho nespim