Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky. Chtěla bych se zeptat, kdy jste nastoupily po potratu do práce. Musela jsem na potrat ve 20.týdnu těhotenství a na revizi dělohy. Proběhlo to 24.6. a na kontrolu jdu 18.7. Bojím se ale, že mě pošle doktor do práce. Vůbec se na to necítím. Hlavně se netěším na lidi a na ty pohledy a šuškání. Jsem doma už od 20.2. kvůli umělému oplodnění a vrátit se po takový době do práce a po tom, co se stalo, je pro mě dost stresující. Navíc máme začátkem srpna celozávodní dovolenou a já na ní asi zřejmě nemám ani nárok, když jsem byla tak dlouho doma. Nejradši bych to s doktorem nějak dohodla, ale jě mě z toho všeho na nic…
já bych řekla, že dřív než po 6ti nedělích od potratu by tě do práce poslat neměl, ale když mu vysvětlíš svůj psychickej stav, tak se s doktorem určitě rozumně domluvíš. Držím pěsti, ať vše brzy překonáš a povede se miminko:-)
Figuro, je mi líto co tě potkalo. Já jsem byla na revizi v 8 tt a Dr. to nechala na mě jak dlouho budu doma. 14 dní bylo daný jako minimum a mě už pak bylo dobře tak jsem šla. Ale nechala by mě doma i dýl, kdybych se necítila OK. Výhoda byla, že jsem se vrátila do práce jen na dva dny a pak jsem měla dovolenou, jinak bych asi měla problém tam vydržet, byla jsem brzo unavená, i když jsem se už cítila v pohodě.
Ahoj, je mi líto, co tě potkalo. Já jsem byla na revizi dělohy ve 12 tt. Měla jsem ale nějaké komplikace, takže jsem byla ještě měsíc po zákroku na nemocenské. Určitě se se svým dr. domluvíš, když povíš, co tě trápí. Přeji ti, ať je brzy líp a ať co nejdřív znovu otěhotníš. Hodně štěstí, drž se
.
byla jsem na potratu a revizi v 16.tt. doma jsem pak byla cca 14dní,ale já do práce chtěla,abych se doma neužírala tím,co se stalo..
Taky si ale myslím,že tě doktor nechá i dýl…
Povedz doktorovi ako sa cítiš a určite sa dohodnete. Je mi to moc ľúto, posielam hodne sily.
Já jsem byla na revizi v 10 tt teď ve středu a do práce mám jít už v pondělí. Ale to je Belgie, to je normální … paní šéfová chtěla, abych přišla už druhý den po celkové narkóze.
Ahoj ja byla v 13/05/11 na umelem ukonceni tehu kvuli VVV ve 24 tt, taky jsem se bala po tom vsem jit do prace,taky jsem byla objednana asi za 14 dni po tom na kontrolu. A doktro se me zeptal jak se citim atd..tak jsme mu ani neodpovedel, pripadla mi to dost blba otazka
A ak se me ptal jestli chci do prace tak jsme mu rikala,ze ne a mela jsem prijit na kontrolu za 3 tydny a po 3 tydnech jsme se nechala uschopnit,ale doktro by me nechal klidne dal doma. Ale doma me to uz dost zralo a potrebovala jsem znovu zacit fungovat a proste zit.
Jinak hodne sil a pevny nerviky preji, neboj bude lip
Taky mi to trvalo nez jsem si to uvedomila..ale ted uz nic clovek nezmeni, chce se to zacit divat dopredu
Děkuju všem za příspěvky. Já pevně doufám, že mě nechá doktor bez problémů doma. Doma se cítím jakž takž dobře, ale jak mám komunikovat s lidma, tak na mě jde depka. Včera jsem na nákupu potkala kolegu z práce a zeptal se mě, jak se mám (asi se k němu ještě nedoneslo, co se stalo) a já nevěděla jak mu mám odpovědět..uplně mě to zdeptalo. Na tyhle otázky nejsem vůbec připravená odpovídat. Navíc u nás v práci nejsou žádný drbny, jsou tam většinou chlapi a ty jsou tak zabraný do práce, že je nezajímají drby..ty se jen budou divit, jakto že jsem najednou v práci a odpovídat na tyhle otázky atd…no prostě je to pro mě uplně nemožný zatím…se jim tam rozbrečím…Vím, že jednou tam musím…ale teď potřebuju ještě čas. ..
moc mě mrzí, co se stalo. dohodni se s doktorem, určitě bude vstřícný.
já jsem byla předloni na zákroku kvůli zamlklému těhu v 9tt. ve čtvrtek večer jsem šla na zákrok, v pátek ráno mě pustili domů a v pondělí jsem už byla v práci. a to prosím v čechách. ale já se cítila relativně dobře, pracuju v kanceláři, takže to není fyzicky namáhavé a v práci o těhotenství nikdo nevěděl, protože od začátku to nebylo úplně dobré. takže pro mě to bylo v pohodě. ještě pár dní jsem byla unavenější, ale pak už ok. ani jsem neměla neschopenku, jen jsem si vzala den dovolené.
Ahoj, já jsem byla na ukončení ve 20. týdnu z důvodu vývojových vad 31.5.2011 a do práce jsem nastupovala 20.6.2011, ale to jsem do práce vyloženě chtěla, abych přišla na jiné myšlenky. V práci je to v pohodě, ale ty večery doma jsou občas chmurné. Věřím, ale že bude líp
. Já bych řekla, že žádný Dr, tě nutit k návratu dříve něž po šestinedělí nebude, ten můj se na mě díval trochu jako na blázna ![]()
Ahojda. Já potratila v 17tt po AMC, následovala revize. Moje gyndr mě nechtěla pustit do práce dřív jak po měsíci, ideální by prý bylo celé šestinedělí doma, kdybych se na to necítila tak i dýl… já jí ukecala po cca 14 dnech a hned první den v práci jsem litovala, nějak jsem to nedala po fyzické stránce, vrátily se mi bolesti podbřišku, chytila jsem navíc zánět močáku z prochladnutí, hned druhý den jsem padala zpátky na neschopenku… pak jsem to samo od dr pěkně schytala… ono jak jde o potrat v druhém trimestru, tak je prostě lepší to šestinedělí dodržet, to určo rozumný dokror ví a nebude tě do práce nutit…
Holky, omlouvám se, že otevírám takovou starou diskuzi. Dnes mě pustili domu po potratu v 21tt. Popravdě doma je to ještě horší, než jsem čekala, ale vrátit se do práce, kde je stres jak blázen a dojíždění denně 80km (zdravotnictví) mi je špatně ještě víc. Jak dlouho vás dr nechal doma? Kdy vám bylo lépe? Chápu, že je asi brzo, ale mě teď nedává nic smysl 💔
Ahoj, také teď jsem teď projela tyto staré diskuse, protože se mě téma bohužel týká. Před třemi týdny jsem spontánně potratila v 17 týdnu. Myslím, že opravdu máme nárok na všechny možné pocity během šestinedělí, kdy klesají hormony a tělo se vrací do stavu před těhotenstvím. Už teď se cítím lépe než na začátku, ale počítám s tím, že smutek občas v návalech přijde i později, že mi to nebude nikdy jedno. Jsem zatím doma a určitě budu do konce šestinedělí, pak uvidím, podle toho, jak se budu cítit. Sama pracuji také ve zdravotnictví a myslím, že přijít a být rozložená je k ničemu, zároveň nepočítám, že by se na mě pak bral ohled. Lékařka byla v tomto velmi vstřícná - mohu být doma, jak dlouho budu potřebovat. (V rámci měsíců.) Pokud jsi nervózní z toho, že ti budou chtít ukončit PN dříve, než se na to budeš cítit, asi bych na tvém místě rovnou zavolala na svou gynekologii a zeptala se na to přímo, pokud jsou normální, neměl by to být problém.
Ahoj, předem píší, že mě velice mrzí vaše ztráty. Já jsem si prošla teď 23.3 odtokem plodové vody a následným vyvolaným potratem…
v 15 tt…nesla jsem to dost těžce, mělo to být první miminko… Příští neděli to bude 6 týdnů. Gynekoložka mi řekla, že mohu být doma jak dlouho chci. Do konce dubna budu zřejmě na gynekologii a pak si mě přebere obvodní lékařka, protože mě trápí ještě tlak, jsem objednaná na kardiologii, říkala mi že by tomu dala ještě aspoň měsíc čas. Tak zřejmě asi ještě v květnu budu doma. Taky se necítím jít mezi lidi, ale překonat to musím. Prvních 14 dní jsem jen brečela… Nyní je to trochu lepší ale smutek přichází ve vlnách… Před první MS po revizi to bylo hrozný, zase smutek pláč… Nemohla jsem mluvit s nikým cizím… Ale teď v průběhu MS je to trochu lepší… Přeji vám hodně sil a brzké podaření dalšího početí
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.