Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky nemůžu ani věřit že porod je za dveřmi.Od prvního snažení přes ty potraty uběhlo asi tak rok a třičtvrtě ale dočkala jsem se
Moc ti to přeju, koukám budete mít holčičku Aničku, to je nádherné jméno a jinak tohle těhu bylo vše v pořádku?
No si představ že uplně v pohodě.Jak říká můj muž prošla jsem si tím jak nůž máslem.Jak čtu problémy z mých skupin:vysoký tlak,otoky,menší mimi,předčasné porody a spousta jiného tak my jsme zatím v pořádku.Snad to už tak i zůstane
@marinka5 píše:
První potrat v 11tt pak jsem za tři měsíce otěhotněla znovu a znovu potrat v 11tt pak jsem otěhu za rok a znovu ten osudný 11tt, s tím, že vždy se plod přestal vyvíjet v nějakém 9ttpřítel byl vyšetřený na genetice tu má OK a na imunologii mu dělali spermiogram a tam mu našli nízké proteiny na hlavičkách spermií na to dostal léky a vit. E, hořčík zinek a selen
A bereš nějaké léky nebo doplňky stravy? Já sem po potratu nemohla otěhotnět 2 roky
Snažili sme se co to jen šlo… Já brala kys. listovou a pila čaje na plodnost. Každou ovulaci sem běžela ke své gyn. na injekci pro udržení těhotenství. No protě blázen
Pak už sem si řekla, že nám to prostě není přáno a na všechno tohle se vykašlala… A po dvou měsících normálního života bez všech těch pilulek, čajů, injekcí a zdravýho jídla, sem zjistila, že sem těhotná
Teď už sem 23 tt a zatím je malá zdravá. Doufám, že tobě to taky brzo výjde ![]()
to je dobře, tak doufám, že jestli i nám se to podaří tak budu mít také tak pohodové těhu jako ty, když už jsem si toho teda prožila tolik
@Sisi90 píše:
A bereš nějaké léky nebo doplňky stravy? Já sem po potratu nemohla otěhotnět 2 rokySnažili sme se co to jen šlo… Já brala kys. listovou a pila čaje na plodnost. Každou ovulaci sem běžela ke své gyn. na injekci pro udržení těhotenství. No protě blázen
Pak už sem si řekla, že nám to prostě není přáno a na všechno tohle se vykašlala… A po dvou měsících normálního života bez všech těch pilulek, čajů, injekcí a zdravýho jídla, sem zjistila, že sem těhotná
Teď už sem 23 tt a zatím je malá zdravá. Doufám, že tobě to taky brzo výjde
hele připadam si jak chodící lékárna
beru godasal na ředění krve, protože mi zjistili nějaké pozitivní antifosfolipidové protilátky pak beru femibion 800 mám mthfr mutaci, dále acidum folicum, zinek, selen hořčík a vit. E, vše doporučeno od imunoložky
Jo bylo pohodové ale víš jak,po takových zkušenost se člověk už víc bojí.Bylo těžké uvěřit že by to napočtvrté vyšlo ale nic jiného než věřit mi nezbývalo.no a vy se teď snažíte?
@Bajča teď se nesnažíme, v lednu jsem začala cvičit tu Mojžíšovou takže v tom chci ještě alespon tři měsíce pokračovat a chceme se začít snažit až tak v tom červnu červenci
Marinko
jsem zakladatelka téhle diskuse… i když docela trapas… ale tuhle diskusy jsem zakládala po svém 4.potratu!!! Zkusila jsem snad všechno ale opravdu i tak jsem stála nohama na zemi a přemýšlela jsem co bude dál!!! Co ještě mám udělat, aby mi to jednou vyšlo. V srpnu jsem otěhotněla po 5.! V září jsem ani netestovala, protože jsem si myslela, že MS dorazí… bylo to poprvé za dobu snažení, kdy jsem ani netestovala před MS a čekala až dorazí, protože mi bylo nad slunce jasnější, že mám PMS
!!! Vůbec mě to nenapadlo… bylo vinobraní, burčák a my s manželem pařili a pařili
až jsem si uvědomila, že je spoždění… ale nakonec jsme si řekli, že už to tolikrát nevyšlo, tak proč by to mělo tentokrát vyjít… Pro jistotu jsme zase nasadili prednison (tentokrát 2×) injekce na ředění krve, utrogestan a anopyrin… na kontrole bylo srdíčko, což jsem málem upadla v mdloby, a od té doby je vše ok!!! Dnes jsem doprala poslední pračku oblečeníčka a za měsíc rodím!!!Snad už to doopravdy dopadne dobře!!! Celé těhu docela procházka růžovou zahradou…
Přeju hodně sil a pevné nervy!!! Samozřejmě Ti přeju aby jsi už co nejdřív byla těhu a se zdárným koncem ![]()
Jé tak to je teda super
lepší závěr jsme si snad ani nemohli přát.Takže jsi mimi hned na začátku zapila a udrželo se.Já taky byla už v době těhu na bouřlivé oslavě,pořádně popila,no a mimi se udrželo
a kdypak máš termín?
@Bajča píše:
Jé tak to je teda superlepší závěr jsme si snad ani nemohli přát.Takže jsi mimi hned na začátku zapila a udrželo se.Já taky byla už v době těhu na bouřlivé oslavě,pořádně popila,no a mimi se udrželo
a kdypak máš termín?
Já sem taky už nečekala, že bych otěhotněla, takže sem byla na slučáku od střední a vypila tam asi flašku vína a vykouřila snad celou krabičku cigaret a za 2 dny sem zjistila, že sem v tom
Říkala sem si, že jestli sem otěhotněla po takový době a potratím jen kvůli chlatu, tak si namlátím
A jsem v 6 měsíci a malá je zdravá a někdy až moc aktivní ![]()
Bajčo termín mám 3.5.2012… no dokud nebudu držet mimčo v náruči tak tomu asi ani neuvěřím, po tom všem co jsem zažila!!! Ty potraty člověka moc ovlivní, myslím si, že jsem si dlouhou dobu ani těhu nepřipouštěla abych se neradovala zbytečně… bála jsem se, že o mimčo přijdu a že si to štěstí snad nikdy neužiju! Takže dlouhou dobu ani nebyly žádné přípravy na mimi a teď to honíme na poslední chvíli… docela se chechtáme!!! To dopadne!!!
Takže koukám že pomůže nějaká oslava
taky jsem si to dlouho nepřipouštěla.Ani můj muž.Poprvé jak jsem otěhotněla tak mi přinesl obrovsou kytici a hned volal kámošům aby se pochlubil.V dalších těhu dělal jakoby nic,ale v tom jsem ho chápala.Teď se těší jak malý ![]()
Ahojky Scharloto, moc gratuluji , ze jsi to konecne zlomila. Chtela jsem se jen zeptat. Jsem ted podruhe tehu po jednom zt, ale vypada to uplne stejne jako poprve a revize me opet asi nemine. Vzdy otehotnim, pak jen žloutkový váček a pak mini embryo, ale bez srdecni akce a dal se nevyviji. Tentokrat hned od pocatku picham clexane, ted jsem v 6+5tt a vcera byl jen zloutkovy vacek bez plodu, takze uz si nadeje moc nedelam.Tobe prisli na nejakou imuno poruchu? Já imuno vysetreni nemam, jen genetiku a mutace, kde mi zjistili, ze jsem mthft homozygot. Myslis, ze by mi ten prednison jeste ted mohli nasadit? Dekuji moc za jakoukoli radu. Jsem uz zoufala…
Smiley
teĎ už nic nepomůže… mě zjistili jen velmi slabou alergii na spermie a na plodový obaly… prednison jsem brala už před snažením… tohle vyšetření se dělá v Praze nebo v Plzni! Jedeš tam ty i přítel/manžel… je to vyšetření páru! jsem taky MHFR homozygot a ještě před snažením jsem taky brala anopyrin 100… je to jak imunologická pomoc tak je i na ředění krve. Pak jsem v braní pokračovala a ještě k tomu jsem dostala injekce… Já jsem byla v péči velmi mladého ale šikovného doktora… on by mě asi nehnal v 6+5 na revizi… nechal by mě čekat až se MS rozjede sama a to jsem se mohla začít vlastně snažit hned a nemusela jsem na nic čekat… na revizi jsem šla jen jednou a to v 11tt a to se plod stejně nevyvíjel někdy od 8tt…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.