Problémy s projektantem vody

361
23.4.14 12:33

Problémy s projektantem vody, prosím radu.

Dobrý den, už téměř rok řešíme stavební povolení a setkali jsme se snad u všeho s nějakým problémem, ale vrchol všeho je voda…Projektent přes vodu měl zařídit přípojku vody a kanalizace a všechny papíry a výkresy, co k tomu jsou potřeba pro stavební úřad…Navrhl tedy vodovodní přípojku která má vést pod hlavní cestou, a má být dlouhá 31m…O jiných řešeních nechtěl slyšet, že prý jiná řešení nejsou možná..Zjistilo se, že cesta nemá majitele, který by dal souhlas s podtlaky a vyřizování se státní zprávou by trvalo cca 6m až 2 roky..Tak jsme se naštvali a kontaktovali jsme zprávce vodovodní sítě tady u nás a ten nám hned nabídl jiné řešení, natáhnout vodu přes sousedovic zahradu, sousedi souhlasili s břemenem a jiné lepší řešení je na světě…ale ten projektent vody nám musí nakreslit novou situaci projektu, nový výkres kde povede ta přípojka přes ty sousedy…a on za to chce zase zaplatit, ještě se nevyjádřil kolik, ale já si myslím, že na to nemá právo…Už jsme mu platili jednou 11 000,– za to, že tu vodu vyřeší a pořád ji nevyřešil, tak proč by jsme mu měli připlácet za to, že musí udělat nové řešení přípojky? Je tu nějaký právník co mi s tím poradí? Mám se zaseknout a neplatit mu navíc nic? Myslím si, že z právního hlediska neodvedl práci za kterou byl už zaplacen tak proč mu ještě pltit navíc? Poradte mi čím na něj argumentovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10055
23.4.14 12:51

Tak z právního hlediska nevím, ale ze stavařského Ti řeknu, že já bych to chtěla znova zaplatit taky. je to úplně jiné řešení. on tu vodu vyřešil a dostal za řešení zaplaceno, to, že není vlastník cesty znám přece není jeho chyba… on svou práci odvedl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
23.4.14 12:55

No chtěla jsem napsat to samý co @21.6.2014, taky jsem projektant (né vodař), ale on za to nemůže, že silnice nemá vlastníka, bude s tím mít práci navíc, na druhou stranu, pokud jde jen o situaci, je to jen pár čar a nemělo by to stát ranec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
23.4.14 13:00

Taky si myslím, že když chcete nový projekt, tak musíte znova zaplatit, protože to že nevyšla první varianta není vina asi projektanta. My než zadali vůbec projekt na přípojky, tak jsme měli domluveno s vlastníky (obec, silnice), že to tam může jít. Je blbé nechat si udělat projekt a pak zjistit, že to přes určitou parcelu nejde. Jinak je asi důležité na co máte s projektantem smlouvu, tj. jestli si to zda to jde nebo nejde měl zjistit on dopředu.

Příspěvek upraven 23.04.14 v 13:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
23.4.14 13:02

Tak stejný názor, jsem projektant komunikací a taky bych si nechala znova zaplatit. Ano, že komunikace nemá vlastníka tak to není jeho problém.

A podle mě z právního hlediska záleží, jakou jste s ním uzavřeli smlouvu. Pokud jen na projekt tak projekt provedl. Pokud jste si dali do smlouvy že bude platné SP tak pak práci neprovedl ale předpokládám, že to tam nemáte.

Najali jste si ho na projekt nebo i na inženýrkou činnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
23.4.14 14:06

Nejsem odborník jako holky výše, ale souhlasila bych s nimi, záleží, jak jste se s projektantem dohodli, jestli opravdu jen „maluje“ to, co jste mu řekli nebo si domluvili i jiné služby - různé návrhy řešení, běhání po úřadech, sousedech ap. Za sebe můžu říct, že s naší projektantkou vlastně ani žádnou smlouvu nemáme a přesto za nás vyřídila vše co se dalo a ještě i víc a na to, že silnice nemá majitele by nás asi upozornila, tohle vše povyřizovala dřív než začala „malovat“. Ale jsou asi ty služby nad rámec projektu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
23.4.14 15:24

Jsem taky projektantka a dle toho, co píšeš vám projektant ZTI projekt zpracoval. Vy chcete nyní jiné řešení, pro něj je to nové řešení a práce navíc. Nicméně cena za novou situačku nebude nijak vysoká. To že máte problém s vlastníkem komunikace, není problém projektanta. Nicméně souhlasím s tím, že je důležitá smlouva, kterou jste s ním uzavřeli, tam by měl být dán jasně rozsah díla. Jinak chápu ho, že se mu nechtělo do řešení připojky přes sousedovu zahradu. Není to zrovna standardní řešení, kdyby soused nesouhlasil, měli byste problém. Já osobně bych do tohoto věcného břemene nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
14.5.14 18:37

Delší dobu jsem tu nebyla, děkuji všem za rady:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí