Revize - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
242
14.9.18 04:20

Otehotnela jsem po 3. menstruaci od revize ( ta probehla v zari, v prosinci jsem otehotnela, lednova neprisla). Tedka me kazdym dnem ceka porod :) Doktorka doporucovala pockat 2 cykly, ale sex nevadil hned po sestinedeli, jen mi rekla, at se radeji chranime. Taky rikala, ze telo je po revizi jak “pohnojeny”, at se niceho nebojim, ze se to proste stava. Musim rict, ze to byl tedy mazec na psychiku jak prase. Pritel uz nevedel co se mnou. Upadala jsem do depresi. Potratem je podle me to sestinedeli o to horsi, ale zatim nemuzu moc srovnavat :) kazdopadne, ja jsem po revizi spis jen lehce spinila a ty menstruace po ni byly mazec. Silne jako prase. Taky jsem poprve zazila co je to bolestiva ovulace. Ale po prvni “normalni” ms jsem hned bez jakehokoliv velkeho snazeni otehotnela. Tak drzim palce at se vse co nejdriv srovna. Hlavne ta psychika, at se netrapis. Ver, ze to prejde a bude dobre. Nic si hlavne nevycitej, NENI TO TVA CHYBA, ty za nic nemuzes a nic jsi s tim nemohla delat!!!! Ani to neznamena, ze jsi nejaka spatna, nebo rozbita… Priroda to proste vyhodnotila jinak… moc drzim palce a myslim na vsechny z nas, ktere si tim musely projit :hug: verte, bude zase dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
14.9.18 11:16

@Angana Děkuji za krásný přspěvek :hug: Mě takové komentáře, že se další mimi zadařilo strašně pomáhají. Moc se opatruj a mimísku ať se příchod vydaří bez komplikací :srdce: Hlavně hodně zdravíčka oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
14.9.18 12:10

@Janita3 :srdce: Take se opatruj a drzim palecky. Urcite to vyjde!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
14.9.18 12:17

Já teda kompikace s dalším otehotněním nečekám, takže doufám, že nebudu zklamaná (první otehotnění bylo neplánované při přerušované souloži)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
14.9.18 19:15

Jinak moc děkuju všem za zkušenosti. Jsem ráda, že se o tom alespoň něco dozvím. Poctivě piju kontryhel a za pár měsíců dám vědět, jak na tom jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
28.12.18 19:51

Ahoj. Chci se zeptat jestli je teoreticky možný otěhotnět týden po revizi. Děkuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
28.12.18 20:26

Za mě je hlavně naprostá blbost a nezodpovědnost se byť jen snažit týden od revize otěhotnět, nebo prostě jen nedodržet šestinedělí. To je naprosto nezbytné kvůli dočištění a případné infekci. Ani si tedy nemyslím, že po týdnu by to možné bylo z důvodu ovulace. Mě ms naskočila od revize přesně 28 den zda byl cyklus an/ovulační vůbec netuším. Někde v diskuzi však bylo zmíněno, že se podařilo otěhotnění dva týdny od revize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4388
2.3.19 17:35

Ahoj. Jsem třetí den po revizi. Pobolíva mne břicho, jako bych měla zaražené větry. Ale není to tak silné, abych jela na pohotovost. Stolici mám pravidelnou. Teploty nemám. Včera jsem začala opět silněji krvácet, ale není to jasná krev… Překvapil mne však kousek zapáchající tkáně, který jsem dneska objevila. Nebyla to sražená krev. Bylo to asi dva centimetry dlouhé, tkáň byla světlejší barvy. Stalo se vám to někdy? Je možné že by v děloze něco zbylo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
2.3.19 17:53

@Immei Ahoj, predne je mi lito, ze jsi to musela zazit. Bohuzel je mozne, ze neco zbylo. Ze me vypadl obrovsky kus hned po revizi na wc, kdyz jsem mohla vstat. Urcite kdybys mela bolesti, nebo se přidala teplota jed do nemocnice. Jinak preji, aby se deloha docistila sama a nemusela jsi znovu na revizi. Podle doc.Mary by se ale nemela delat druhá revize - riziko vzniku srustu atd., ale hysteroskopie, aby byla kontrola,zda se to udelalo dobre a nenarusili delohu opetovnou kyretazi. Drzim ti palce. Zkus pit kontryhel. Jinak me par dni po revizi taky lehce bricho bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4388
2.3.19 18:08

Dekuju za odpověď, jdu postavit na čaj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
2.3.19 19:22

@Immei Za mě taky doporučím kontryhelový čaj :palec: Pomáhá lepšímu obnovení sliznice a myslím, že mi hodně pomohl i s cyklem, první ms naskočila po revizi jako hodinky, přesně 28 den. Jinak já měla po zákroku opačný problém, neodešlo vše co mělo, protože jsem se brzy uzavřela, naštěstí další injekce pomohli a druhé revize nebylo třeba. Myslím tedy, že je naprosto v pořádku a dobře, že z tebe odchází další části. Bolesti k tomu holt taky patří, pokud by ale neustupovali, nebo se přidala teplota určitě je třeba jet nejlépe znovu na místo, kde ti zákrok dělali. Taky držím palce, aby bylo doléčení bez komplikací :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4388
2.3.19 19:31

@Janita3
:kytka: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
2.3.19 19:59

@hipisek84 mě taky lehce bolelo břicho. Hned po zákroku jsem několik dní nešpinila. Potrat jsem vzala hodně špatně a to se i podepsalo. I po revizi by se mělo dodržet alespoň šest nešel bez pohlavního styku, a hlavně žádnou námahu. No já blbá asi 3 týdny po revizi šla ke svým koním a myslela alespoň na něco jiného. Námaha vzala za své a já začala hrozně moc krvácet. Začali nesnesitelné bolesti, takže hned do nemocnice. Doktor potvrdil rezidua a pokročilý zánět. Druhý den hned k mojí dr. Za pár dní měla přijít moje první ms. Takže dr řekla že mám brát ATB co mi předepsal doktor a počkáme na ms zda rezidua neodejdou s ní. Jinak další revize. Naštěstí to odešlo samo s ms. Já dobrat ATB a bylo vše v pořádku. Poté potvrzeno i hysterskopií.
Držím palce ať je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4388
2.3.19 20:09

@Jessica4
Jsem ráda, že se ti to zhojilo bez další revize. Snažím se šetřit, ale jako na potvoru… Syn dostal horečky, je to tulínek a často ho poponáším (má 12 kg)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
2.3.19 20:17

@Immei pokud tě vyčistili pořádně tak by se nic dít nemělo. U me byl problém ten zánět, vlastně jsem díky té námaze na to přišla dříve. Dej si na to ale pozor. Zkus ho nosit co nejméně a kdyby tě to začalo více bolet tak raději bez k lékaři. Ale po revizi je tohle normální stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty