Problémy s čůráním - dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5943
26.5.22 14:31
@Eví2 píše:
@Kipa22 No jasný, taky to dělám i jí posadím na záchod, pustím vodu, ale ono jí to prostě nejde se vyčůrat občas. Tak sedí snaží se, někdy i tlačí a nic, tak zase sleze, že to nejde :nevim:
Tak uvidíme, jak dopadne vyšetření. Snad to nic nebude a jen prostě málo pije a bude muset pít víc…i když nevím, jak to do ní násilím dostat :roll:

Já ho dala teď čůrat a nic. Zkusíme to ve tři. A jdu zase dát pít. On by se totiž sám nenapil klidně 5 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
26.5.22 14:33

@Simona05 Určitě zkusím, hold lepší sladká šťáva a džus než nic no :nevim: Budeme ode dneška přesně měřit příjem a výdej, budu jí co 10 minut nutit aspon cucnout pití a pak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
26.5.22 14:36

@Kipa22 Známe, fakt stejný problém. Ale jako ona i jako sama se o pití přihlásí, ale prostě litr vyloženě vody nebo šťávy nedá ani náhodou. To litr je i s mlékem za den a zase někdo říká, že mléko se nedá moc počítat jako tekutiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
26.5.22 20:51

@Eví2 Dcerka právě nikdy dobře nepila, spíš to byla katastrofa… Pila max 600ml… 8o Rozpít ji pomohly 100% džusy ředěné vodou - jako ale vychytat ten „správný“ poměr to bylo něco :zed: Dodnes je"háklivá" na správný poměr :roll:, ale pije. Už zvládne i vodu… Jo a ještě občas pomůže pustit pohádku, u toho lemtá jak divá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
26.5.22 22:57
@Eví2 píše:
@Kipa22 Známe, fakt stejný problém. Ale jako ona i jako sama se o pití přihlásí, ale prostě litr vyloženě vody nebo šťávy nedá ani náhodou. To litr je i s mlékem za den a zase někdo říká, že mléko se nedá moc počítat jako tekutiny :nevim:

Možná je to blbost, ale když se mi zdá, že syn málo pije, tak mu dám jednu slanou tyčinku - takovou tu tenkou, obyčejnou. Pak mi vyžahne klidně 200 - 300 ml. Já to teda dělala hlavně, když měl blici virózy.. Ale ve vašem případě bych to možná zkusila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
30.5.22 08:04

Tak jen kdyby to někoho zajímalo. Zkoušeli jsme tedy měřit od čtvrtka od odpoledne, kolik vypila a vyčůrala. Ve čt vypila od 15:00hodin, celkem 780 ml, vyčůrala 210 ml.
V pátek příjem tekutin 1 660 ml…výdej 980 ml.
Sobota byla docela dobrá to vypila 1 595 ml a vyčůrala 1130 ml.
V neděli příjem 1 680 ml a výdej 920 ml.

Odnesla jsem to dnes ráno paní doktorce, moc mi k tomu neřekla, jen to, že sobota vypadá celkem dobře, jinak neví, kam ty tekutiny dává :nevim: Napsala nám žádanku na vyšetření na nefrologii a do té doby stále měřit příjem a výdej tekutin.

Tak jsem zvědavá, jak dopadneme. Na nefrologii jsou jen středy (u nás) tak jsem zvědavá, jak dlouhé jsou čekací lhůty. Abych tady neměřila tři měsíce :mrgreen: Což doma to nevadí, ale ve školce by asi radost neměli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
21.6.22 09:51

Tak děvčata, kdyby to někoho zajímalo. Máme vyšetření za sebou. MUDr. nás posílala na nefrologii kvůli malé frekvenci močení u dcery (budou jí 4 roky), kdy je schopná jít čůrat 3× denně.

Včera dělali sono ledvin, bříška…vše v pořádku. Ale malá má prý abnormálně velkou kapacitu močového měchýře pro dítě jejího věku. Běžná situace je prý tak, že dítě ve věku 4 let má na 1 močení vyčůrat cca 120 - 150 ml může i méně. Dcera vyčůrá klidně 300 ml a více. To je prý nezvyklé a není to normální :nevim: Což jsem netušila, já byla ráda, že sice jde 3× denně čůrat ale dostane ze sebe většinu toho co vypije :mrgreen:
No ale zjistila jsem, že to je špatně a má prý lidově řečeno vytahaný močový měchýř. Takže nás posílají na další vyšetření jinam, kde prý má vypít před vyšetřením alespoň 500 ml vody nebo šťávy a tam bude čůrat do nějakého nočníku se senzorem, který bude snímat křivku a rychlost tlaku močení. A to nám snad řekne, zda není něco špatně s močovými cestami :roll:
Jinak je prý takhle zdravá, jen je nenormální objem. Doporučeno teď máme trénovat močový měchýř a každé 2,5 hodiny malou poslat na WC atˇzkouší čůrat dříve a močák se naučí pouštět moč cca při 100 ml naplněnosti. JInak samozřejmě do budoucna hrozí záněty apod.
Tak jen pro zajímavost, nová zkušenost s čůráním dětí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+