Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky:-)
Pokud už proběhly dvě menstruace, tak klidně můžete začít se snažit o další miminko. Pokud to bylo v prvním trimestru a nebyla zjištěna žádná vada nebo důvod proč miminko zamlklo, tak si myslím, že není důvod otálet. Už jen záleží na tobě, jak se cítíš po psychické stránce, protože ta umí udělat divy. Takže směle do toho ![]()
Jinak po revizi mi přišla první menstruace po 32 dnech a další už nedorazila
…ani jsenm to nečekala a s těhotenstvím jsem nepočítala, neboť jsme se s manželem snažili rok než se nám povedlo a pak jsme o mimi přišli a v zápětí jsme z novu otěhotněli. Ono je tělíčko připravené a pohnojené. Názory lékařů se různí, je to jen zcela na tobě.
Kim, jsme na tom podobně, taky přes rok…proto se mi na jednu stranu nechce čekat, když je všechno připravené, na druhou stranu jsem i slyšela, že jak je to vyšší stadium a s revizí, tak je tam nebezpečí, že je třeba nízká sliznice a vajíčko se pořádně neuchytí a tak…
Já po ranném potratu měla taky jen jednu menstruaci (krvácení po potratu nepočítám) a další už nepřišla a důvodu už je sedm měsíců
Moc držím palečky. Pokud je vše OK, tak by neměl být problém. Příroda ví, co dělá, neboj ![]()
Příroda snad ví co dělá a pokud už jsi měla dvě menstruace a byly normálně silné, tak děložní sliznici nijak extra zeslabenou určitě nemáš a otěhotně můžeš bez problémů. Pokud bys měla sliznici nízkou, tak bys měla i slabé menstruace.
Jestli se nepočítá to první krvácení (po těch 24 dnech), tak mi teď končí 1 ms. A v neděli to budou 2 měsíce od zákroku…
Chvíli mám pocit, že do toho půjdeme, pak zase, že ještě ne, potom zase strach, že když ne teď, tak tělo zase přestane fungovat…no, magoooor ![]()
Renčí, ta první byla slabší, ale tahle je normální, možná dokonce malinko silnější (ale zase ne nějak úplně výrazně). Pět dní jako normálně, jen silná druhý a třetí den, normálně mívám hodně silnou jen druhý den…
Ono pokud nenaroste sliznice, tak se miminko nemá kde uchytit, takže odejde s klasickou menstruací, teda pokud nemáš srůsty a neusídlí se ti ve vejcovodech, ale to je jiná kapitolka. Takže pokud to tělíčko neumožní, tak miminko nebude.
Jasně, eventuální usídlení vajíčka by nebyl problém přímo související s oslabením po kyretáži…
Ve mně se to tak mlátí… ![]()
První ms se počítá i po 24 dnech, takže máš druhou. Normálně bych šla do toho. Jsem 10 měsíců po ZT v 10tt a nic. Nikde nemáš zaručeno, že se to hned podaří.Tenkrát jsem čekala 3 měsíce, kvůli testům, než jsme se začali snažit, teď už bych to neudělala. ![]()
Já byla na revizi ve 12tt,počkala 2 ms a třetí už nepřišla
A dopadlo to tak jak má
Určitě bych do toho šla ![]()
Jdi dotoho. Jsou holky které měli jen jednu MS a teď maj krásný mrňousky. Já čekala 2
a teď jsem v 17tt
Přeju hodně štěstí ![]()
Je mi jasný, že mi to nikdo nezaručí…Jen mě matou ty úplně odlišné názory…
My čekali taky strašně dlouho, nerada bych si pak zase něco vyčítala (když jsem totiž vysadila antiko, tak tři měsíce tělo fungovalo, ale mě chytly zuby, lítala jsem po rentgenech a každý týden hodinu v ordinaci, tak jsem si říkala, že počkám…sotva to bylo v pořádku, tak tělo přestalo fungovat - a já si teď říkám, že kdyby…)
Však to nemusím asi popisovat ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj! Mám dotaz.
Díky Za.
3.5 jsem byla na kyretáži, ZT v na přelomu 10 a 11 tt, naštěstí potom všechno probíhalo už dobře, žádné komplikace, bolesti, jen mírné špinění pár dní. Po 24 dnech jsem dostala první menstruaci. Druhou jsem dostala po 31 dnech.
Vzhledem k tomu, že jsme se přetím snažili celkem dlouho (důvody nezjištěny, na první pohled vše v pořádku, já si myslím, že se tělo jen hodně dlouho rovnalo po vysazení antikoncepce), tak bych teď nechtěla moc čekat. Bohužel každý doktor říká něco jiného - jeden mi řekl, že se máme snažit hned dál, že je tělo pěkně připravené a je větší šance - druhý řekl, že ať počkáme, že bych si mohla přivodit komplikace, dokonce znovu potratit díky oslabené děloze…
Jaké s tím máte zkušenosti?