Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, já po porodu nemohla na stolici abych nekrvácela a bolestí tam nesténala.Šla jsem k doktorce a ta mi řekla ,že jsou to prý hemeroidy.Poslala mě na chirurgii tady u nás a tam mě poslali pryč ,že prý tohle nedělají…No,nic..Od obvodní doktorky jsem dostala nějakou mastičku a dubovu kůru.Bohužel ta blest nepřestávala a pro mě každá stolice byla naprosto noční můra.Odjela jsem do vedlejšího města za jiným chirurgem a tam mi doktor konstatoval,že hemeroidy nemám,že jsem si natrhla řitní otvor při porodu..Zašil mě pod narkozou a pak jsem jen ránu mazala a dávala si čípky. Na jednu stranu jsem ráda,že to hemeoridy nejsou na druhou mě taky štve čím jsem si musela projít při špatné diagnoze..
Mám vyzkoušeno, že před vyprazdňováním je dobré si toal. papírem nabrat měsíčkovou mast /vyrábím si ji sama ze sádla a květů měsíčku/ nebo jen sádlo a vytřít si konec konečníku. Tím je svěrač konečníku povolnější a nepopraská, ani nevyhřeže ven. Když nemáte po ruce mast před vyprazdňováním, tak alespoň následně se ošetřit tímto způsobem po umytí.
milá zakladatelko, důležitá je hlavně prevence a to příjem potravy s vysokým obsahem vlákniny a dostatečný příjem tekutin (vláknina ve formě zeleniny, psyllium, celozrnné pečivo).
Pokud už se vyskytnou, dají se řešit například pomocí
Dobexil H mast a čípky
Faktu mast a čípky
Mastu S mast a čápky
Preparation H mast a čípky
Procto-glyvenol mast a čípky
4) Přípravky ve formě tablet jako prevence
Hemodin tbl
Hemostop tbl
Strava je základ, nejdůležitější, samozřejmě jde to řešit i operativně, ale pokud si nebudeš hlídat jídlo, a vlákninu - nebudeš čistit střeva, tak se po operaci všechno za krátký čas vrátí
držím palečky v likvidaci ![]()
Já úspěšně střídám tyto 3 čípky: Vis-R, Pos-R a Nedos-R.
Ale nemají je v každé lékárně, chce to hledat ![]()
Ahoj, stala se mi taková věc. Přítel to jaksi přehnal s hrátkami s análním otvorem a údajně tam měl celou ruku- já byla trochu opilá a nějak jsem to neřešila- tlak jo, ale pak jsem se dost divila. Nicméně mi natrhl řitní otvor a nejraději bych ho za to
. Od té doby jsem cítila svědění konečníku a mám tam takovou jakoby žílu zvenku. Snažím se zatlačovat, dařilo se, i na velkou jsem si asi po dvou týdnech normálně došla, svědění ustalo. Ale nyní při sexu opět použil anál a i když ne tolik, stejně se to zase natrhlo a je to tu znovu. Mám to nějak řešit? Četla jsem, že pomáhají homeopatika Arnica Montana, tak to zkouším brát. A udělala jsem si sedací koupel v hypermanganu- dubovou kůru nemám.
Je možné, že takovým způsobem se vytvoří hemoroidy nebo mám spíš vyčkat, že se to zase zatáhne tím, jak se otvor zahojí?
Děkuji za rady
1
Při takovém problému by se anální styk neměl vůbec provozovat ![]()
Zkus mastičku factum nebo čípky, hodně pomáhají.
Pokud by to hodně bolelo, tak si skoč k MUDR:
@Anonymní píše:
Ahoj, stala se mi taková věc. Přítel to jaksi přehnal s hrátkami s análním otvorem a údajně tam měl celou ruku- já byla trochu opilá a nějak jsem to neřešila- tlak jo, ale pak jsem se dost divila. Nicméně mi natrhl řitní otvor a nejraději bych ho za to. Od té doby jsem cítila svědění konečníku a mám tam takovou jakoby žílu zvenku. Snažím se zatlačovat, dařilo se, i na velkou jsem si asi po dvou týdnech normálně došla, svědění ustalo. Ale nyní při sexu opět použil anál a i když ne tolik, stejně se to zase natrhlo a je to tu znovu. Mám to nějak řešit? Četla jsem, že pomáhají homeopatika Arnica Montana, tak to zkouším brát. A udělala jsem si sedací koupel v hypermanganu- dubovou kůru nemám.
Je možné, že takovým způsobem se vytvoří hemoroidy nebo mám spíš vyčkat, že se to zase zatáhne tím, jak se otvor zahojí?
Děkuji za rady
píše: Více
Faktu mastička ![]()
Jinak takhle se hemoroidy nedělají.
@Uju Já si spíš myslím, ž tam půjde o popraskání a potrhání než o hemeroidy ![]()
Tak ono to už bylo v pořádku, nic mě nebolelo. Vlastně to ani teď nebolí, dokud nejdu na wc. potrhání také, to vidím v zrcátku
, ale vidím i bouličku, vřídek nebo jak to popsat, žilku, je to hodně prokrvené a jde to zatlačit zpět. Tak já nevím ![]()
Mám tu mastičku Heparoid, ale v příbalovém letáčku píší, že se nesmí na sliznice, tudíž tipuji ani na konečník ![]()
Do toho „aktu“ jsem s tímhle problém nikdy neměla.
1
Dobrý den. Pročítal jsem to tady a chtěl bych taktéž přidat svůj názor. Kdysi jsem hrozně trpěl hemeroidy. Bolelo to jak blázen, krvácelo a ani na záchodě jsem nemohl vydržet. Hledal jsem na internetu všechny možné léky, pár jich i zakoupil a vyzkoušel, ale nakonec mi pomohl až Anurex. Zmrazil jsem to v mražáku, 2× použil a poté problémy ustávaly. Nyní jsem již bez problémů a to mi stačil jen ten Anurex. Určitě doporučuju zkusit.
V 38tt vnější i vnitřní hemoroidy, nikde jsme nesehnala kontakt, ani na gyndě mi nepomohli. Všechno jen v čechách. Tak jsem ho náhodou potkala ve fakultce. Má soukromou klniku v Přerově ve večerních hodinách. Byla jsem na 4 návštěvách na spálení - lehký proud, nic nesnesitelného. Pak pátá návštěva zmrazení sprejem a šmik. Tři dny mazání a umývání, ale dalo se. Měla jsem 6ti měsíční mimčo a kojila jsem. Teď má Tomášek 14 měsíců a naprostý klid, takže doporučuju! Bohužel to nedělají v těhotenství, ale až po šestinedělí. Kdo bude mít zájem, dám kontakt, a napíšu i kolik to stálo. ![]()
Chtěla bych se zeptat, jestli někomu pomohl při léčbě hemeroidů Lioton gel? Doktorka říkala, že je to nejsilnější mast na toto, tak jestli s tím má někdo nějakou zkušenost? ![]()