Problémy po distanční výuce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Všímáte si, že by vaše děti měly problémy po distanční výuce?
Přiznávám, že mi přijde už dlouho na to, aby mi učitelka hlásila, že to bude distančkou.
Syn je nemocný, dneska jsem byla pro úkoly a učitelka na mě vychrlila jaké jsou problémy a dodala, že to budou ještě dozvuky distanční výuky.Jak to vnímáte vy?
jo, klidně můžou být problémy distančkou, v předmětech, kde se navazuje. Neprobralo se všechno, některá děcka to tak nepochopila přes net, jak kdyby byla klasická výuka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera je ve 4. třídě, takže distančku měla v první a částečně v druhé třídě. Nejsem si jistá, jestli je to tím, ale pořád má problémy v matematice. Tím, že to neustále neopakovali, tak prostě nemá tu matematiku zautomatizovanou, vžitou. A učitelka říkala, že v tom není sama. Ona najede sčítání, odčítání, naučí se to, počítá dobře, pak přejdou na násobení, dělení, dobrý počítá. Ale když se pak vrátí k tomu odčítání, sčítání, tak si to musí znovu oživit, připomenout. Hlavně počítání přes desítku. A asi to bude problém ve všem, co se neustálým opakováním ve škole děti naučí, že to pak už umí atomaticky, nemusí nad tím přemýšlet. Prostě ta distanční výuka tohle nenahradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovec je v páté třídě, distančku tedy měl ve větší či menší míře 2.-4. třídu. Jeho učitelka si nejvíc stěžuje, že nemají žádné znalosti a dovednosti zautomatizované. Nejvíc nadává u matematiky (hlavně násobilky), pořád rodičům opakuje, že děti nemohou dávat složitější počty, když dětem nenaskakují mezivýpočty. Prý už třicet let s dětmi dávala rozcvičku z matematiky na rozehřátí, kdy ukáže kartičku s příkladem dvojici, ten rychlejší zůstává stát, a takhle z těch stojících dvojice atd. až do finále. No a prý má pořád stejné sady kartiček, ve třídě až o 10 dětí méně, a přesto jí to celé zabere více času, protože dříve ty děti sázely výsledky okamžitě, dnes jsou max. tři ve třídě, které vystřelí u násobilky výsledek do vteřiny, naopak je mnohem víc těch, které přemýšlí a dopočítávají.
A co se týče čtení a porozumění textu, tak tam je to prý taky hrozně znát, resp. rozevřely se nůžky, jsou děti, které naopak distančku využily a doma četly hodně (i kvůli zavřeným kroužkům atd.), ale větší půlka dětí prý naopak nečetla vůbec a jsou na úrovni druháků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Věřím, že dozvuky distančky ještě jsou. Hlavně u některých přetrvává lenost něco dělat. Vidím to teda hlavně u 7. třídy. U svých dětí to nepozoruji, ti měli dist. 1 a 2-3. třída.
U svých dětí bych doma trénovala, trénovala, aby vše dohnaly. U školních dětí se to snažím také doplnit a nabádám rodiče, aby chybějící znalosti dotrénovaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Přiznávám, že mi přijde už dlouho na to, aby mi učitelka hlásila, že to bude distančkou.
Syn je nemocný, dneska jsem byla pro úkoly a učitelka na mě vychrlila jaké jsou problémy a dodala, že to budou ještě dozvuky distanční výuky.Jak to vnímáte vy?
Jo, u syna půlka třídy neumí číst, psát, plnit úkoly. Nemůže za to samozřejmě jen distancka, velkou roli hrají rodice, co na děti prdi. Ale ta distancka tomu dala korunu a Gap ještě zvetsila. Protože pokud dítě nemělo podporu v rodině, učit se nemuselo, úkoly neplnilo, tak se priste nic nenaučilo a veze se ti s ním dál.
Ani doucovaci hodiny některým jedincům evidentně nepomohly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U syna nejde o učení. Spíš o to, že se nezapojuje do plnění úkolů. Baví se jen s jedním kamarádem, kterého má od první třídy a tak.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
U syna nejde o učení. Spíš o to, že se nezapojuje do plnění úkolů. Baví se jen s jedním kamarádem, kterého má od první třídy a tak.
Tak to nevím, dcera najela normálně zpět do kolektivu, ale ona je dost extrovertní a společenská. Navíc zůstaly ve třídě jen dvě holčičky, takže nikomu nebylo divný, že se baví převážně spolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@laducha píše:
Dcera je v 8. a nedohnala matematiku.
Ano, to je problém. Když se podíváte na přípravné testy Cermat na přijímačky z matematiky na střední školy, které vyžadují nejen logické myšlení, ale hlavně perfektní zvládnutí učiva matematiky druhého a prvního stupně, tak byste nad těmi dětmi plakali. I jedničkáři mají obrovské mezery, neumějí ani pořádně dělit, dělají jim problémy převody jednotek. Něco na distanční výuce neprobrali vůbec, něco jen tak letem světem, že si z toho nic nepamatují. Teď se to těžko dá dohnat, když jsou v osmičce a devítce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, ty ztracené dva roky se reálně pořád projevují a to celkem plošně.
Učitelka co si to uvědomuje je něco, co si chceš hýčkat, ne ji zkusit pomlouvat na emiminu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano klasika -narušená socializace, složitější akceptování režimu.
Ještě do toho často patří velm oslabená schopnost frustrační tolerance a samozřejmě výrazně zvýšená citlivost na úzkost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou nepomlouvam. Konstatuju. Syn byl takový i před distanční výukou. Prostě mi přijde, že se na to svádí vše.
- Citovat
- Upravit
Syn je nemocný, dneska jsem byla pro úkoly a učitelka na mě vychrlila jaké jsou problémy a dodala, že to budou ještě dozvuky distanční výuky.
Jak to vnímáte vy?