Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam, trvala 8 mesicu. Pak se s lezenim uklidnil a ted ve dvou a pul letech je to uknouranek… Vydrz. Nema rad kontakt do ted.
Řekla bych, že je to celkem normální. Moje první měsíce s děckama nebyly jiné. Navíc pokud se narodil za nějakých náročnějších okolností, tak se není co divit, že se na světě ještě úplně nesrovnal. Nezkoušela jsi třeba pevné zavinutí, bílý šum apod.? To by mu mohlo dělat dobře.. Jinak mu dopřej kontakt, nějak to vydrž a věř, že z toho vyroste. Dost dětí nebývá v tomto věku ukázkovými spícími vánočkami, ale umí si pěkně pořvat a provztekat se celým dnem…Drž se ![]()
Musíte se uklidnit sama a nepřenášet svou nervozitu a úzkost na něj. I toto hodně působí. Zkuste ho uklidnit i tímto pohmatem, na některé děti to působí jako kouzlo https://www.youtube.com/watch?…
Zkuste též fenyklový čajík, ta UM v počátcích některým dětičkám nedělá dobře a mají často větry. Má dcera s tím měla taky potíž, od 4. měsíce, kdy byla na Sunaru, už to bylo v pořádku a uklidnila se.
Dejte mu čas, ono se to usadí. Žádné nervování a strachování vám stejně nepomůže, navíc to přenášíte na dítě, které je pak neklidné ještě víc. Vybodněte se na hledání chyb na něm a přemýšlení, že vás nemá rád nebo je autista či má nějakou nemoc ap. Prostě ho mějte jen ráda a přijměte ho i s tím vřískáním a takového, jakým je, ono se to časem uklidní, uvidíte.
Jo, to je možné, že jsi nervozní. Nebo mě napadla kojenecká deprese. Doporučovala bych navštívit lékaře. Přeji vám, ať to bude dobrý
![]()
U nás pomáhalo pískat, nejvíc se mu líbilo Nesem vám noviny a soundrack z Pána prstenů
Pak jsem hodně zpívala, sice falešně, ale to neva
Vždycky se potom uklidnil a koukal, co to dělám.
Taky jsme od mala na UM, takže i nosit v klubíčku, aby se vyprděl. A zapřísahala jsem se, že pokaždé, když se na něj podívám, tak se usměju. Taky jsem z toho brečení byla nervní a ten úsměv pomůže to trochu překonat. Ze začátku to vypadalo jako křeč, ale pak to šlo líp a když jsem se uklidnila já, tak i prcek ![]()
Bude mu 9 měsíců a nemazlí se, nošení taky nevyžaduje, nejradši si sám leze a něco zkoumá ![]()
Nase byla nekontaktni mimco nejradeji lezela koukala sice neplakala jak popisujes ale kdyz jsem ji vzala na ruce nebo do nositka rev a ted 3 roky a je to mazlik furt se tuli ![]()
Druhá dcera neřvala jen když sosala do třech měsíců. Začala ráno v 5.00 a zkončila hodinu po půlnoci. Bylo to bříško. Jakmile se udržela na bříšku delší dobu, vy li vyhráno.
Starší byla skoro do roku naprosto nekontaktní. Nechtěla nosit, nechtěla mazlit, nechtěla se tulí… Teď je jí 3,5, a mám ji napláclou na mazlení 10× za hodinu.
@kacaba379 zavinovani i bily sum praktikujeme na noc, od te doby zacal spat aspon v noci jaks taks pekne, ale pres den proste nespi, jak je vyspanej z noci pekne, takze porad breci
zakl.
@Feliccita zpivat jsem taky zkousela, mam pocit ze vsechno zabere jenom na chvilku, taky ma takovy chvilky kdy se mu libi koukat, ale 90% casu co je vzhuru, ho musim porad utesovat aby neplakal, je to fakt na nervy uz, hlavne kdyz jsem sama doma, jinak se s pritelem alespon vystridame a muzu aspon na zachod
.
Zkoušela si ho nechat v zavinovačce i přes den? Syn v ní byl nonstop, jinak řval. Vadil mu ten prostor okolo. Zavinutý byl zlatíčko.
@Terezxx ano, jinak se ani neda moc dosit, utesuju ho bud v te zavinovacce a nebo v klubicku, na chvilku se treba uklidni, ale za chvili je to na novo
. Asi mi nezbyde nic jineho nez pockat az ho to prejde, ale do te doby me asi odvezou ![]()
A jak spí v kočárku? Tam taky pláče? A jak často dáváš na bříško?
@Feliccita v kocarku spi taky pekne, ale jenom venku a kocarek musi byt porad v pohybu, nekdy tam zabreci, ale da se docela lehce uklidnit. Na brisko davame tak 2-3× denne, nekdy se mu to libi, nekdy breci.. ze zdrav. duvovu mohl na brisko az tak po 3.tydnu, takze hlavicku jeste uplne neudrzi a to se mu nelibi.
Náš to na bříšku nesnášel, řval okamžitě, co jsme ho tam dali a pak se ještě poblil. Já byla srab, tak jsem ho taky nedávala. Ale i to ležení na břiše na ty koliky pomáhá. Jen si musí zvyknout. Zkus dávat častěji. Třeba jen na minutku při každém přebalování. V noci ne, to je jasný. Jestli teda pláče kvůli bříšku. Ještě se mi na to osvědčilo dát ho do vajíčka a vyjet. To bříško se mu tam taky zmáčklo a pak prděl ostošest.
A je fakt, že okolo druhého měsíce to bylo nejhorší. To nechtěl ani jíst, přestal přibírat, zelený kakání, ale jako fakt hrůza. Doktor napsal mlíko na ABKM. K ničemu. Takže nakonec jsme koupili HIPP a celkem to pomohlo (předtím BEBA Optipro). Teď je na Sunaru. Ale chce to zkoušet zkoušet, ta fráze každé dítě je jiné, už mi leze na nervy, ale bohužel je to pravda ![]()
Ahoj, uz si nevim rady, tak prosim o nejake zkusenosti nebo rady
.
Mame doma 2mesicni miminko, ktere je neustale nespokojene, jeste nikdy jsem ho nevidela ze by se tvaril spokojene… Neustale place, ale opravdu skoro porad, pred jidlem, po jidle, mezi jidlem, s malymi prestavkami proste porad. Pes den naspi tak 2hod, protoze zase spi dlouho v noci. Cely muj den spociva v tom ze ho jenom utesuju, ale nic ho nezajima, v klidu je akorat kdyz papa (je od narozeni na UM).
Co me ale znepokpjuje jeste vic, je ze proste nema rad kontakt, nevyhledava nase obliceje, kdyz uz je chvilku v klidu a kouka po mistnosti a ja mu vstoupim do jeho zorneho pole, tak okamzite zacne brecet, vubec mi to uz neprijde normalni. Dokonce jsem si poridila i satek, ale tam je to obdobne jako kdyz ho nosim, vydrzi tam, ale stejne breci a obcas i vylozene vzteka.
Jeste bych chtela dodat ze jsem rodia cisarem a kvuli zdravotnim komplikacim musel zustat v nemocnici dele nez ja a ja s nim moc byt nemohla, tak nevim jestli to muze byt treba taky tim
.
Uz jsem opravdu vycerpana, unavena, nervozni a nevim co delat, aby byl alespon trosku spokojeny?
Nemate nekdo podobnou zkusenost?
Za vsechny rady moc dekuji.