Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky
Já si tím prošla v květnu
vzali mi levý vejcovod.První měsíc jsem byla vyřízená,neštastná a naštvaná na celý svět
ale ted už je dobře a tenhle měsíc už jsme se zase začali snažit
držím palečky at tě to brzo přebolí
asi vím jak se ted cítíš ![]()
Taky jsem po mimoděložním. Bolí to, ale přebolí. Drž se ![]()
Jak se ti to projevilo? Mě krvácením mimo cyklus a bolestí jedné strany podbřišku.
Já jsem měla křeče jako by na střevní chřipku, a prujem. To bylo v pátek.
V sobotu mě pobolívaly jen jakoby břišní svaly, ale nemohla jsem se vubec anrovnat a chodila v předklonu. No a v neděli znova křeče, tak jsem si říkala, zajedem, mysleli jsme že slepák. Protože dr mi predtím u ní na utz ukazovala místo, kde na 90% bude miminko, tak že to bude už po druhé extrovka, by mě nenapadlo. No a ejhle.
V nemocnici říkali, že uvidíme v pondělí, ale asi půl hodiny po příjmu jsem měla takové zhoršení, bolesti, omldívání, že se jelo okamžitě na sál.
Večer mi dr říkal, že jsem si pustila žilou, krevní ztráta kolem dvou litrů, a že to teklo z místa, kde zůstal nějaký zbytek vejcovodu z minulé extrovky. A dr při propustění ale něco mekotal, že neví teda proč to bylo, ale že plod nikde při laparce nenašli…Tak se ještě těším na uplnou zprávu a hystologii. Nu ale hcg začalo po laparce klesat, tak někde mimčo být muselo, ale revizi nedělali, takže fakt někde mimo dělohu.
Štestí v neštěstí, že jsem nepřišla i o ten levý vejcovod.
To mě trochu po operaci drželo nad vodou, ale jak jsem přišla domu, mi to všechno zacalo docházet a včera na mě všechno totálně padalo…
Vím, že to přejde, vím, že bude líp-…už to znám.
Přejde vztek a nad bolestí a strachem zvítězí touha po miminku…
Minule byla koncem prosince a v unoru už jsem byla těhotná…
Ahojky Lokofa ![]()
A vy se snažíte o první nebo už doma nějaké dítko máte?Já ještě ne
a už se snažíme dva a pul roku
jednou už jsem si prošla SP a ted mimoděložním
A tak doufám že už jsem si to špatné vybrala a do třetice to klapne ![]()
Já si nevšimla v prvním příspěvku, že jsi si tím prošla 2×
Ale pozitivní je, že máš ještě jeden vejcovod. Je to děsný. A je dobře, že už jsi byla v nemocnici, když se to zhoršilo ![]()
Já otěhotnělo sedmý měsíc po mimoděložním a naštěstí už dobrý. Ovulovala jsem na straně bez vejcovodu, šance tedy malá a vyšlo to
Takže celkově nám Adámek trval 23 měsíců.
Držím palce, ať otěhotníte obě co nejdříve a mimčo je tam, kde být má ![]()
Já tedka taky ovulovala na straně bez vejcovodu a dopadlo to, jak to dopadlo.
Jo ted jsem měla fakt štěstí.
Ještě mi ráno manžel říkal, pojd jedem. Ale my jsme mysleli, že je to slinivka, slepak nebo neco takoveho.
Nekrvacela jsem nic.
Lokofa tak ty tě aspon drží nad vodou a dávají ti sílu ![]()
Veruš děkujem
tenhle měsíc jsme se už začali snažit a tak tajně doufám,že už mrcha nedorazí a zdárně to dotáhnu do uspěšného konce ![]()
Miššíí píše:
Lokofa tak ty tě aspon drží nad vodou a dávají ti síluVeruš děkujem
tenhle měsíc jsme se už začali snažit a tak tajně doufám,že už mrcha nedorazí a zdárně to dotáhnu do uspěšného konce
Jo to jo.
Jen paradoxne ted mě to zdrblo nejvic zvsech nezdaru…
Jsem si říkala, že když to bude naše poslední dítko, tak to bude bez problému.
No jo moje štastné číslo je 3.
Tak asi musím fakt mít všechno třikrát.
Tři nezdary, tři děti.
lokofa píše:Miššíí píše:
Lokofa tak ty tě aspon drží nad vodou a dávají ti síluVeruš děkujem
tenhle měsíc jsme se už začali snažit a tak tajně doufám,že už mrcha nedorazí a zdárně to dotáhnu do uspěšného konce
Jo to jo.
Jen paradoxne ted mě to zdrblo nejvic zvsech nezdaru…Jsem si říkala, že když to bude naše poslední dítko, tak to bude bez problému.
No jo moje štastné číslo je 3.
Tak asi musím fakt mít všechno třikrát.
Tři nezdary, tři děti.
Lokofa ted to byl třetí nezdar?A jak staré už máš dětičky?
Já byla teda nadopovaná utrogestanem (ten jsem brala už po roce snažení, měla jsem špatný hormonální profil) a clostilbegytem, když už na špatný straně, tak aby byla vajíčka pořádná. Měla jsem v ten měsíc 2 na straně bez vejcovodu.
Tohle byl tvůj třetí nezdar?
![]()
A kolik je dětem?
Přeju oběma brzké otěhotnění ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj všem
V neděli jsem byla operovaná kvůli momoděložnímu těhotenství.
Je to již po druhé…
Hledám spřízněné duše na pokec a podporu…