Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, byla jsem na první inseminaci, manžel má horší spermiogram (morfologie 2, pohyblivé 35% a počet cca 50 milionů). Jaké jste měli vy důvody k inseminaci a zadařilo se vám?
děkuji
Ahoj, u nas byl duvod tez spermiogram, meli jsme celkovy pocet 40 mil., ale motilita 31% a morfologie 1%.
Muz se za rok a pul zlepsil, ale stejne cekame na IVF, bohuzel se nepodarilo
respektive povedlo se druhe, ale zamlkle a nasledne potrat, nebylo ani srdicko, jen gestacni vacek ![]()
Drzim moc palce ![]()
U nás též spermiogram, morfologie 3-4%, pohyblivost 75%, a počet nadlimit a nevyšlo
v únoru bude druhé iui.
Ahoj, u nás to vyšlo napoprvé - manžel skvělé hodnoty, já bez menzes, léky apod.. bohužel ve třetím jsme o něj přišli, takže laparoskopie a přišla jsem o vejcovod…
@cimona píše: Více
Já bych se zeptal, proč má tvoje vedoucí v práci s tím problém a proč pak o ní nic nepíšeš? ![]()
Čeština je prostě výborná.
@Liskulaska já už bohužel prošla 2 revize z důvodu zamlklého těhu…proto jsme začali vůbec řešit situaci přes kliniku…
@Anonymní píše: Více
Tak snad se zadaří!!! Přála bych to všem.
Důvodem bylo, že se to dlouho nedařilo normálně.
Já i manžel OK, hodnoty ani jednoho si nepamatuji. Žádný viditelný problém.
1. Iui 1 dítě.
Pak necelý rok marnych pokusu o druhé.
2. Iui (bez stimulace) nic
3. Iui (podle mne pozdě provedena) nic
4. Iui dvojcata.
Pokusy c.2 a 3.nepovazuji za plnohodnotne, protože tam zpětně vidím chyby v provedení. Pokud vše běželo tak, jak bylo potřeba, tj. Pokus 1. A 4., tak úspěšnost 150%.
@cimona 2,5 roku nic a to jsme byli mladí, manžel měl horsi spermiogram, já byla v pohodě. Už si nejsem jistá, ale zabralo to na první nebo druhý pokus.
@Anonymní píše: Více
U pokusu c.2 nebyla stimulace, bylo to celkově takové tak jste tady, tak to rovnou zkusíme (a myslím, že i ten byl vlastně pozde).
U pokusu c.3 to bylo určitě pozdě (o víkendu zavřený car).
U 1. a 4. pokusu se dobře odsledovala ovulace, takže IUI proběhly 11. a 10. den cyklu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď