Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mari1912 píše:
Mám to za sebou,dnes mě pustili.A teď ta mašinérie po tom-šestinedělí,testy a pak nové snažení.Už aby to bylo a mohly jsme znova.Cítím se prázdná…
Mari ani se ti nedivim, mám z pondělku na jednu stranu strach, ale ne druhou už to chci mít konečně za sebou ![]()
Když už člověk ví,že půjde na revizi tak by to asi mělo být co nejdřív.Mě strašně vadil ten pocit,že je ještě ve mě a já cítím všechny příznaky a vlastně k ničemu
asi bych neměla odvahu čekat až to odejde samo i když vím,že je to šetrnější.Jsem ráda,že je to za mnou a můžu se soustředit na další snažení.Teď musím dát dohromady tělesnou stránku a pak to snad půjde hladce
VEJUU píše:mari1912 píše:Mari ani se ti nedivim, mám z pondělku na jednu stranu strach, ale ne druhou už to chci mít konečně za sebou
Mám to za sebou,dnes mě pustili.A teď ta mašinérie po tom-šestinedělí,testy a pak nové snažení.Už aby to bylo a mohly jsme znova.Cítím se prázdná…
mari1912 píše:
Když už člověk ví,že půjde na revizi tak by to asi mělo být co nejdřív.Mě strašně vadil ten pocit,že je ještě ve mě a já cítím všechny příznaky a vlastně k ničemuasi bych neměla odvahu čekat až to odejde samo i když vím,že je to šetrnější.Jsem ráda,že je to za mnou a můžu se soustředit na další snažení.Teď musím dát dohromady tělesnou stránku a pak to snad půjde hladce
VEJUU píše:mari1912 píše:Mari ani se ti nedivim, mám z pondělku na jednu stranu strach, ale ne druhou už to chci mít konečně za sebou
Přesně! nejhorší je ten pocit, že je mimi stále ve mě a mám pořád ranní nevolnost atd a uplně k ničemu ![]()
Neboj,za chvilku už to bude za tebou a zase se budete moci znova snažit.Na to se těším ze všeho nejvíc.Akorát se musíme dát do kupy-po tělesné stránce.Hlavně se v tom neutápěj ano?Víš já po prvním zamlklém těhu byla strašně na dně a málem to nevydržel můj vztah.Do toho jsem přišla o práci a ještěže jsme to ustáli…Dodnes si říkám,že byla na místě návštěva psychologa,protože jsem si to v sobě dusila a nikdo nevěděl co prožívám.Přece jen cizímu člověku se líp svěřuje.
mari1912 píše:
Neboj,za chvilku už to bude za tebou a zase se budete moci znova snažit.Na to se těším ze všeho nejvíc.Akorát se musíme dát do kupy-po tělesné stránce.Hlavně se v tom neutápěj ano?Víš já po prvním zamlklém těhu byla strašně na dně a málem to nevydržel můj vztah.Do toho jsem přišla o práci a ještěže jsme to ustáli…Dodnes si říkám,že byla na místě návštěva psychologa,protože jsem si to v sobě dusila a nikdo nevěděl co prožívám.Přece jen cizímu člověku se líp svěřuje.
Přesně tenhle problém mám i já
. Už máme s přítelem taky krizovku, dozvěděla jsme se to v pátek a ještě dnes mě to drž. Přijde mi, že nikdo neví, co se ve mně odehrává. Minule už po mě vystartoval, ať si dám ránu a vzpamatuju se, že na tohle svět nestojí
. Hrozně mě to mrzelo. Ještě furt plavu v těch hormonech, takže mi to bylo líto dvakrát víc
. Snad to po tom pondělku bude vpořádku a my budeme moci zase normálně fungovat. Jen se bojím toho, že narazím na nějakého doktora, který opravdu „víc řízne“ a já pak nebudu v pořádku. Každý mi říká, že jsme hodně mladá a mám fůůůru času na to mít děti (je mi 20), ale miminka jsem milovala od malička. Každá moje brigáda bylo hlídání dětí. Strkáme s přítelem hlavu do každého kočárku, který projde kolem nás. Prostě je milujeme a ať si každý říká, co chce, tak i přesto, že mi je 20, tak vím, že to zvládnu.
Když jsem čekala svoje první tak mě taky bylo 20 let a vůbec mě tenkrát ani nenapadlo si myslet,že to nezvládnu.To je jasný,že to zvládneš ![]()
Opravdu si dávej pozor na to,aby tohle nepoznamenalo váš vztah.Já vím o čem mluvím a i teď mě to bolí,když si vzpomenu,jak jsem byla zabedněná a neviděla jsem,že se trápí i partner akorát to neumí,nebo nechce dávat najevo.Samo,že udělal spoustu chyb i on a dnes už to ví a vidím,jakž má strach,abychom to zvládli i tentokrát a úplně jinak se i chová.
Dej mu taky čas,aby se s tím vyrovnal.Upni se na další těhotenství a těš se na nový přírůstek,protože ten na sebe nedá dlouho čekat ![]()
Buď ráda,že těhotenství bylo opravdu jen velmi krátké a nestačila jsi vnímat jak roste.Příroda je krutá,ale spravedlivá-no někdy si to nemyslím,ale je to tak
Jednou tohle prožít sice bolí,ale opravdu je to většinou náhoda.
Úplně chápu, jak se cítíš, navíc mi přijde,že ten čas vůbec,ale vůbec neutíká. Naštěstí srdíčko uz bolí méně,tak doufám, že hned jak mrcha dorazí, tak bude lépe…
Drž se, a neboj, mimiska se taky dočkáme. Nebo ty uz nějakého lupíka doma máš?
No, dr. mi taky doporučil čekat 3 měsíce, ne 3 MS. Věřím tomu,že pokud tělo není připravené,tak prostě neotěhotníš. A ani po těch 3 měsících není žádná záruka,že to dobře dopadne…Musíme být optimistické..
macina33 píše:
Ahoj,Vejuu tak dlouhé čekání to musí být hrozné.Já jsem čekala 10 dní a vůbec jsem nemohla vylést ven,pořád jsem brečela a říkala si proč jáDnes jsem 5 den po zákroku a psychycky jsem na tom stále stejně.A to mě dnes čeká návštěva v práci k vůli smlouvě,jestli mi ji prodlouží,nebo ne.Vůbec nevím jak to zvládnu a to pracuji v hypermarketu,takže plno lidí a hlavně maminek s bříšky a kočárky
Tobě držím palečky ať to vše zvládneš a je vše v pořádku
Mari1912 tobě přeju,ať je vše v pořádku a moc ti drřím palečky
Smiley1 nám to taky trvalo skoro rok a to mám cyklus normální,takže mám teď starch,že to bude trvat zase tak dlouho
Mě doktor říkal,že to můžem začít zkoušet až po 3MS.Myslíš,že když se začne tak brzo jak chcete vy,že se nemůže nic stát? No prostě už z toho úplně blbnu
No nic jdu se chystat na cestu a vám holky všem přeju hodně štěstí a držte se
mari1912 píše:
No já jednu lumpici mám-už 14ti letou
Tak to je super, že už jedno dítko (skoro dospělé
máš. Já ještě žádné nemám, bohužel
…Ale snad se brzy dočkám
Právě,že ona už mě skoro nepotřebuje,už je to velká slečna,ale jsem šťastná,že jí mám.I když na mě kolikrát vrčí a je to puberťačka ![]()
smiley1 píše:mari1912 píše:Tak to je super, že už jedno dítko (skoro dospělé
No já jednu lumpici mám-už 14ti letoumáš. Já ještě žádné nemám, bohužel
…Ale snad se brzy dočkám
No jo, když si vzpomenu na sebe,tak se nedivím, že vrci
. A kdy se začnete znova snažit?
Já bych nejraději hned,ale vím že nemůžeme.Takže od zítřka kontryhelový čaj a počkám na ms,pak zajdu ke své dr a nechám se poslat na genetiku a na to co mě pošle.A podle výsledků bych začala-čím dřív,tím líp ![]()
smiley1 píše:
No jo, když si vzpomenu na sebe,tak se nedivím, že vrci. A kdy se začnete znova snažit?
Já piju kontryhelový čaj skoro cely mesic a ms stejně zatím nikde
. Já uz byla na genetice, na štítce (ještě nevím vysledky) a za 14 dni jdu i na imunologické vyšetření. Chci být důkladně proklepnutá před novým těhu.
Tak jsem si dnes koupila čaj od báby radnický-V2 se jmenuje,tak uvidíme.Je na podporu otěhotnění,prokrvení sliznice a dělohy a to potřebuju.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.