Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, zítra mě čeká revize. Bohužel se všechno seběhlo tak nějak, ani nevím jak a já moc netuším, co mě čeká. Měla bych ji absolvovat ambulantně, to je jediné, co vím. Můžete mi, prosím, napsat svoji zkušenost. Začínám mít pěkný strach.
Ahoj, mne delali revizi v 10. týdnu a celé to proběhlo pomerne rychle, dali mi narkozu a když jsem se probrala bylo po všem a asi za hodinu jsem mohla domu - nevim jak je to v jiných nemocnicích, tuším, že některé tě tam nechávají do druhého dne. Ale pak jsem 1-2 dni ležela a nebyly žádné komplikace, horší je to přežít psychicky
tak přeju hodně síly a třeba tomu ted neveříš ( taky jsem nevěřila ) bude líp ![]()
Snaz se byt v klidu, i kdyz moc dobre vim, ze to nejde. Priroda je moudrejsi nez my.
Ceka te narkoza, nevim kolik zenskych na pokoji, mozna i nekolik s uplne stejnym problemem… Mne po operaci nic nebolelo, hojeni probehlo bez problemu. Pokud nosis nejake retizky nebo naramky, radeji je nech doma - sestricka mi urvala zapinani na zlatem naramku, kdyz ho sundavala. Odlakuj nehty, aby ti je nemuseli odlakovavat tam.
I kdyz nevim jak se to dela ambulantne, ale narkoza musi byt, tak by te meli nechat po tom prospat, netusim. Byla jsem v nemocnici 2 dny. V dalsi nemocnici ve meste pousti hned druhy den.
U mě to probíhalo taky ambulantně (přihlédli k tomu že jsem měla doma 9m dítě).
Nástup ráno kolem 10h (předtím jsem byla na gyndě potvrdit samovolný potrat, ale musela jsem i na revizi).
V 11:15 už jsem byla na sále, narkóza, a v 11:30 me probudili. Do 14h jsem musela ležet, pak jsem šla na wc, zavolala manžela a v 15h jsem už byla v autě.
Jde to i ambulantně, pokud nejsou asi potíže, já měla už jen dočištění po samovolném potratu, a v pohodě. Za týden po jsem šla na kontrolu na gyndu a vše dobrý.
Samotnej zákrok byl v pohodě, domů jsem mohla až když v laborce našli zbytky vajíčka, čímž definitivně vyloučili mimoděložní těhotenství (na jednom vejcovodu jim bylo podezřelý cosi, z čeho se pak do roka vyklubala cysta, ale to je zas z jiný pohádky). Ale přesně jak říká Mmonnika - horší je to potom psychicky. Neměj strach, dobře to dopadne - u nás to vychází těhotenství/potrat/těhotenství/potrat a zrovna teď jsem těhotná potřetí
.
Hlavne hodne sily. Me po SP okamzite na sal,pak horsi to bylo po probuzeni hlavne ta psychika…
nechali me na pozorovani pres noc.
Mě si tam nechali do druhého dne a byla jsem vlastně ráda. To sterilní neosobní prostředí mi dělalo v tu chvíli dobře.
Zákrok mě nijak nebolel ani potom, jenom trochu podrážděný spodek, narkóza v pohodě, výkon cca na 15 min, probrala jsem se asi za hodinu. Vlastně mi to docela pomohlo z nejhoršího - byla to promě taková tečka za tím akutním smutkem, uzavření a půjdeme dál. Pak jsem se z toho pomalu dostávala za pomoci svého muže.
Holky, moc děkuju za vaše zkušenosti a rady. PetkaK a Mmonnika mi dávají naději, že to jde ambulatně, jak mi můj Dr slíbil. Psychika je jak na houpačce, ale snažím se si to v hlavě nějak urovnat, tak snad to půjdu. Mám velikouo oporu v maželovi, tak je to o něco lepší.
Tak jsem si přečetla svůj příspěvek a fakt perlím, ty překlepoy jsou děs, ale vy mi rozumíte
. Jetšě mě napadá asi hloupá otázka, ale dávají taky před tím klistýr?
Já jsem byla v nemocnici necelé 3 dny. Bylo to rychlé a musím říct, že to nejhorší ze mě spadlo tím zákrokem. Samozřejmě, pak to ještě docela bolelo, ale díky příteli jsem se z toho dostala rychle. Nejhorší okamžiky pro mě byly do té narkózy, taky proto, že jsem jeden den nastoupila do nemocnice a na zákrok šla až druhý den v poledne. Ty hodiny předtím byly hrozné, myslela jsem, že už nikdy nenajdu smysl života. Byly jsme tam na pokoji a le 4 holky se stejným problémem, tak jsme se vzájemně posilnili. To, že půjdeš na zákrok ambulantně vidím jako hrozně velké pozitivum. Prostě přijdeš, narkoza a půjdeš pravděpodobně domů. To je fakt mnohem lepší, než tam den předtím ležet a hlava šrotuje…já jsem téměř celou noc ani nespala…ale dnes už je to dobrý. Všechno jsem uzavřela, dostala jsem se z toho a pracujem znova na prckovi. Bohužel je to tak, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Je to těžké, ale zvládneš to. Přeju ti hodně síly, drž se, bude lépe. ![]()
Drakondra píše:
Tak jsem si přečetla svůj příspěvek a fakt perlím, ty překlepoy jsou děs, ale vy mi rozumíte. Jetšě mě napadá asi hloupá otázka, ale dávají taky před tím klistýr?
mně teda nedávali ![]()
daaaja píše:
Neměj strach, dobře to dopadne - u nás to vychází těhotenství/potrat/těhotenství/potrat a zrovna teď jsem těhotná potřetí.
Taky to tak mám - jen v opačném pořadí: potrat/porod/potrat/porod…tak asi proto váhám, jestli jít do třetího… ![]()
Jinak jak píšou holky - zákrok je v poho (po fyzické stránce). Já u prvního ZT byla cca 3 dny v porodce, čekalo se, jestli těhu zamlkne nebo ne a pak byla revize. U druhého jsem do nemocnice nastoupila někdy ráno v 7-8 hodin (přesně si nepamatuju) a kolem cca 16ti hodin jsem šla domů. Jinak se při ambulantní revizi propouštělo ve 14 hodin (pro mě už nebylo na stacionáři místo, dali mě na normální pokoj a pak zapomněli, že mě mají propustit
).
Držím palce, ať vše proběhne bez komplikací a jsi brzo fit…
![]()
sad 1 píše:Drakondra píše:mně teda nedávali
Tak jsem si přečetla svůj příspěvek a fakt perlím, ty překlepoy jsou děs, ale vy mi rozumíte. Jetšě mě napadá asi hloupá otázka, ale dávají taky před tím klistýr?
Mně taky ne
Já prodělala revizi v 9.týdnu. Ráno jsem na sedmou nastoupila do nemocnice, vzali mi krev, změřili tlak a zavedli na pokoj, kde jsem čekala na anesteziologa, který mi vysvětlil zákrok a podepsala jsem souhlas se zákrokem. Sestřička mi poté zabandážovala nohy, dala tabletku na zklidnění a kolem deváté mě zavedla na sál, kde jsem dostala napíchnutou kanylu a poté už mě uspali. Za dvacet minut mě budili, že je po všem, zřízenec mě zavezl na JIP, kde jsem byla hodinu a poté mě zavezli už zase normálně na oddělení, kde jsem se dospala a ve tři odpoledne mě pustili s doprovodem domů. Pobolívalo mě břicho jako při MS, trochu jsem asi dva týdny krvácela, musela jsem dodržet klasické šestinedělí a MS mi přišla za čtyři týdny od zákroku. Posílám hodně síly. ![]()
sad 1 píše:Drakondra píše:mně teda nedávali
Mě taky ne.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.