Probouzí se v noci

407
18.3.20 06:14

Probouzi se v noci

Ahoj, synovi budou tento týden 4m a už asi týden se strašně často v nocí budi a je ready na vstávání, když se ho snažím dát na bok a uspat tak se vzpouzí a občas začne i vztekle řvát…klidně po 2 hodinách co usne. Myslela jsem si, že ho budí to že se přetoči na záda, ale už nevím..vstáváme v 5 protože odmítá dál spát…je úplně jedno jestli spí přes den 4h nebo jen dvě, vypadá to furt stejně každou noc. Někdy spí líp, že se takhle budí až od 2 ráno, někdy klidně už od 11…přes den u uspávání řev jak kdybych mu ubližovala, je jedno jestli ho dávám spát za dvě nebo za 3 hodiny. Už jsem fakt zoufalá… zábavy má přes den dost, čtu mu, povídáme s hračkama, pase koníky, hraje si s hrazdou, kontrastima kartičkama..nevím co dělám špatně, ale začíná mě to stresovat :nevim:
Je na UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.3.20 06:35

Vím, že Ti to nepomůže… Ale nestresuj se… Synovi jsou 2 roky a vydrželo mu to doteď… V poledne protestuje, v noci vzhůru po hodině… Prý je to normální a do 5 roku by se to mělo zklidnit… Jsou i horší děti… Vím o holčičce co se do roka a půl vzbouzela v noci po 20 minutách…
Jinak může mít růstový sprut nebo ho můžou trápit zoubky…

• Citovat
  • Upravit
14376
18.3.20 06:44

V tomhle věku je to normální. Dítě začíná naplno vnímat děj kolem sebe a jeho nervová soustava má problém to zpracovat. Dceři je 8 měsíců, od narození je spáč a v tomhle období se budila taky. Syn se mi takhle budí od tohohle věku až doteď, jsou mu skoro dva a půl. Přes den už skoro rok nespí vůbec, večer zalehne v 19h a nejdřív o půlnoci začne. Kope, křičí a musím k němu, jinak se neuklidní. Prý je to do určitého věku naprosto normální. Zvykneš si, ono ti ani nic jiného nezbyde. Už si ani nepamatuji, kdy jsem spala v kuse celou noc a nebo vstávala déle, než v 6:15 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
18.3.20 06:47

Mě to vstávání v 5 nevadí, už od malá jsem zvyklá vstávat brzo. Spíš to noční buzení a protesty…a ten řev u uspávání přes den. To mi dává zabrat…děkuji, alespoň vědomí, že je to normální mě trochu uklidnilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
18.3.20 06:53

@Kiwijeta vítej v klubu " moje dítě nepotřebuje spánek" :mrgreen: doporučuji se s tím co nejdřív smířit a přijmout své dítě jaké je. Jinak budeš vystresovana ty i miminko. Vypni si v hlavě řady všech babiček a tetiček, koukni na své dítě a dej na něj. Můj syn taky nikdy nespal a je mu skoro 6 a spánek není jeho prioritou ani teď. Jde spát ve všední den kolem 9 a v pohodě ho v půl sedmé budím do školky. O víkendu vydrží v pohodě do 23h a vstává v 8. Nějaké spaní po obědě nehrozí od dvou let. Ber to jako výhodu na léto, nebudeš muset utíkat z žádné grilovačky, protože tvoje dítě musí být v 7 v posteli :mrgreen:
Hlavně se opravdu přestaň stresovat a vem to jako vlastnost tvého miminka. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
18.3.20 08:56

Neboj, jednou se to zmeni… :hug: klidne to muze prijit dnes v noci… a nebo se zaradis do fronty, cekam na vyspani ( ja v ni jsem skoro 2 roky :lol: ).. a jak strasne se to zda, ver ze casem uz ti to ani neprijde… mela jsem strasnou krizi okolo 4,8 a 18 mesice… cekam na dalsi, ale uz mavnu rukou a rikam si, ze kdyz jsme to dali tak dlouho, tak to jeste jednou tolik dame :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.20 21:28

Přesně jako u nás, synovi bude9 měsíců a lepší se to. Noci kdy je vzhůru každou hodinu máme ale stále, někdy to bylo i co 10 minut. Prostě už vnímají vše kolem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.3.20 11:29

Kejmy147

Zdravim, synovi je 7 měsíců,.. Od 3 měsíců přes den nechce moc spat, když už usne tak za 15 minut je vzhůru a to samé je i v noci 15 minut spí a začne kňourat a řvát jak kdybych mu ubližovala :( už jsem stoho vyčerpaná, nevím jestli je to v tomhle věku normální nebo zajít k lékaři.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.20 11:43

@Kejmy147 normální.. Tda já jsem to neřešila. Miminka mají různá období a spánek to je asi jedna obrovská kapitola. Přejde to. Drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí