Problémy po revizi dělohy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4068
8.8.11 08:38

problémy po revizi dělohy

Ahojky holky, byla jsem na revizi dělohy 14.4.2011 - zamlklé těhu a do ted jsem ještě neměla MS. U dr. jsem jako doma. Nejdříve jsem brala duphaston a ted duphaston a i estrofem, odběry krve a pořád nic. Těhu nejsem. Písněte jaké máte zkušenosti a za jak dlouho se vám to po revizi srovnalo, mě už to přijde nekonečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
8.8.11 09:03

Pajko - to mě mrzí že stále nic :( - drž se :hug:

• Citovat
  • Upravit
17013
8.8.11 09:38

To by měl již nějak začít doktor pořádně řešit. Řekl ti co se děje? Já po revizi dostala MS do 4 týdnů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
8.8.11 10:01
Pajkax píše:
Ahojky holky, byla jsem na revizi dělohy 14.4.2011 - zamlklé těhu a do ted jsem ještě neměla MS. U dr. jsem jako doma. Nejdříve jsem brala duphaston a ted duphaston a i estrofem, odběry krve a pořád nic. Těhu nejsem. Písněte jaké máte zkušenosti a za jak dlouho se vám to po revizi srovnalo, mě už to přijde nekonečné.

Ahoj Pajko, mám podobné problémy. Mám za sebou 2× revize po zamklém potratu. MS jsem nikdy nedostal v 6ti nedělí.. spíše naopak. Po druhé revizi to bylo už tak zoufalé, když jsem nereagovala na žáné hormony, že mě doktorka poslala naHysteroskopii, kde mi byl diagnostikován Ashermanův syndrom - následek nešetrných revizí , což volně znamená srůsty na děloze. Mrkni se na tohle.....snad ti to pomůže nasměruj doktorku. Já měla furt velmi nízkou sliznici a žádná MS.
 http://www.srusty.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
8.8.11 10:26

Pajko - s největší pravděpodobností ti dělal revizi nějaký všeuměl, který nemá cit v rukou a sebral ti moc sliznice. proto se ms nedostavuje.
najdi zprávu, v ní jméno dr. a vyhýbej se mu jak čert kříži :cert: bohužel ne všichni dr. jsou šikovní.
bolest české gynekoloígie je, že se revize dělaj jak na běžícím páse každému kdo vleze do dveří :cert:
Ale neboj, halt trvá dýl, než se ti obnoví cyklus, cche to trpělivost. Asherman to snad hned nebude. Dobře, že tě dr. sleduje, cyklus se určitě nakonec dostaví.
Po této zkušenosti ale bud ostražitá, a kdyby ti ještě někdy někdo doporučoval revizi, velice si rozmysli, jestli je opravdu nutná nebo jestli je možné chvíli počkat zda si to tělo nevyřeší samo…
pa
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
8.8.11 10:28

Ahojky holky,
já byla na revizi po zamlklém těhotenství 5.5. MS jsem dostala koncem 6 týdne přesně, ale za 14 dní potom znovu a teď už je to zase 6 týdnu a nic. Taky už jsem z toho zoufalá. Rádi by jsme se doma zase chtěli snažit, ale takhe to spíš vypadá zase na lítání po doktorech :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
8.8.11 10:31
harpyje píše:
Pajko - s největší pravděpodobností ti dělal revizi nějaký všeuměl, který nemá cit v rukou a sebral ti moc sliznice. proto se ms nedostavuje.
najdi zprávu, v ní jméno dr. a vyhýbej se mu jak čert kříži :cert: bohužel ne všichni dr. jsou šikovní.
bolest české gynekoloígie je, že se revize dělaj jak na běžícím páse každému kdo vleze do dveří :cert:
Ale neboj, halt trvá dýl, než se ti obnoví cyklus, cche to trpělivost. Asherman to snad hned nebude. Dobře, že tě dr. sleduje, cyklus se určitě nakonec dostaví.
Po této zkušenosti ale bud ostražitá, a kdyby ti ještě někdy někdo doporučoval revizi, velice si rozmysli, jestli je opravdu nutná nebo jestli je možné chvíli počkat zda si to tělo nevyřeší samo…
pa
har.

Přesně, někteří doktoři jsou příšení. minimálně by ti měli nabídnout po každé revizi ten hylobarier gel - sice ho neplatí pojišťovna, ale urychluje hojení sliznice dělohy a zabraňuje těm hnusným srůstům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
8.8.11 10:50

Taky mám po revizi problémy a jsem z toho děsně na nervy.
Podle mého dr. vzali všechnu sliznici a v děloze zůstala většina plodu. Po ambulantním zásahu mého dr. se ale povedlo dělohu vyčistit a ms dorazila po sedmi týdnech. A teď mám nějaké opakované infekce, kterých se nemůžu zbavit :zed: Už nevím, co s tím. Přitom si nesedám ani na záchodě doma, jen sprcha, žádný sex.. :zed: … a my bychom se tak chtěli snažit :-(
Někdy to prostě po revizi není asi jen tak :-( drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
8.8.11 10:56

Ahojky holky, moc děkuji za rady a názory. No mě když naposledy viděl, tak řekl že mám nízkou sliznici a já se ho hnedka ptala jak to, to jsem ještě nevěděla nic až pak jsem hledala na netu. Mě dr. odpověděl, že bud je to hormonama a nebo může být víc narušená po revizi a že mi veme krev a vyloučí se ty hormony a nasadil mi prášky. To jsem dostala 2×denně duphaston a estrofem + kyselinu listovou. A revizi mi dělala doktrorka :cry:

Ivomal: a po hysteroskopii se ti to srovnalo?a můžete se zase znovu snažit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
8.8.11 11:40
Pajkax píše:
Ahojky holky, moc děkuji za rady a názory. No mě když naposledy viděl, tak řekl že mám nízkou sliznici a já se ho hnedka ptala jak to, to jsem ještě nevěděla nic až pak jsem hledala na netu. Mě dr. odpověděl, že bud je to hormonama a nebo může být víc narušená po revizi a že mi veme krev a vyloučí se ty hormony a nasadil mi prášky. To jsem dostala 2×denně duphaston a estrofem + kyselinu listovou. A revizi mi dělala doktrorka :cry:Ivomal: a po hysteroskopii se ti to srovnalo?a můžete se zase znovu snažit?

Jo srovnalo, ony ty srůsty (aherman) se dá zjistit pouze hysteroskopii, UTZ to nevidí. Takže při operaci mi je rozrušil a dal mi tam ten gel a MS jsem dostala. První byla malinko slabší. Pak jsme šli hned do IVF, ale nedošlo k ET, protože se nám nic neoplodnilo a další MS přišla v termínu. Teď jsem po IUI a čekám na těhu test. Sliznice roste, sice to nejsou žádné závratné čísla, ale např. 14 den cyklu jsem měla sliznici 6,2 mm a folík vel 16mm - to vše v nativu. Důležité je, že mi mudr. říkala, že je sliznice na utz rovnoměrná a pěkná a že roste a to je hlavní.
Ta hysteroskopie není tak hrozná. Ráno jsem nastoupila do nemocnice, odpoledne mě doktor operova (nedělal do mě žádné dírky ani neřezal) a ráno mě pustili po vizitě domů a druhý den jsem šla do práce. Bříško mě bolelo akorát v den operace jako silnější MS. Jinak nic. Samozřejmě jsem měla 2 týdny nařízen režim 6 nedělí - do kontroly po operaci.
Jo a držím palečky ať ti to dobře dopadne, alavně ať ti rozchodí cyklus!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
10.8.11 10:40

ahojky, tak včera jsem byla u dr. a povídal, že už je to pěkné zlepšení, že měl strach, že když jsem volala, že MS nic, že se to vůbec nelepší,prý už mi sliznice krásně dorůstá :dance: a srůstů se prý bát nemusím :potlesk: ted mám brát ještě estrofem a za 14 dní na kontrolu a vzal mi opět raději i krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
10.8.11 10:48
Pajkax píše:
ahojky, tak včera jsem byla u dr. a povídal, že už je to pěkné zlepšení, že měl strach, že když jsem volala, že MS nic, že se to vůbec nelepší,prý už mi sliznice krásně dorůstá :dance: a srůstů se prý bát nemusím :potlesk: ted mám brát ještě estrofem a za 14 dní na kontrolu a vzal mi opět raději i krev.

Moc gratuluji:-)ke krásným zprávám:-) :palec: :palec: :palec:

A přeji brzy mimčo - zdravé a krásné:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
14.10.11 09:15

Ahojky holky, píšu Vám pokračování, tak MS ani po 7 měsících ZT nemám, pořád beru estrfem - 3× denně a ted už i duphaston, za chvíli budu volat dr. protože mi povídal, že mě objedná na hysteroskopii, tak abych věděla termín a že budu muset jít na předoperační vyšetření. Nevíte v čem spočívá?Co mě čeká?Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
13.12.11 01:14

Tak já mám v listopadu za sebou druhou hysterku…srůsty se vrátily…:-(i přes gel. Ted jsem na estrofemu a čekám na první pooperační kontrolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
13.12.11 06:58

Ahojky,já jsem taky nakonec na hysterce byla a řekli mi Ashermanuv syndrom, měla jsem srůsty v 1/3 až 1/2 ve spodní části, ted mám za sebou první MS. Už jsem byla i na kontrole po MS a vysadil mi estrofem, ale budu brát po ovulaci duphaston,chtela bych aby mi vysadil prašky uplně. Taky povídal že už se můžeme snažit, jenže já mám rýmu jako blázen a předevčírem na začátku ovulace jsem si vzala paralen a nevim jestli raději nepočkat až do dalšího měsíce, když je mi mizerně. Ty srůsty mě mrzí :nevim: musíme doufat v lepší zítřky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty