Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Holky,
jojo u mě už 4 potrat. Nechi Vám tu plakat a litovat se! Chtěla bych slyšet, že někomu se i tak zadařilo. Taky bych si ráda přečetla nějaký dobrý rady nebo doporučení co ještě vyzkoušet, co ještě vyšetřit. První potrat loni v únoru, pak srpen oba v 6+3 na den přesně. Po těchto dvou potratech se to celkem rozjelo a začalo vyšetřovnání. Takže se zjistilo moje MTHFR homozygot a prodělaná toxoplasmoza a to s docela vysokou hladinou protilátek, chlamydie negat. a všechno jiný taky. Hormony v pořádku. Pak přišlo veselí… až otěhotním stačí si píchat injekce na ředění krve pro jistotu jsem dostala i prednison a vše klapne … a nakonec to všechno skončilo asi v 11 týdnu, kdy těhu zamlklo asi v 8 týdnu. Následovala revize. Nyní se zadařilo na první dobrou a to s tím že, injekce na ředění krve, pro jistotu anopyrin, prednison a utrogestan a opět prd… Samozdřejmě proběhlo vyšetření genetiky mě i manžela. Po druhým potratu jsme začli navštěvovat Car.
Už asi pět let se snažím dodržovat zdravý životní styl. Alkohol téměř nepiju… jsem opilá z jednoho pivka
a pak mě pěkně bolí hlava. Nekouřím.
Pracuju ve zdravotnictví a věřím hodně chemii a lékům, který mi lékař napíše ale musím říct, že v poslední době si pohrávám s myšlenkou navštívit léčitele.
Za každej nápad díky
Ahoj, nevím jestli jsem pro tebe ta pravá. Prodělala jsem 3 ZT, vždy v 6. nebo 7. tt. Po tom posledním ZT jsem hned následující měsíc otěhotněla a nyní jsem v 18tt
. Ten měsíc jsem udělala pár věcí jinak - hned při potratu jsem začala pít kontryhelový čaj, přestala jsem cvičit (pilates) a začala jsem brát jiné těhotenské vitamíny a to Femibion 800. Samozřejmě nemůžu říct, že tyto věci ovlivnily otěhotnění, ale kdo ví … ale stalo se.
Ahojky,já jsem na tom podobně-3× samovolnej potrat,vždy v 5 tt,letos v únoru ukončení v 15tt pro VV tedˇ,začátkem června ukončení v 7tt,odpovídalo 5tt,zamlklina,byla jen fazolka bez mimi.Mám už jedno zdravé 15ti leté dítko z předchozího vztahu,těhu bez problémů,taky nevím,kde je zakopanej pes.Byla jsem s partnerem v infertilní poradně(když je problém mimi udržet,prý se posílá po 3 potratech),vše O.K.,po ukončení z důvodů VV jsme byli oba vyšetřeni na genetice,vše O.K.,nyní,po zamlklině,jsme se opět nechali odeslat do infertilní poradny,holky v diskuzích ještě radí nechat se vyšetřit na imuno protilátky,tak to ještě zkusíme.Jinak beru listovku a snažím se být v klidu,i když je to někdy velice,velice těžké. ![]()
Nooo… my se snažili 5 let a nic. Pak jsme šli do CARu a tam to zkoušeli rok a půl. Dávali mě dokupy hormonálně, manžel měl všechny možné vady, co jen chlap může mít. Bylo pár pokusů, i potraty a vzdali jsme to. Na genetice v OL mi řekli, že mám vadu, pro kterou vždy potratím. Během následujících dvou-tří let jsem občas otěhotněla, ale záhy to šlo pryč samo, už jsem to neřešila. Vzali jsme si děti z DD. A jednou byl test opět pozitivní a já si říkala, aha - a je to tu zase. Jenže tentokrát je z toho Madlenka
(po 10 letech snažení) a 21 měsíců na to se nám narodila Valinka. Nevěš hlavu!!! My vyzkoušeli kde co…doktory, léčitele, bylinky, Mojžíškovou. Ale nakonec to přišlo, až když to prostě mělo být - jinak si to nedovedu vysvětlit. ![]()
Ahojky, nepíšeš ještě, jestli máš štítnou žlázu v pořádku. Jinak já teď zobu ten Femibion 800 a snažím se znovu otěhotnět a čekám, že se sna zadaří a dítě donosím.
K nám do deníčku chodila holčina, která má za sebou 3 potraty - jednou samovolný, 2× ZT cca v 8tt. Pak jí přišli na MTHFR homozygot, dohledala jsem to - vyšetřovali i manžela - heterozygot, tak jí nasadili Femibion i manžel zobal a v podstatě hned jak jí to povolili - myslím, že po 3 měsících braní, otěhotněla a bez problémů donosila miminko.
Přeju pevné nervy ![]()
Kočky díky,
Femibion já i muž už skoro rok poctivě berem, kontryhel piju a štítná žláza v pořádku…
Teda tak to už mě fakt nic nenapadá.....po čtvrté, to už nemůže být prostě náhoda. A doktoři dál nic nedělají? Musí to být fakt těžké. A vůbec, když tady kolikrát vidím holky, co za život prodělaly třeba 5 potratů… ![]()
Ani nevím, co v tuto chvíli poradit, s léčiteli zkušenosti nemám, přeju jen, aby se na tebe štěstí konečně usmálo a podařilo se ti zdravé miminko donosit.
Být tebou bych ještě zkusila zajít někam na rehabilitaci, aby tě tam prohlídli, jak jsi na tom s kostrčí a tak… Já jsem taky potratila, ZT v 9.tt, pak jsem dlouho nemohla otěhotnět, začila jsem cvičit Mojžíšku, udělali mi mobilizaci a otěhotněla jsem další měsíc ![]()
Scharloto, já potratila třikrát. Prošli jsem všema testama, které byli možné. Tu toxo ti nějak zabezpečili? Nebo není potřeba? Vyšetřovali nám ty mutace, byla jsem heterozygot MTHFR, počtvrté jsem dostala Fraxiparine 0,4, byli jsme na genetice, byla jsem i na laparoskopii a hysteroskopii, byli jsme na imuno v Plzni u prof. Ulčové-Gallové. Štítná, hormonální profil, to vše bylo ok. V Plzni nám řekli, že to nepůjde, že má manžel protilátky proti spermiím, že jsou téměř všechny mrtvé. My ale vždycky otěhotněli doma, nejdéle nám to trvalo dva měsíce. Tak jsme to zkusili počtvrté doma a po půlroční hospitalizaci a mnoha komplikacích jsme se dočkali. Pořád mi opakovali, ať nevěším hlavu, že mám dělohu a tudíž můžu mít děti a že kdo potrácí, vždycky jednou donosí. Pracuju taky ve zdravotnictví a věřila jsem jim. Moc Ti přeju úspěch. ![]()
taky se přimlouvám za rehabilitaci, konkrétně Mojžíšovu metodu.
(s potraty jsem na tom obdobně, kromě toho mám dvě děti).
odkud jsi? u nás bych ti i doporučila skvělou fyzioterapeutku.
pa
har.
Jo, Charlot, to jsem zapomněla, po třetím potratu jsem začala docházet na Mojžíšovou, v lednu byla první mobilizace a v únoru jsem otěhotněla a byl z toho Kubíček. Cítila jsem se líp a rozhodně to pánevnímu dnu prospěje.
DanMaj píše:
Nooo… my se snažili 5 let a nic. Pak jsme šli do CARu a tam to zkoušeli rok a půl. Dávali mě dokupy hormonálně, manžel měl všechny možné vady, co jen chlap může mít. Bylo pár pokusů, i potraty a vzdali jsme to. Na genetice v OL mi řekli, že mám vadu, pro kterou vždy potratím. Během následujících dvou-tří let jsem občas otěhotněla, ale záhy to šlo pryč samo, už jsem to neřešila. Vzali jsme si děti z DD. A jednou byl test opět pozitivní a já si říkala, aha - a je to tu zase. Jenže tentokrát je z toho Madlenka(po 10 letech snažení) a 21 měsíců na to se nám narodila Valinka. Nevěš hlavu!!! My vyzkoušeli kde co…doktory, léčitele, bylinky, Mojžíškovou. Ale nakonec to přišlo, až když to prostě mělo být - jinak si to nedovedu vysvětlit.
krásný příběh
ono to tak orpavdu většinou je, jakmile se člověk začne soustředit na něco jiného a to tolik chtěné miminko vypustí z hlavy, jde to jak po másle ![]()
AnastazieB píše:
Ezendusko, věř mi, že tím to opravdu není
neříkám že pokaždé, ale něco na tom pravdy je
spusty holek se pokouší o miminko jakmile si najdou novou práci, stěhují se do jiného bytu, adoptují dítko atd… ani nemrknou a v bříšku mají své vytoužené miminko
a za tím si pevně stojím ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.