Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, ted sem asi V 5+3 tt, už asi dva týdny lehce špinim. V pátek po sexu sem i krvácela, ale ted je to zase uz jen špinění ale víc než před tím sexem.
K doktorovi du az v pondeli. Ale myslim si ze bud sem potratila nebo to prave probiha. Nekolikrat za den me silene boli zada a nebo vpodbrisku jako by vajecniky.
Ale carka na testu od minuleho tydne znatelne zesilila a prsa taky porád bolí.
Tak by me zajimalo jak dlouho po potratu vymizi tehu priznaky. Když sem neco kolem 5 tydne. Dik
Nemusíš vůbec potrácet. Mě na začátku těhu taky brali křeče do bříška i do zad. To je jen reakce těla na miminko. Začíná se zvětšovat děloha a to holt moc příjemné na začátku není.
Jak píše Mishka, potrat to vůbec být nemusí. Špinění je v začátku těhotenství normální (i po sexu) - všechny sliznice jsou překrvené, stejně jako pobolívání břicha. Pokud nekrvácíš jasně červenou krví, není určitě důvod, proč by se mělo jednat zrovna o potrat. ![]()
gabi.design píše:
Jak píše Mishka, potrat to vůbec být nemusí. Špinění je v začátku těhotenství normální (i po sexu) - všechny sliznice jsou překrvené, stejně jako pobolívání břicha. Pokud nekrvácíš jasně červenou krví, není určitě důvod, proč by se mělo jednat zrovna o potrat.
Ne jasna krev to neni, jen takova tmave hneda.Ale uz me ji pride dost asi tak 3 intimky denně.
No me nejvic zarazi ty bolesti. Netrvá to pořad, z
treba pul hodiny a pak je zase klid.
Dik za uklidneni.
Uz sem aji obrecela za mimi asi nebude.
Nechcu si delat zadny nadeje. ![]()
taky si myslim,ze to potrat nemusi byt,ale nechapu trosku,kdyz spinis,ze jeste sexujete,me doktor vzdy nakazal zakaz......
jinak pruiznaky se vubec nemuzes ridit,jelikoz muzou a nemusi nic znamenat a pokud mas problem,tak skoc do nemocnice na pohotovost a nebo ke svemu doktoru,udelaji utz a budes mit jasneji ![]()
tak drzim pesti a dej vedet ![]()
RadanaH píše:
taky si myslim,ze to potrat nemusi byt,ale nechapu trosku,kdyz spinis,ze jeste sexujete,me doktor vzdy nakazal zakaz......jinak pruiznaky se vubec nemuzes ridit,jelikoz muzou a nemusi nic znamenat a pokud mas problem,tak skoc do nemocnice na pohotovost a nebo ke svemu doktoru,udelaji utz a budes mit jasneji
tak drzim pesti a dej vedet
No uz nesexujem. Hned kdyz sem zjistila ze mam pozitivni test tak sem volala ze spinim tak rekl ze zadny koupani a sex. a pak za tri dny po kontrole mi k tomu nic nerekl, a ja se ho zapomela zeptat. Takze sme to zkusili, no a uz to zkouset nebudem. Byla to blbost, ale proste me to nedoslo.
To nemusí nic být.Uvidíš u MUDr.Mě tedy sex zakázal - měla jsme rizikové těhu,abych nepotratila a pak abych zase neporodila dřív ![]()
Přidávám čerstvou zkušenost.. jsem 5+0 a dneska jsem byla v nemocnici, protože jsem už týden špinila (hnědá, tmavěčervenohnědý výtok) a včera se to zhoršilo… ale pořád mi stačila jedna intimka.. dr. mě prohlédla, sliznice 13mm, těhu nedetekovatelné, protože je moc brzy. Nabrali krev a HCG od pátku kleslo místo narostlo. Ve čtvrtek jdu na kontrolní odběr krve a kontrolu dělohy, jestli bude nutná revize.
Držím ti palce, abys na tom nebyla stejně ![]()
Tentadoro a kolik mas HCG?? Preju at je vse ok a at mas krasne miminko..
tentadora píše:
Přidávám čerstvou zkušenost.. jsem 5+0 a dneska jsem byla v nemocnici, protože jsem už týden špinila (hnědá, tmavěčervenohnědý výtok) a včera se to zhoršilo… ale pořád mi stačila jedna intimka.. dr. mě prohlédla, sliznice 13mm, těhu nedetekovatelné, protože je moc brzy. Nabrali krev a HCG od pátku kleslo místo narostlo. Ve čtvrtek jdu na kontrolní odběr krve a kontrolu dělohy, jestli bude nutná revize.
Držím ti palce, abys na tom nebyla stejně
Ja vubec nevim jak sem na tom s HCG me doktor poprvy vubec neposlal. A rikam si ze kdybych sla ted jako samoplatce tak stejne nevim jaky sem mela hodnoty predtim ![]()
Pralalinko kdyz si zadas na googlu hodnoty HCG tak ti to tam najde tabulku a rozdeleni jaky zhruba tyden jsi..
holky neridte se tabulkama,kazda jsme jina a kazde tehu je jine…nic neni skoro podle knizek,takze verte jedine svym doktorum,ultrazvukum ![]()
zakladatelko,jdi k doktorovi driv
RadanaH píše:
holky neridte se tabulkama,kazda jsme jina a kazde tehu je jine…nic neni skoro podle knizek,takze verte jedine svym doktorum,ultrazvukumzakladatelko,jdi k doktorovi driv
No premejslim nad tim ze bych sla driv. Zitra ordinuje. Tak uvidim jak mi bude. Dneska me ja zatim dobre.
Prtka píše:
Pralalinko kdyz si zadas na googlu hodnoty HCG tak ti to tam najde tabulku a rozdeleni jaky zhruba tyden jsi..
Ja vim uz sem to mela najity. Ja to blbe napsala ja na krvi jeste vubec nebyla, takze nevim jestli mi HCG stoupa nebo klesa.
Pralalinko já bych se bála a jela asi na pohotovost, nebo zajdi zítra k Dr. Držím palečky ať je vše o.k. A hlavně klid a žádný sex. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.