Dítě ve škole počůral spolužák

8
3.3.23 01:01

Dítě ve škole pocural spolužák

Zdravím,
Mám kluka v 1.třídě, spolužák s veeeelmi silným adhd ho schválně pocural na záchodě (měl mokrou celou nohavice od zhora dolu). Škola s tím hajzlem nic neumíte, navíc je tu “inkluze”.
Syn s nim má dlouhodobě problémy, furt mu ublíží, ale tohle byl už extrém.
Skola to vyřešila tak, ze budou chodit na záchod jindy:jeden je o přestávce, druhy - v hodině. No úplně výsměch! Kam a na koho byste doporučili obrátit, pls

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
618
3.3.23 04:46

Požádala bych třídní učitelku, aby zprostředkovala schůzku s rodiči toho druhého dítěte. Situaci bych probrala i s dalšími učiteli, kteří tu třídu mají (asistentka, vychovatelka). ADHD není omluva pro šikanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
3.3.23 04:51

Pamatuji si ze svého dětství případ kluka asi ve druhé třídě, který schválně počural ve třídě koberec. Řešilo se to, potom na pedagogické řadě. Výsledkem byla ředitelská důtka pro něj a napomenutí třídního učitele pro ostatní, kteří tomu přihlíželi a smáli se.
Stalo se to o velké přestávce a bylo běžné, že třída byla sama.

Mě by zajímalo, co se na tom záchodě odehrálo, když mu počural celou nohavici. To se syn nebránil? Proč neutekl? Vždyť to nejde zvládnout za okamžik. Od toho by se dalo odvodit nějaké řešení situace. Není možné, že kluci nějak blbli, Tvůj ho provokoval? I když bohužel, pokud má kluk doporučení z PPP a PO k vůli poruchám chování, bude vždy ten víc chráněný článek.
Byl ten kluk aspoň podněcen k tomu, aby se synovi omluvil a snažil se mu své chování nějak kompenzovat? To je úplný základ.

Pokud máte s klukem dlouhodobé problémy a máte pocit, že je škola nedokáže adekvátně řešit, je možné se obrátit na školský odbor nebo inspekci. Ale to bych fakt nestavěla jen na tomto excesu, ale na tom, že nevhodné chování vůči spolužákům je dlouhodobé a vedení školy ho nedokáže nebo nemá zájem zvládnout. Podobně se před lety řešil jeden kluk, který ubližoval dětem, ničil jim pomůcky, jedné spolužačce rozstřihl mikinu. Skončil na jiné škole v paragrafové třídě(poruchy učení, chování). Ale tam byl zájem vedení řešit to a celkový zájem školy nemít tam takové dítě. Kluk je dnes docela úspěšným studentem učebního oboru typu E.

@Elenelous píše:
Zdravím,
Mám kluka v 1.třídě, spolužák s veeeelmi silným adhd ho schválně pocural na záchodě (měl mokrou celou nohavice od zhora dolu). Škola s tím hajzlem nic neumíte, navíc je tu “inkluze”.
Skola to vyřešila tak, ze budou chodit na záchod jindy:jeden je o přestávce, druhy - v hodině. No úplně výsměch! Kam a na koho byste doporučili obrátit, pls
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.23 05:29
@Elenelous píše:
Zdravím,
Skola to vyřešila tak, ze budou chodit na záchod jindy:jeden je o přestávce, druhy - v hodině. No úplně výsměch! Kam a na koho byste doporučili obrátit, pls

Chápu, že jsi naštvaná, ale dítě s ADHD je chudák. ADHD je opravdu postižení. Na vině jsou rodiče toho dítěte. Mám v pěstounce děti s opravdu těžkým ADHD. Kdyby dítě zamedikovali, ono zápasit s touto poruchou, je pro dítě strašně těžké a nastavili správným způsobem výchovu, bylo by to výrazně lepší. Bohužel, často, aniž si to uvědomují, rozjíždí u dětí s ADHD agresivitu, nestandardní chování a okolí to dítě ještě trestá. Ve výsledku to ničí nejen to dítě ale i okolí. Škola může udělat opatření, ale primárně je třeba „opravit“ rodiče. Dá se s tím pracovat, ale ne tak, že takové dítě trestám a nadávám mu, to tu poruchu pouze prohloubí.

• Citovat
  • Upravit
65295
3.3.23 05:37

Zase pokud spolu maji porad problem, proc by nemohl jit kazdy na zachod jindy. Jak si predstavujes, ze to vyresi. Bude s nimi na zachode nekdo stát? Jinak takove naschvaly si delaji i decka bez diagnoz, bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.23 05:38
@Kníže Ignor píše:
Požádala bych třídní učitelku, aby zprostředkovala schůzku s rodiči toho druhého dítěte. Situaci bych probrala i s dalšími učiteli, kteří tu třídu mají (asistentka, vychovatelka). ADHD není omluva pro šikanu.

Těžké ADHD není jen o hyperaktivitě. Mám takové děti dvě. Je mi takových dětí líto, protože s nimi mnoho rodičů neumí vůbec pracovat. Pro ně je často takový incident legrace a vůbec nechápou, že to legrace není. Další věc je, že je takové jednání pro ně neovladatelné a oni ani netuší, že se chovají nestandardně. Medikace by to zklidnila, jenže já nevím proč, ale mezi těmito lidmi často panuje pocit, že hranicemi se to dá ovlivnit a léky jsou chemický jed a pak ty děti řežou hlava nehlava. Byla jsem často za blázna, když jsem děti za takové excesy nebila, že jsem jim nasadila silnou medikaci a když něco udělají, vysvětlíme si místo bití, že takto se to nedělá a na důkaz, že už to dělat nebudou si opakovaně dáme pusu. A výsledek? Chodí na ZŠ, kde jsou hodnocené jako jejich nejhodnější děti a to mi doma jako malé vyváděly takové věci, že by je běžní rodiče mlátili od rána do večera.

• Citovat
  • Upravit
2038
3.3.23 05:38

S jeho rodiči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.3.23 06:17
@Elenelous píše:
Zdravím,

Co je na tom za výsměch? Prostě budou chodit každý v jinou dobu na záchod. Tam s nimi dohled nemůže. Ve třídě si je dospělý ohlídá. Pokud jsme měli ve třídě problemější dítě. Tak s tou třídou pravidelně pracovala stejná psycholožka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17009
3.3.23 06:27

Mám taky prvňáčka a první pololetí tam měli kluka, který byl nezvladatelný - i zkušená učitelka už chtěla jít do předčasného důchodu, volala se policie, jednou záchranka a rodiče si prý nedali říct. Nakonec nevím kam, ale odešel.. Nicméně syn má znechucenou školu a velmi těžko se to napravuje :(.

Já bych zatlačila na vedení, že takto prostě ne a poohlídla se po jiné škole..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15109
3.3.23 06:40

Jestli tě to potěší, mému synovi počural sousedův kluk, když byl asi také v první třídě hlavu.Ne,ve škole. Venku, když si hrál s jeho sestrou.Ten kluk je starší o dva roky, už mohl být rozumnější,nebyl.No,tak jsem syna vykoupala, a bylo. Děláš aféry z kravin. Děti dělají různé neplechy, zvykej si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.23 06:55

@Elenelous můžu se zeptat, jaké řešení si predstavuješ? A co si myslíš, že má škola za možnosti?
Ono se toho moc dělat nedá. Řešili jsme něco podobného. Kamarádka je učitelka a učila mi dítě. Měli tam podobného kluka a ono těch rašení moc není. Oni volali záchranku, policii, řešilo se to s psychologem, jezdili tam různí externí pracovníci. Nevyřešilo se nic. Nakonec se rodina přestěhovala jinam.

• Citovat
  • Upravit
17009
3.3.23 07:04

Aha, takže protože to škola nezvládá, nechali byste své dítě šikanovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17009
3.3.23 07:05

@boball - jenže zakladelka píše, že s tím klukem má problém opakovaně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
3.3.23 07:06

V 1 hodinu v noci tady nekdo da svuj prvni prispevek na kontroverzni tema, aby rozproudil diskuzi. Zrovna vcera jeden spoluzak taky synovi pocural kalhoty. Ten kluk, co ho pocural je prave bez diagnozy a rodice nikam nejdou a nic nechteji resit. Pricemz ma problemy s chovanim dlouhodobe. Rodice spoluzaku ze skolky psali do skoly, ze s nim nechteji byt v 1 tride. Takze to mi prijde mnohem horsi. Navic takove dite bere kapacitu AP, ktera je psana na jine deti, jejiz rodice situaci sveho ditete resi. Nepocural ho tolik. Jen se prevlekl do teplaku. Pry to nebylo naschval. Resit to dal nebudu. Kdovi, jak se to stalo. Kluci nejspis delali blbosti nebo ten kluk nedaval pozor :nevim:. Taky by me zajimalo, proc si nechal pocurat celou nohavici, co chvili trva. U nas to bylo pocurane jen trochu. Vzhledem k okolnostem zalozeni diskuze, tak se mi tomu nechce uplne verit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.23 07:07

Tohle je peklo. Dcera má těžkou poruchu pozornosti a vymýšlí jednu blbost za druhou. Potřebovala by spec. třídu se sníženým počtem žáků, ale nezbyde mi, než ji dát do normální školy, protože nemá poruchu intelektu a všechno ji doma naučit sama. I když bych ji ráda zapráškovala, nedokážu sehnat lékaře, který by jí ty léky dal. Ti, co nejsou odpůrcem medikace mají tak plno, že neberou ani telefony. Dělala jsem šest let, co jsem mohla - poslouchala nekonečné mluvení, trávila večery na hřišti a moc se nevyspala, ale do té školy ji dát musím, je na to zákon a tam už to bude jen na ní. A co tam bude dělat, je mi jedno.
Tak jen abys to viděla i z druhé strany.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi