Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky prosim vas o rady, mam 3 tydny po revizi, nekrvacela jsem ani nespinila na kontrole doktor rikal ze je vse v poradku, tak jsme teda po trech tydnech zkusili sex s kondomem, jenze dneska me boli podbrisek.je to normalni nebo mam valit k doktorovi. nekrvacim nic jen ta bolest je takova neprijemna. maly jste to nektera? diky moc za rady
Já jdu právě teď na revizi..pochopila sem, že moje tělo nebylo připravené donosit dítě, hodně jsem četla a inspirovala se spoustou případů.. Teď je ale na místě mé psychické problémy, fobie atd. Bez léků nevyjdu ani pred dum natoz, abych nekam dojela na ten zakrok.. Pred hodinou sem si vzala lek na uklidneni, dr. mi to dovolila a zapít mini douškem vody. Mám hrozný strach z té narkozy.. Urcite sem to pokazila tim, ze sem se napila.. Ano vim, ze je banalita kdyz vam po ni bude nevolno, ale to ty moje fobie..
Hrozne me mrzi pribehy vsech, jste ale statecne - citim to z Vas.. Citim z Vas i bolest, ale to je proces, ktery musi probehnout, aby pak bylo vse jak ma byt..
Ja bolest a smutek nikdy navenek nedala, proto mám ty fobie (samozrejme mam slouhodoby provlem jeste z detsvi) proto Vas chci poprosit - placte kdyz to na vas prijde, nestydte se sverit odbornikovi - neukazujete tim, ze ste slabe ba naopak dokazujete, ze mate vuli bojovat!! Pardon za komentar co se sem asi nehodi, ale potrebovala sem to nekomu rict…
Ahoj Carrie, moc mě to mrzí, musíš být statečná, časem to přebolí a další těhotenství už bude určitě v pořádku..Taky jsem byla jednou na revizi, a teď?? Za necelých 14 dní se nám má narodit chlapeček
Tak věř v dobré konce a drž se..
Jsi moc hodná děkuji
tutoho já se nebojím, vím, že až moje tělo bude schopné to zvládnout přijde to.. Vím to!:-)
Už ležím a čekám, no už sem si na ru narkozu postěžovala i u sestřiček a lékařů, tak kdyžtak mi prý píchnou injekci, tak snad mi to uleví:-) narazila jsem na perfektni nemocnici.. Nechci delat reklamu, ale az nektera budete mit provlem nebo naopak novy prirustek, napiste mi, reknu Vam kam v Plzni jit, kde o Vas bude postarano:-)
@Ajulína tak sem doma, v klidu, odpočívám, ale čas od času mě tam dole píchne ( u mě to tak při MS nikdy neni, ta bolest je jiná) tak se trošku bojím.. Přijde mi, že mám maličko i teplotu, ale nemám u sebe funkční teploměr.. Počkám do pondělí a kdyžtak půjdu k dr.
Obnovuji. Jsem tři dny po revizi a na psychiku fakt větší nápor než na tělo. Nekrvacim vůbec a netuším zda to je dobře nebo špatně. Taky ZT,9+6.
@skorotehotna ahoj, zažila jsem 6 revizí, jednou jsem měla po týdnu zanět a nepoznala jsem to. Krvácet se může a nemusí pár dní. Ono je to pokaždé jinak. Pokud se ti něco nezdá, máš bolesti, teploty, zajeď tam kde ti dělali revizi a nebo ke své dr, lepší ject zbytečně než si pak něco vyčítat. Držím palce
@skorotehotna někdy nemusí být ani bolesti a teploty, ale prostě divný pocit. To jsem měla já. Trochu mě jakoby táhnul čípek. Při vyšetření už bylo jasné, že to je zánět.
Ahoj, krvácení se může ještě rozjet, jsem po 3 revizích a krvácela jsem u každé jinak, ale v podstatě u všech to bylo, na psychiku je nejlepší se o sebe začít starat a pečovat a těšit se na další „pokusy“ hlavně to nikam netlačit, ono se zadaří a pak budeš jen vzpomínat.
@skorotehotna Ahojky, já mám tři týdny po revizi ZT 11tt U mě se bohužel objevili komplikace a čtvrtý den jsem znovu jela do nemocnice, kde mi zákrok dělali. Letos v lednu jsem prodělala i konizaci děložního čípku a ten se po revizi uzavřel dříve, než měl. Po zákroku jsem tedy nekrvácela, ale cítila bolesti a velice nepříjemné tlaky. Udělali mi lehčí zákrok na počkání, injekce a antibiotika. Po týdnu na kontrole se zdálo být vše v pořádku, tak už čekám na první ms. Určitě si na prohlídku zajeď, kdyby se ti cokoliv nezdálo. Posílám ti moc a moc síly aby bylo vše v pořádku bez zdravotních komplikací a hlavně aby i časem ta největší bolístka na srdíčku taky polevila ![]()
Děkuji za reakce…pro mě to byl hrozny šok. Připravovala jsem se psychicky na porod, na špatný geneticky testy ale tohle mě ani ve snu nenapadlo (ještě přes týden jsem neměla o slovním spojení zamlkle těhotenství ani potuchy). Doufám, ze budu brzo OK.
Kdy po revizi jste měly prvně sex? A kdy ste otěhotněla? Čtu tady po první M/S, ale doktoři rádi tři cykly počkat vegsinou
@skorotehotna dodržovala jsem 6ti nedělí. Většinou jsem mezi potraty měla pauzu skoro rok, ne proto, že bych nemohla otěhotnět, ale proto, že jsem nechtěla. Minimálně 6ti nedělí bych dodržela a raději ty 3 měsíce, ale je to na tobě. Záleží kolik ti je atd…
@skorotehotna Já sem veliký pesimista a jednou jsem měla opravdu dobrý pocit, že se něco podaří
Snad veškeré těhotenské příznaky, až na otoky. Žádné obtíže, ani sebemenší bolest v podbřišku, nebo zašpinění. Když jsem šla na náš druhý ultrazvuk, kde už nebilo srdíčko, byl to i pro mě neskutečnej šok. Ani náhodou mě nenapadlo, že by mohlo být něco v nepořádku… Já určitě plánuji vydržet se sexíkem až po šestinedělí a další snažení mi v memocnici doporučili po druhé ms. To mě dalo hodně sil, protože jsem se bála, že díky těm komlikacím budeme muset odložit třeba až na půl roku, jak většinou v nemocnici uvádí.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.