První dítě bez problémů, ale pak 2 potraty

60
5.7.11 09:08

První dítě bez problémů, ale pak 2 potraty

Dobrý den,
zajímaly by mne vaše zkušenosti. Máme s manželem 1 dítě, těhotenství tenkrát nebylo absolutně plánované (kouřila jsem, chodili jsme pravidelně do hospody, na zábavy, žádné vitamíny jsem nebrala…samozřejmě jen do doby, než jsem na těhotenství přišla). I přes tyto začátky máme zdravého kluka. A teď ten problém. Druhé dítě už jsme plánovali, zobala jsem poctivě vitamíny a listovku půl roku předem, nekouřím už od toho prvního těhotenství, nepiju žádný alkohol, nemám stresy z práce jako při prvním - a výsledek? Zamlklý potrat. Počkali jsme doporučených šest měsíců a snažili se znova. Další výsledek? Tentokrát samovolný potrat. Přijde mi to trochu divné, je to se stejným mužem :-) a najednou to nejde? Samozřejmě už to budeme řešit - vyšetření mně i manžela…vím, že musím počkat na výsledky, ale stejně…stalo se to některé z vás? První dítě v pohodě a pak problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2892
5.7.11 09:15
Ahoj,ano stalo se mi to a to 3krát po narození mého prvního dítěte,2krát zamlklé těhu a jednou samovolný potrat,nikdo nevěděl proč,výsledky vyšetření byly ok.Mluvilo se o tom,že jsem mohla začít být alergická na manželovo sperma,prý se to stává.No nic méně jsem se po nějaké době s manželem rozvedla(samozřejmě z jiných důvodů)žiji s novým partnerem a už 8 měsíců nám dělá radost naše krásná princezna,takže možná ta alergie to byla(možná nejen na sperma :lol: )
estamira píše:
Dobrý den,
zajímaly by mne vaše zkušenosti. Máme s manželem 1 dítě, těhotenství tenkrát nebylo absolutně plánované (kouřila jsem, chodili jsme pravidelně do hospody, na zábavy, žádné vitamíny jsem nebrala…samozřejmě jen do doby, než jsem na těhotenství přišla). I přes tyto začátky máme zdravého kluka. A teď ten problém. Druhé dítě už jsme plánovali, zobala jsem poctivě vitamíny a listovku půl roku předem, nekouřím už od toho prvního těhotenství, nepiju žádný alkohol, nemám stresy z práce jako při prvním - a výsledek? Zamlklý potrat. Počkali jsme doporučených šest měsíců a snažili se znova. Další výsledek? Tentokrát samovolný potrat. Přijde mi to trochu divné, je to se stejným mužem :-) a najednou to nejde? Samozřejmě už to budeme řešit - vyšetření mně i manžela…vím, že musím počkat na výsledky, ale stejně…stalo se to některé z vás? První dítě v pohodě a pak problémy?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
5.7.11 09:26

Je mě to moc lito co se ti stalo :hug: Ale na to Ti asi nikdo nedokaže říc proč??????? Ja jsem ve skupině Čekaní na nové snažení po potratu a tam je nas hodně někdo ma za sebou už vice potratu ruzna vyšetření a pořad nic. Ja osobně si myslím (protže jsem první miminko čekala uplně stejně jakoty za stejnych podmínek) pak dvakrat potratila měla jsem mimoděložní těhu , že se stalo něco při porodu je to zahol pro tělo a třeba se trošku naruší děloha a nebo se změní. DR. Ti nic neřeknou ,ale ja si prostě myslím ,že to tak muže byt. A nebo jsme starší a tělo si samo řekne co snese a co ne. Je to jen muj nazor Ale přeji Ti hodně sil a uspěchu při dalším snažení a jestli maš chuť tak na nas mrkni jsou tam fajn holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
5.7.11 09:40

Moje kamaradka to mela velmi podobne(jedno tehotenstvi bez akce, druhe mola), ted maji druhou holcicku. Nakonec se prislo na to, ze zrejme ma manzel nejaky problem a zalezi jaka spermie oplodni vajicko(mozna i proto maji druhou holku). Presne to nikdo nezjistoval, ted uz neni duvod, dalsi dite uz neni v planu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
5.7.11 09:48

Já jsem měla přesně to samé,u dcerky jsem otěhotněla před 8 roky ani nevím jak,nic jsem nebrala žádné vitamínky až potom v těhu.Před 3 lety jsme se rozhodly pro druhé mimi a následovaly 2 ZT pokaždé v 9tt,připadám si jako bych ten článek zakladatelky psala já.Prošli jsme vyšetřenímmi oba,i na genetice,vše OK,a teď se mi konečně podařilo po dalším 1 1/2 roce otěhotnět tak jsem šťastná jak blecha,ale píchám si heparin(prevence)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
5.7.11 09:56
estamira píše:
Dobrý den,

ahojky…to může být z různých důvodů
to zamlk.těhotenství a nebo sam.potrat.....to jsou miminka,která by se špatně vyvíjela po genetické stránce a tak to příroda řeší tímto způsobem.
Ale určitě zkoušej dál…ono se to podaří a dobře se vše nakombinuje ,jak má.Ikdyž ,vím,jak ti to s každým dalším pokusem rve srdíčko.Ale tet,už by to bylo třeba v pořádku.
Já sama mám 2 děti počaté pomalu sami…a tet třetí před rokem …jsem šla na přerušení k vůli vývojové vadě ve 24.týdnu. Prostě splození dítěte není přesná matematika,ale náhoda,jestli se tam všechno popárovalo ,tak jak má. A někdy to tak prostě není,jak jsem zjistila sama na sobě.Ale bojuji a zkouším dál!!!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
5.7.11 10:21

Ahoj.
Mě se to stalo také.
Mám zdravého 8 letého kluka (neplánovaně, vitamíny jsem nebrala, dojížděla do práce autobusem skoro hodinu a celých 9 měsíců jsem se stresovala, dokonce jsem přibrala jen dvě kila)a v roce 2009 jsme naplánovali další miminko a do toho i svatbu. Začala jsem brát vitamíny, nestresovat se a nepít alkohol. Těhotenství jsem zjistila 3 týdny před svatbou. Všichni jsme se těšili a starší tvrdil, že to bude ségra. No a v září mi zjistili ZT.
Vím jaký je to šok, když se na to miminko tolik těšíš. Já osobně tomu celý víkend nemohla uvěřit. Zjistili to totiž v pátek a na zákrok jsem šla až v pondělí. :cry:
A teď ta lepší zpráva. Na cytologii nic nezjistili a tak jsme počkali tři MS a zkusili to znovu. Hned první měsíc jsem otěhotněla. Starší syn tvrdil tentokrát, že to bude brácha, i když dle UZV to měla být holčička. No a nakonec je z toho už 9 měsíční kluk. Narodil se přesně rok a týden po kyretáži.
Myslím si, že my není souzená holčička.
Možná to máš stejně a až budeš čekat kluka tak to vyjde. :palec:
Přeji ti hodně štěstí a hlavně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
5.7.11 10:27

Taky mám 13tiletou dceru a bez problémů a za poslední rok 2 potraty. Taky jsem předtím nic nehlídala, vitamíny a tak nebyly a dnes jsem brala vitamíny, nekouřila, šetřila se a o 2 děti přišla. Teď už snad bude vše OK. tak držím palec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
5.7.11 10:30

Ferum,já teda nevím co ještě čekám,ale pořád si taky říkám proč se mi to stalo :cry: a bohužel u nás když jsem šla na druhou revizi tak jsem se ptala zda by nemohl jít vzorek z toho embryjka na nějakou tu histologiji,ale prý se to nedělá,při tom vím že někde to dělají asi zaleží jak která nemocnice :nevim: .Taky jsem zvědavá co budeme mít jestli taky znova holku,nebo že by kluk,u nás je to tak že já a dcerka chceme kluka a manža holku,tak se necháme překvapit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
5.7.11 10:34
Musíme věřit,a hlavně to nevzdát i když každý další neúspěch bolí a zanechá na dušičce pořádný šrám :-( tak si stejně říkám že jsme ženské a my toho vydržíme hodně,tak nám nezbývá než věřit že jednou to musí vyjít :palec:
monikalysa píše:
Taky mám 13tiletou dceru a bez problémů a za poslední rok 2 potraty. Taky jsem předtím nic nehlídala, vitamíny a tak nebyly a dnes jsem brala vitamíny, nekouřila, šetřila se a o 2 děti přišla. Teď už snad bude vše OK. tak držím palec :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
5.7.11 10:52
ivulik123 píše:
Musíme věřit,a hlavně to nevzdát i když každý další neúspěch bolí a zanechá na dušičce pořádný šrám :-( tak si stejně říkám že jsme ženské a my toho vydržíme hodně,tak nám nezbývá než věřit že jednou to musí vyjít :palec:
Což o to, to já to vydržím, spíš tatínek by další neúspěch asi býval neunesl :oops: . Tak jsem ráda, že to nakonec snad dopadlo dobře, no oddechnu si, až budu malého mít v náručí :hug: a pak začne další kolo obav, aby se mu nic nestalo :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
5.7.11 10:54

Ahoj :mavam: Zběžně jsem to pročetla. :oops:
Já jsme k první cácorce přišla jak slepej k houslím. Když jsme chtěli další tak jsem asi po roce snažení otěhu a pak přišel samovolný potrat a neřešilo se to, počkali jsme doporučenou dobu a byl zamlklý. To už jsem chtěla nějaké vyšetření, ale noc se nekonalo.
Změnila jsem dr a udělala normální prohlídku, ale velmi poctivou, testy mi udělala na všechno dostupné. Tentokrát jsme nečekali doporučenou dobu a hned po 6 nedělí jsem otěhotněla.
Dr byla skvělá, i když nebylo nic vidět a vyšel „jen“ test tak mi dala prášky na podporu těhu a za pár dní to bude rok co mám krásnou druhou cácorku :mrgreen: :hug: .
Jen se to nesmí vzdát. Je dost nepříjemné, že nikdo nedokáže říct PROČ se to stalo, ale nemá smysl to řešit, zbytečně to bolí a odpověd stejně nedostanete.
Posílám spoustu trpělivosti a pevných nervů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
5.7.11 11:02
ivulik123 píše:
Ferum,já teda nevím co ještě čekám,ale pořád si taky říkám proč se mi to stalo :cry: a bohužel u nás když jsem šla na druhou revizi tak jsem se ptala zda by nemohl jít vzorek z toho embryjka na nějakou tu histologiji,ale prý se to nedělá,při tom vím že někde to dělají asi zaleží jak která nemocnice :nevim: .Taky jsem zvědavá co budeme mít jestli taky znova holku,nebo že by kluk,u nás je to tak že já a dcerka chceme kluka a manža holku,tak se necháme překvapit :think:

Určitě to bude v poho. :hug: Hlavně tomu musíš věřit. :palec: Strasu se až do porodu nezbavíš. To vím podle sebe.
Mně řekla dotorka na gyndě, že posílají na genetiku všechny. Tak nevím. :nevim: Chodím do Slaného a to nějaká extra velká nemocnice není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. estamira
5.7.11 22:11

Děkuju za reakce, takže je to „normální“, to se mi trochu ulevilo :-) přeju všem hodně štěstí a pevných nervů :mavam:

• Citovat
  • Upravit
838
17.7.11 22:50

Taky mám jedno dítě,je to zdravý 3-letý kluk. Chtěli jsme ještě jedno, přesně před rokem jsem byla těhotná ale v 9tt zjistili že je to zamlklé těhotenství. Po roce - teď v červnu opět zamlklé těhotenství v 9tt,jsem 14 dní po revizi a pořád si říkám proč když poprvé nabyl sebemenší problém.
No a tak mě čekají vyšetření a genetika a uvidíme. Snad se to nějak vyřeší třeba už budeme mít jedináčka ale chci vědět proč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty