Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@LauJak na RWE i ČEZu ti kdykoli vystaví mimořádnou fakturu (je tam nějaký drobný poplatek
@analoja píše:
@LauJak na RWE i ČEZu ti kdykoli vystaví mimořádnou fakturu (je tam nějaký drobný poplatek
Jé, moc děkuji, to je super, že to jde..
Tak to obvolám a dozjistím detaily. Ještě vodu a bude to.. Abych se totiž potom nedivila.. ![]()
@LauJak
Tak nějak to napsat do smlouvy - a on je problém si odečíst energie z měřáku?
Napíšu počáteční stav při začátku - nechám podopsat (dodatek smlouvy?) stejně jako co vše bylo v bytě + kolik a od čeho klíčů dostali. Potom při odchodu udělat předávací protokol a vyúčtovat. Minimálně máš kauci 2 nájmů a víc to nepřepísknou.
Jestli to jde ofiko to nevím, ptát se dodavatele.
@Alumina ou…toto co píši není čisté..ale: šla bych tam, jestli je doma nebo ne, podle mě kecá. Za přítomnosti svědka bych byt otevřela a (teď mě neukamenujte), ale je přece téměř jisté, že nájemní smlouva je bytě..bych ju sebrala a hotovo…bez nájemní smlouvy nemá v bytě co dělat. ![]()
to se dá domluvit i se sousedy, že třeba mají podezření, že jim z tvého bytu zatéká…a to máš právo do bytu vstoupit. Jen bych mu to třeba písla pár minut předtím..
a pro příště, bez peněz nic a vřele doporučuji nájemní smlouvy uzavírat jen na tři měsíce a prodlužovat.
@zvidavajanca píše:
@LauJak
Tak nějak to napsat do smlouvy - a on je problém si odečíst energie z měřáku?Napíšu počáteční stav při začátku - nechám podopsat (dodatek smlouvy?) stejně jako co vše bylo v bytě + kolik a od čeho klíčů dostali. Potom při odchodu udělat předávací protokol a vyúčtovat. Minimálně máš kauci 2 nájmů a víc to nepřepísknou.
Jestli to jde ofiko to nevím, ptát se dodavatele.
No to je problém, byt je přes 100 kiláků daleko.. Takže hlídání mimořádnou fakturací je pro mě asi jediné řešení..
Stavy ve smlouvě mít samozřejmě vždy budu.
@LauJak Elektřinu a plyn může mít nájemník vždy na sebe. U vody a topení bych brala větší zálohy, abych nedoplácela.
Takže se ještě vrátím abych napsala jak to dopadlo… Nájemníka jsem upozornila několikrát, že mu z bytu věci vyhodím když si je neodveze.. Nakonec jsem mu napsala že jestli si je nemá jak odvézt že mu je i odvezu na adresu jeho trvalého pobytu. Nic, žádná reakce. Takže jsem věci vyházela, zámek vyměnila. Do teď se mi nikdo neozval. A to bylo v bytě komplet všechno, oblečení, nádobí, všechny papíry, smlouvy apod. Nechápu to.
Asi bych to risknul s výměnou zámků, sbalením a nafocením věcí. legální řešení je na dlouhé lokte.
tohle je opravdu špatné už od začátku. jen si opravdu oběř, zda ty prachy neposlal.
Pokud máte smlouvu s nájemníkem, tak nájemníka můžete vystěhovat pokud vám dluží 3 měsíční nájmy, nebo poruší hrubě své povinosti vyplívající ze smlouvy a z občanského zákoníku. Pokud nemáte napsáno, že můžete vstoupit do jeho bytu, můžete se dopustit protiprávního jednání. Chtějte po nájemníkovi vždy kauci, protože pro vás je to už znamení jestli má na to aby mohl splácet či ne.
Tak tu mám opět dotaz týkající se nájemníka. Můj nový nájemník se mě ptá jestli by mi vadilo, kdyby si v mém bytě uděla sídlo své firmy. Jelkož je cizinec a sám žádnou nemovitost nevlastní tak by mu to dost pomohlo. Já s tím nemám žádnou zkušenost a tak se ptám, co by to znamenalo pro mě? Může z toho být nějaký problém, nebo se skutečně jedná o pohou formalitu? Máte někdo zkušenost? Díky
Tohle je asi spíš otázka na právníka. Jako můj soukromý názor je takový, že pokud podniká a chce podnikat, musí na to mít finance. Předpokládám že tento člověk financí moc nemá, protože by si jinak alespon pronajal společně prostory s jinou firmou. Otázka 1-3 tisíc měsíčně…Nevím jak by se to řešilo v případě nějakého dluhu… Otázka spíš na právníka. Snad tady takový člověk bude ![]()