Problémy s komunikací v pubertě

8.3.23 20:06

Problémy s komunikací v pubertě

Dobrý večer všem,

Mám strašný problém který mě moc omezuje.
Abych na úvod řekl je mi skoro 17let a procházím pubertou.
Jedná se o to že mám strašný problém s komunikací se všema, jak s kámošema mezi kterými se cítím dobře tak i normálně. Tím myslím že mezi blízkými kámoši nedokážu plynule a čistě mluvit a k tomu se zadrhávám, vůbec nevím co mám říkat, jsem v komunikaci nudný, nedokážu navázat téma apod. jednoduše mám problém s komunikaci dokážu se bavit ale určitě pro druhýho jsem aspoň trochu divnej i když já vím že to určitě nějak změnit jde ale nevím jak. Nedokázal bych navázat kontakt s někým koho moc dobře neznám protože nevím o čem bych se měl bavit. Když začnu povídat tak se hrozně zasekavam v mluvení občas větu ani nedoreknu a dotyčný mě má za blce a hrozně me to štve.

Je tedy nějaká cesta jak se z toho dostat? Bude s tím mít také nejspíš společný to že se snažím v komunikaci udělat dojem a možná mám strach ze ten dojem neudělám tak se snažím za každou cenu říct nějakou věc co ani nedává smysl, prostě jednoduše říkám i blbosti apod. To vše mě odvádí v pubertě od toho abych si našel holku, chodil s kámošema do klubu atd. Jednoduše se semnou nedá bavit a když se soustředím neříkat blbosti tak nemam co říkat.

Budu moc moc rád za rady a snad mi pomůžete tento problém vyřešit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65294
8.3.23 20:19
@Michalkawasaki píše:
Dobrý večer všem,

Mám strašný problém který mě moc omezuje.
Abych na úvod řekl je mi skoro 17let a procházím pubertou.
Jedná se o to že mám strašný problém s komunikací se všema, jak s kámošema mezi kterými se cítím dobře tak i normálně. Tím myslím že mezi blízkými kámoši nedokážu plynule a čistě mluvit a k tomu se zadrhávám, vůbec nevím co mám říkat, jsem v komunikaci nudný, nedokážu navázat téma apod. jednoduše mám problém s komunikaci dokážu se bavit ale určitě pro druhýho jsem aspoň trochu divnej i když já vím že to určitě nějak změnit jde ale nevím jak. Nedokázal bych navázat kontakt s někým koho moc dobře neznám protože nevím o čem bych se měl bavit. Když začnu povídat tak se hrozně zasekavam v mluvení občas větu ani nedoreknu a dotyčný mě má za blce a hrozně me to štve.

Je tedy nějaká cesta jak se z toho dostat? Bude s tím mít také nejspíš společný to že se snažím v komunikaci udělat dojem a možná mám strach ze ten dojem neudělám tak se snažím za každou cenu říct nějakou věc co ani nedává smysl, prostě jednoduše říkám i blbosti apod. To vše mě odvádí v pubertě od toho abych si našel holku, chodil s kámošema do klubu atd. Jednoduše se semnou nedá bavit a když se soustředím neříkat blbosti tak nemam co říkat.

Budu moc moc rád za rady a snad mi pomůžete tento problém vyřešit :srdce:

zakládáš pořád stejné diskuse, proč nediskutuješ v jedné z nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4060
8.3.23 20:39

@Michalkawasaki nejsi jediny, kdo je tak trosku exot, pamatuju si, ze na stredni jich kolem me taky par bylo, ale normalne jsme se bavili. Jestli se ty nevnimas hur, nez te vnimaji ostatni?
Hele bud si to sedne a ty se jeste trosku „vyvrbis“,dospejes do ty faze, ze budes sam se sebou v pohode, a nebo dalsi moznost, pokud te to opravdu natolik trapi, objednej se k psychologovi. Dobry psycholog te dokaze nasmerovat tim spravnym smerem, doda ti trochu vic sebevedomi a tak. Urcite to zvaz.
Mozna i logopeda ale tezko soudit, kdyz nevim, jak moc zadrhavas.
Kdyz to vezmu kolem a kolem, kazdy jsme nejakej, kazdej ma nejaky slabiny, i kdyz to tak na prvni pohled nepoznas.
Co mas kolem sebe za lidi? Chtelo by to mit nekoho se stejnyma nebo podobnyma zalibama, at aspon mas tema k mluveni, ono pak na to se nabalujou postupne i jiny temata, a kdyz si budes vic jisty v kramflecich, tak to pak pujde samo.
Jsi jeste mladouckej, to se vsechno zlepsi, neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
8.3.23 20:41

Promiň, mně se nechce nějak věřit, že 17 l kluk si chodí pro radu na emimino. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8.3.23 20:52

@vokishka je to trochu jiné téma než o kterém jsem se bavil minule to je ten důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
8.3.23 21:04
@kocourGarfield píše:
Promiň, mně se nechce nějak věřit, že 17 l kluk si chodí pro radu na emimino. :kytka:

Proč ne? Já tedy nejsem kluk, ale taky jsem tu už nějakou dobu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.23 21:08

@kocourGarfield věřit tomu nemusíš bohužel jsem tak zoufalý že tomu tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.23 21:15

@marcellia je pravda že když jsem například jen s jedním kamarádem venku s kterým si bavím o věci co nás oba zajímá tak si povídáme úplně normálně ale problém nastane mezi kámošema který v tehlech letech řeší jen kluby, holky apod. a já mezinima nedokážu mluvit jejich způsobem a když aspoň trošku chci navázat kontakt co týče normálních věcí tak mě mají za blbce ale to teď mluvím zase o jakoby „cizích“ kámoších který mluví jen o nahoře zmíněných věcech a já si s nima nemám co říct :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
9.3.23 08:52
@kocourGarfield píše:
Promiň, mně se nechce nějak věřit, že 17 l kluk si chodí pro radu na emimino. :kytka:

Možná čeká mateřské pochopeni, povzbuzení a řadu :nevim: Místo toho se mu dostane sletu čarodějnic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.23 09:01

@Jahru nevím kde jinde napsat na fórum. Je to trapný psát v 17letech na miminko.cz ale co už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.3.23 09:40

@Jahru je mi celkem jedno co si myslíš nebo nemyslíš;) Mám doma 3 pubertaky a tedy ani jeden by nepsal na veřejné fórum emimino. Myslím, že by si uměli najít vhodnější fóra :lol:, proto mě to překvapilo.

Ale což…
@Michalkawasaki
Co svoji situaci konzultovat s odborníkem, školní psycholog, ať to máš rychle a levné ( předpokládám že problém máš i ve škole).
Probrat situaci s rodiči a zaplatit si někoho na terapii.

Zkusit si situace, věty, trénovat. Doma před zrcadlem. Naučit se věty v kterých si budeš jistý.

Pokud máš téma které tě baví a je to přeci super. Je fajn, když člověk něco ví, něčemu rozumí. Naučila bych se pár vět na komunikaci se skupinou kde chceš a uvidíš.
K holkám. Možná si trošku víc věřit? Zapracovat na sebevědomí?
Ne všechny holky prahnou po kalbě a chlastu.
:kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí