Problémy s hemoroidy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
19.8.05 08:21

Ahojky, já po porodu nemohla na stolici abych nekrvácela a bolestí tam nesténala.Šla jsem k doktorce a ta mi řekla ,že jsou to prý hemeroidy.Poslala mě na chirurgii tady u nás a tam mě poslali pryč ,že prý tohle nedělají…No,nic..Od obvodní doktorky jsem dostala nějakou mastičku a dubovu kůru.Bohužel ta blest nepřestávala a pro mě každá stolice byla naprosto noční můra.Odjela jsem do vedlejšího města za jiným chirurgem a tam mi doktor konstatoval,že hemeroidy nemám,že jsem si natrhla řitní otvor při porodu..Zašil mě pod narkozou a pak jsem jen ránu mazala a dávala si čípky. Na jednu stranu jsem ráda,že to hemeoridy nejsou na druhou mě taky štve čím jsem si musela projít při špatné diagnoze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perlorodka
9.2.12 12:35

měsíčková mast-hemoroidy

Mám vyzkoušeno, že před vyprazdňováním je dobré si toal. papírem nabrat měsíčkovou mast /vyrábím si ji sama ze sádla a květů měsíčku/ nebo jen sádlo a vytřít si konec konečníku. Tím je svěrač konečníku povolnější a nepopraská, ani nevyhřeže ven. Když nemáte po ruce mast před vyprazdňováním, tak alespoň následně se ošetřit tímto způsobem po umytí.

• Citovat
  • Upravit
182
11.2.12 10:55

milá zakladatelko, důležitá je hlavně prevence a to příjem potravy s vysokým obsahem vlákniny a dostatečný příjem tekutin (vláknina ve formě zeleniny, psyllium, celozrnné pečivo).
Pokud už se vyskytnou, dají se řešit například pomocí

1. Koupele v teplé vodě - Ulevují bolestem, pokud je příčinou stažený svěrač. Ten se teplem uvolňuje a dochází ke zlepšení místního prokrvení.
    1. Koupele a gel z dubové kůry - Dubová kůra má silné adstringentní (svíravé, stahující) účinky. Používají se při výhřezu hemoroidů, postižené místo zklidní a zmírní otok.
    1. Gely, masti a čípky z lékárny

Dobexil H mast a čípky
Faktu mast a čípky
Mastu S mast a čápky
Preparation H mast a čípky
Procto-glyvenol mast a čípky

4) Přípravky ve formě tablet jako prevence
Hemodin tbl
Hemostop tbl

Strava je základ, nejdůležitější, samozřejmě jde to řešit i operativně, ale pokud si nebudeš hlídat jídlo, a vlákninu - nebudeš čistit střeva, tak se po operaci všechno za krátký čas vrátí :( držím palečky v likvidaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ferina
9.12.12 11:23

Střídám tyto přípravky

Já úspěšně střídám tyto 3 čípky: Vis-R, Pos-R a Nedos-R.
Ale nemají je v každé lékárně, chce to hledat :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.13 21:13

Je to možné?

Ahoj, stala se mi taková věc. Přítel to jaksi přehnal s hrátkami s análním otvorem a údajně tam měl celou ruku- já byla trochu opilá a nějak jsem to neřešila- tlak jo, ale pak jsem se dost divila. Nicméně mi natrhl řitní otvor a nejraději bych ho za to :cert:. Od té doby jsem cítila svědění konečníku a mám tam takovou jakoby žílu zvenku. Snažím se zatlačovat, dařilo se, i na velkou jsem si asi po dvou týdnech normálně došla, svědění ustalo. Ale nyní při sexu opět použil anál a i když ne tolik, stejně se to zase natrhlo a je to tu znovu. Mám to nějak řešit? Četla jsem, že pomáhají homeopatika Arnica Montana, tak to zkouším brát. A udělala jsem si sedací koupel v hypermanganu- dubovou kůru nemám.
Je možné, že takovým způsobem se vytvoří hemoroidy nebo mám spíš vyčkat, že se to zase zatáhne tím, jak se otvor zahojí?
Děkuji za rady
 1

• Citovat
  • Upravit
3684
2.7.13 21:17

Při takovém problému by se anální styk neměl vůbec provozovat :roll:
Zkus mastičku factum nebo čípky, hodně pomáhají.
Pokud by to hodně bolelo, tak si skoč k MUDR:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
2.7.13 21:17
@Anonymní píše:
Ahoj, stala se mi taková věc. Přítel to jaksi přehnal s hrátkami s análním otvorem a údajně tam měl celou ruku- já byla trochu opilá a nějak jsem to neřešila- tlak jo, ale pak jsem se dost divila. Nicméně mi natrhl řitní otvor a nejraději bych ho za to :cert:. Od té doby jsem cítila svědění konečníku a mám tam takovou jakoby žílu zvenku. Snažím se zatlačovat, dařilo se, i na velkou jsem si asi po dvou týdnech normálně došla, svědění ustalo. Ale nyní při sexu opět použil anál a i když ne tolik, stejně se to zase natrhlo a je to tu znovu. Mám to nějak řešit? Četla jsem, že pomáhají homeopatika Arnica Montana, tak to zkouším brát. A udělala jsem si sedací koupel v hypermanganu- dubovou kůru nemám.
Je možné, že takovým způsobem se vytvoří hemoroidy nebo mám spíš vyčkat, že se to zase zatáhne tím, jak se otvor zahojí?
Děkuji za rady
píše: Více

Faktu mastička ;)

Jinak takhle se hemoroidy nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
2.7.13 21:24

@Uju Já si spíš myslím, ž tam půjde o popraskání a potrhání než o hemeroidy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.13 21:29

Tak ono to už bylo v pořádku, nic mě nebolelo. Vlastně to ani teď nebolí, dokud nejdu na wc. potrhání také, to vidím v zrcátku :oops:, ale vidím i bouličku, vřídek nebo jak to popsat, žilku, je to hodně prokrvené a jde to zatlačit zpět. Tak já nevím :nevim:

Mám tu mastičku Heparoid, ale v příbalovém letáčku píší, že se nesmí na sliznice, tudíž tipuji ani na konečník :think:

Do toho „aktu“ jsem s tímhle problém nikdy neměla.
 1

• Citovat
  • Upravit
2133
2.7.13 21:32

http://www.lekarna.cz/…1x20gm-mast/

zkus tu mastičku, je fakt dobrá

je i na prasklinky a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DavidSlezsko
28.8.13 10:37

Pomoc s hemeroidy

Dobrý den. Pročítal jsem to tady a chtěl bych taktéž přidat svůj názor. Kdysi jsem hrozně trpěl hemeroidy. Bolelo to jak blázen, krvácelo a ani na záchodě jsem nemohl vydržet. Hledal jsem na internetu všechny možné léky, pár jich i zakoupil a vyzkoušel, ale nakonec mi pomohl až Anurex. Zmrazil jsem to v mražáku, 2× použil a poté problémy ustávaly. Nyní jsem již bez problémů a to mi stačil jen ten Anurex. Určitě doporučuju zkusit.

• Citovat
  • Upravit
107
1.12.13 10:43

V 38tt vnější i vnitřní hemoroidy, nikde jsme nesehnala kontakt, ani na gyndě mi nepomohli. Všechno jen v čechách. Tak jsem ho náhodou potkala ve fakultce. Má soukromou klniku v Přerově ve večerních hodinách. Byla jsem na 4 návštěvách na spálení - lehký proud, nic nesnesitelného. Pak pátá návštěva zmrazení sprejem a šmik. Tři dny mazání a umývání, ale dalo se. Měla jsem 6ti měsíční mimčo a kojila jsem. Teď má Tomášek 14 měsíců a naprostý klid, takže doporučuju! Bohužel to nedělají v těhotenství, ale až po šestinedělí. Kdo bude mít zájem, dám kontakt, a napíšu i kolik to stálo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.8.20 21:16

Chtěla bych se zeptat, jestli někomu pomohl při léčbě hemeroidů Lioton gel? Doktorka říkala, že je to nejsilnější mast na toto, tak jestli s tím má někdo nějakou zkušenost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex