Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
jsem 4 dny po revizi (zamlklé těho.)
a ráda bych znala Vaše zkušenosti s revizí, respektivě po ní. Pořád krvácím, ne silně, spíš slabě až středně, bolesti v podbříšku jsou mírné, ale stejně si dělám starosti, zda je to tak správně.
Budu moc ráda za Vaše příspěvky. Díky
Neříkali ti to po zákroku? Bolesti jak při ms jsou normální. Postupně odezní. Za měsíc na kontrolu ke své gyndr, zhruba v rozmezí měsíce až dvou by se měla objevit i normálně ms (u mě byla o hodně silnější než dřívější). Také mě dost zaskočilo, že to tělo bralo nejspíš jako normální porod, přehodnotilo hormonální situaci a ač jsem vždy dříve prožívala ms v pohodě, tak teď z ní šílím (jak fyzicky, tak psychicky), tak ať tě to případně nezaskočí ![]()
já po revizi krvácela až špinila týden, pak týden nic a další týden to začalo znovu. Plašila jsem a řekli mě, že se to stát může, že se tělo ještě dočis´TUJE A JE FAKT, ŽE TO PAK DO TÝDNE PŘEŠLO. ms JSEM DOSTALA PŘESNĚ 6 TÝDNŮ OD REVIZE.
Díky holky za reakce. Z nemocnice jsem si odnesla jen spoustu ošklivých zážitků ale informace žádné. Na pokoji s holkou s miminkem, takže jsem to celé probrečela. Personál neměl zájem cokoliv vysvětlit, poradit, prostě nic.
Jsem z toho zhnusená a dlouho budu. Dnes jsem kolem toho špitálu jen prošla a udělalo se mi hodně zle.
Teď musím jen doufat, že alespoň zákrok provedli dobře a že bude vše Ok. Jen se bojím že psychicky mi to bude trvat hodně dlouho, protože jsem citlivka. A taky se pořád kontroluju, jestli nekrvácím moc a tak, protože mám hroznou hrůzu se vrátit do nemocnice.
mrzí mě s jakým chováním jsi se setkala.Já byla po revizi na jednolůž. a manžel tam mohl být se mnou jak jsme chtěli dlouho.Mě bolel podbřišek asi měsíc a sestřenka měla to samé- docela dlouho je to cítit, alespon mi to tak měli
![]()
Ahojky:-) Měla by si po revizi do 14 dnů navštívit svého gynekologa. Měli ti v nemocnici dát propouštěstí zprávu pro něho a pro obvoďáka, kde by to mělo být napsáno. Já to takhle měla napsaný v té zprávě. Jde o to , aby se doktor mrkl přes ultrazvuk, zda je děloha opravdu čistá. A pak si tě pozve po šestinedělí a měl by ještě po první menstruaci. Takhle jsem to měla já, ale nevím, jak to funguje jinde. Neboj tohle zachvilku přebolí a pak budeš myslet na další snaženíčko. Měla jsem to tak taky. Takže budu držet palečky,aby bylo vše v pořádku.
Hlavně taky prvních 14 dní dodržet sexuální abstinenci kvůli zanětu a to samé i v šestinedělí.
Koukám že jsi z Ivančic. To jsi byla na zákroku v Ivančicích ve špitále? Tak to se vůbec nedivím, že máš takovýhle zkušenosti. Ten špitál by tam už měli zavřít celej.
Jo, jo, byla jsem v Ivančicích a už mě tam nikdo nikdy nedostane.
Ahojky ja jsem po revizi asi mesic a pul take zmlkle tehu
ze zacatku to pro me bylo dost hrozny se s tim smirit stale dokolajsem si opakovala proc zrovna ja a dalsi podobne otazky ted s odstupem casu je to vsechno mnohem lepsi sice o tom jeste nekdy premyslim ale uz to neni tak hrozne jako pred tim. Dost mi pomohla diskuse tady na emiminu ted uz myslim pozitivneji a tesim se na rijen az se budeme znovu moci snazit o mimi
Jinak po zakroku jsem krvacela asi 5 dni pak to preslo a za tri dny znovu bala jsem se co se deje tak jsem radsi sla k doktorovi a rekl mi ze je to naprosto normalni ze takhle krvacet nebo spinit muzu cely mesic po zakroku. Jinak na kontrolu ke svemu gynekologovi jsem mela jit taktez 14 dni po zakroku a ted kdyz mi skoncila ms a taky sestinedeli. Mela jsem do toho vseho jeste zanet protoze uz to byly pomalu 3 mesice a doktor rika ze cim starsi tim muze byt delsi doba odumreni a pak zanet takze ani tohle me neminulo ted v ut jdu na kontrolu tak snad vsechno bude ok. Jinak bolest bricha jsem mela jako pred ms ale mnohokrat silnejsi museli mi davat injekce v nemocnici aby me to tolik nebolelo ted je to mesic a pul a stejnak to bricho jeste obcas citim nekdy normalne v klidu nekdy kdyz zakaslu a nebo se nejak pohnu. Naprosto chapu jak ti ted je vim jak jsem na tom byla ja ale uvidis ze to zase bude vsechno dobry chce to ted je cas… ![]()
To, co popisuješ, vypadá normálně. Revizi jsem si „zkusila“ jednou a stačilo - ne, že by to bylo nějak drsný, fyzicky to bylo celkem v pohodě, ale psychicky jsem se s tím rovnala možná půl roku.
Když jsem potratila podruhý loni v létě(máme to tak, jako že „dítě - potrat v 8tt - dítě - potrat v 8tt“
), uprosila jsem MUDra, že když Hcg klesá, zkusím to zvládnout bez revize, že nejsem cvok ani sebevrah a kdyby něco, posvištím hned do nemocnice a k němu budu poslušně běhat na odběry, dokud nebude Hcg na nule.
Doma jsem nasadila šalvějovej a meduňkovej čaj a trnula, jak to dopadne. A ono dobrý! Dokonce natolik, že za měsíc by se mělo narodit třetí pachole
.
Já jsem tři týdny po revizi - zamlklé těhu 11+3 tt… Bolesti podbřišku jsem měla prvních 10 dní a pak s nástupem ovulace. Špinila jsem 14 dní, přesně do návštěvy lékaře. Ale také jsem vypila moc moc moc vína… Na revizi jsem byla 3 dny před svatbou, takže výročí budu mít spojené s touto událostí… Zatím to nepřebolelo, ale špatné dny střídají ty dobré a pomalu jich přibývá… Neboj bude lépe a já věřím, že až budeme mít prcka, vzpomenu si, ale už nebudu plakat…
Jinak ke mě byl personál moc milý, byla jsem na zákroku odpoledne, ačkoliv je v tuhle dobu pokud nejde o akut nedělají. To vše kvůli té svatbě… Vše mi vysvětlili. 14 dní nesexovat a dodržet šestinedělí - zákaz koupání a těžké fyzické námahy, kdyby byly problémy hned k doktorovi nebo do nemocnice. 1/2 roku neotěhotnět. Názory jsou na to různé, jiní doktoři říkají 3 měsíce, podle mě je to o tom jak se cítíš a jak je na tom Tvá děloha. Nicméně je oslabená a kdyby si otěhotněla brzy nemuselo by se mimi udržet. Já se doktora ptala, jestli by byl problém, kdybych otěhotněla dříve než za 1/2 roku, protože jsem nechtěla ATK, říkal, že nemusí… S manželem to chceme znovu zkoušet po Silvestru, kvůli návštěvám, nemocím a pak, kdyby to neklaplo, nechci s tím mít spojené i Vánoce… Moc jsem se rozepsala, promiňte…
PS: bude lépe a i my se dočkáme mimísek ![]()
Ahojky,zdravím vás tady všechny. Já jsem den po revizi a taky mi není psychycky vůbec dobře, mimi jsme si přáli. Pro mě byl hrozný šok, když mi doktoři řekli, že se jedná o zamlklé tehotenství.Na první kontrole mi doktorka řekla, že je to malinký, tak že jsem asi otěhotněla dýl,tak mě objednala až za dalších 10 dnů. Doma jsem se uklidňovala, že to bude všechno v pořádku, ale pak přišla kontrola a mimi se nevyvýjelo, srdíčko taky nebilo. Měla jsem nastoupit na revizi až tuhle středu, ale v noci na pondělí jsem začala hodně krvácet. Jeli jsme do nemocnice a revizi mi udělali hned ráno, možná je to lepší,že už to mám zasebou..Musíme být hodně statečné a věřit, že příště už to vyjde.
Doktorka mi říkala,že máme počkat4-6měsíců,3,že je prý minimum.Já doufám, že když začneme po těch třech měsících,tak že už to potom konečně výjde..
Holky držím vám všem pěstičky ať se brzy zotavíte a třeba to pak půjde raz dva:-)
Ahoj nechci znovu zakládat nové téma tak se zeptám tady a snad mi někdo odpoví, zajímalo by mě, jestli revize dutiny děložní mají nějaký vliv na zdraví (např. jestli nemohu za několik let např. dostat rakovinu ženských orgánů atd) jsem totiž už po třech ZT (s revizí) a mám strach, kdyby se to znovu mělo opakovat
@Anonymní píše:
Ahoj nechci znovu zakládat nové téma tak se zeptám tady a snad mi někdo odpoví, zajímalo by mě, jestli revize dutiny děložní mají nějaký vliv na zdraví (např. jestli nemohu za několik let např. dostat rakovinu ženských orgánů atd) jsem totiž už po třech ZT (s revizí) a mám strach, kdyby se to znovu mělo opakovat
Anonymní, jediné, co Ti podle mě hrozí jsou zánět, který se vyřeší hned, nebo srůsty, které se také poměrně jednoduše rozruší… To je jediné riziko, aspoň podle mě. Rakovina ani nic jiného podle mě nehrozí… Já si revizi představuji jako násilnou menstruaci najednou…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.