Pronájem bytu se psem

31
21.4.14 17:41

pronájem bytu se psem

Chtěla bych se zeptat - hlavně těch co pronajímají byt a nebo si pronajímají byt se psem.
Sestra se bude stěhovat do Prahy kvůli práci. Má vlkodava :) a bude hledat byt (na pronájem domku se zahradou fakt nemá).
Podle nového zákona by pronájem bytu se psem neměl být problém, ale jak to je v realitě?
pronajaly byste někomu se psem byt? Nebo máte psa a máte pronajatý byt???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
21.4.14 17:42

Já určitě, protože mám k těmto němým tvářím veskrze kladný vztah. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.4.14 17:44

Ono problém by to být neměl podle nového zákoníku, ale stejně si jako soukromá osoba vlastníci byt mohu určovat komu ho pronajmu a komu ne..takže já bych nepronajala..myslím že samo u městského bytu ti to zakázat a nepronajmout nemužou ale jako soukromá osoba ti to zakázat mohu..

• Citovat
  • Upravit
sad 1
21.4.14 17:45

Mně by to taky nevadilo, akorát pokud by pes zničil nějaké moje zařízení, chtěla bych to nahradit, ale jinak proč ne. Nevím čeho se lidi tak bojí :roll:
Já jsme jako studentka sháněla pronájem bytu v Brně, a nikdo mě do pronájmu nevzal, pokud jsme uvedla, že mám, a to malého, pejska. Byla jsem už zoufalá, a tak jsme se rozhodla, že ho zapřu, nic jsem neuvedla, a pronájem jsem měla hned. A jak s emi hezky bydlelo :mrgreen: Dneska kdybych řešila stejnou situaci, vůbec bych neuváděla, že mám psa. Teda pokud by majitel nebydlel za rohem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11565
21.4.14 17:45

@smurfka Nikoli, zakázat to nemůžeš. Pokud to paní zapře a pronajmeš jí to, tak si tam psa vzít může. Pokud bys to chtěla vymáhat, budou tahanice, abych byla přesná.

http://bezplatnapravniporadna.cz/…kaz-psa.html

Druhá věc je, že jí smlouvu můžeš neprodloužit.

Příspěvek upraven 21.04.14 v 17:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
21.4.14 17:46

Já jen vím, že s vlkodavem se byt shání blbě. Kamarádka takhle musela oželet vyhovující nabídku jen proto, že psa nedokázala narvat do výtahu, vždycky mu něco čouhalo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
21.4.14 17:48

Zalezelo by na vybaveni bytu. Vim kolikrat se mi pes poblil, pocural atd Pokud by byl byt nezarizeny a s plovozcimi pidlahami ci linem, neresila bych, ale byt vykobercpvany a treba s gaucem bych majiteli psa/kocky pronajmout nechtela.
omluva za preklepy, chytry telefon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.14 17:49

Já mám taky ke zvířatům kladný vztah, ale asi bych měla strach byt pronajmout.
Něco jiného je mít psa ve vlastním bytě - jasně, něco vám zničí, ale užíváte si tu radost ze zvířátka. Takhle pes ničí váš byt, ale radost z toho nemáte.
Zejména vybavený byt - pročůraná, prokousaná sedačka, poškrábané dřevěné podlahy atp. Z toho bych strach měla.
Vy ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.4.14 17:49
@Slečna Ferka píše:
@smurfka Nikoli, zakázat to nemůžeš. Pokud to paní zapře a pronajmeš jí to, tak si tam psa vzít může. Pokud bys to chtěla vymáhat, budou tahanice, abych byla přesná.

http://bezplatnapravniporadna.cz/…kaz-psa.html

Druhá věc je, že jí smlouvu můžeš neprodloužit.

no ano ale jako soukromá osoba snad taky sepisuju smlouvu a mužu napsat že třeba zkušební doma pronájmu je měsíc a pak se dává smlouva třeba na rok..myslím že za měsíc bych zjistila že psa má a paní by si to asi hodne rozmysela aby se zase za měsíc stěhovala pryč :think: :nevim:

a vyda..stačí uvést do smlouvy že zvíře nesmí být a je to..takže zase zákon nezákon.. :jazyk:

Příspěvek upraven 21.04.14 v 17:51

• Citovat
  • Upravit
26270
21.4.14 17:51

@Slečna Ferka máš pravdu, ale rozhodně to nepřispěje k dobrým vzájemným vztahům…myslím to zatajování
anebo si to můžeš rovnou dát do smlouvy, že nemá a nebude mít v pronajatém bytě zvíře…

jinak zakladatelce držím palce, ať brzo sežene vhodný byt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.4.14 17:52

@desire79 Jinak bych byt určitě pronajala, pokud by nešlo o supr hypr novej zařízenej prostor (a to ponajímá málokdo); ale i tam bych holt asi ustoupila, pokud by nájemník byl slušnej a zavázal se hradit škody.

Druhá věc je, že bych mu dala vysokou kauci: pokud je seriózní a fakt chce bydlet, tak mi třeba ty tři nájmy dá, protože bude chápat, že škody můžou nastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
21.4.14 17:53
@sad 1 píše:
Mně by to taky nevadilo, akorát pokud by pes zničil nějaké moje zařízení, chtěla bych to nahradit, ale jinak proč ne. Nevím čeho se lidi tak bojí :roll:

Boji se ze skoda bude vetsi jak kauce a najemce ji nebude chtit uhradit. A ze pokud budou chtit byt dal pronajimat, stejne to budou muset zsplatit ze sveho. Nevychovany pes ci kocka dokazou udrlat silene veci, znecistit, rozkozsat, poskrabat a rozbit kdeco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.4.14 17:53
@panikralickova píše:
Já mám taky ke zvířatům kladný vztah, ale asi bych měla strach byt pronajmout.
Něco jiného je mít psa ve vlastním bytě - jasně, něco vám zničí, ale užíváte si tu radost ze zvířátka. Takhle pes ničí váš byt, ale radost z toho nemáte.
Zejména vybavený byt - pročůraná, prokousaná sedačka, poškrábané dřevěné podlahy atp. Z toho bych strach měla.
Vy ne?

ono v tom zákoně je také uvedeno, že majetek který pes zničí MUSÍ být majiteli bytu nahrazen, takže to je pak na majiteli psa jak mu dovolí se chovat v bytě..

• Citovat
  • Upravit
11565
21.4.14 17:54

@smurfka @Malaga No dá se to dát do smlouvy, ale jak tam píšou: pokud by to nájemník napadl, že to je v rozporu se zákonem (což je), tak by se to mohlo táhnout.

Osobně si myslím, že při pronájmu jsou dobré vztahy základ, čili bych do toho silou nešla. Ale myslím, že by rozum měli mít i pronajímatelé, mazlíčka má dneska každej druhej - a pronájmů je už dost, takže sehnat spolehlivýho nájemníka není snadný, a vyřadit si automaticky všechny se psem nebo kočkou není rozumný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
21.4.14 17:55

@Slečna Ferka máš asi pravdu :)

jen si představuju, jak se mazlím s vlkodavem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...