Proč se často stává, že chlap opustí své postižené dítě?

Anonymní
2.3.26 20:42

Proč dost často chlap opustí své postižené dítě?

Napadla mě otázka proč muži dost často opouští svou rodinu, pokud je dítě nějakým způsobem nemocné? Proč to nezvládne a žena je tak silná, že to vše zvládá?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35766
2.3.26 20:46

Protože jsou to slaboši. Sprostá slova se psát nemohou takže aspoň tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15220
2.3.26 20:51
@Anonymní píše: Více

Protože mateřská láska je víc, chlap v sobě často lásku k postiženému dítěti prostě nenajde a nedokáže se pro něj obětovat. To nepíšu omluvu pro chlapy, ale jako fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.26 21:04

Jelikož mám dva syny, tak je mi opravdu líto, že v některých situacích chlapi vycházejí jako úplný hovada a slaboši.

• Citovat
  • Upravit
9289
2.3.26 21:05

Syn je autík, takže se v této komunitě trochu pohybuji. A za mě je to dost často tím, že ten chlap je prostě de.il a byl de.il ještě před tím dítětem.
Znám hodně rodin s nestandardním dítětem. Z toho tak 10 rodin blíže.
6 párů jsou stále spolu a rodina funguje bez problémů. 3 páry jsou od sebe, ale mají střídačku, takže jako tátové fungují.
A jen ten 1 to opravdu nekousnul a s klukem se vidí max 1× měsíčně. A u něj jsem přesvědčená, že i kdyby to dítě bylo naprosto zdravé tak ty návštěvy o moc častější nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21305
2.3.26 22:10
@Anonymní píše: Více

Protoze upresnostni sebe. A v kritickych chvilich i proti vsem.

Videla jsem zajimavy film. Vypadalo to, ze na hotel na horach se vali lavina. Otec od rodiny utekl a rodinu se zenou tam nechal. Byl to rizeny sesuv, nikomu se nic nestalo, ale zena mu to nemohla odpustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1761
2.3.26 22:27

Tak muži velice často opustí i zdravé děti, takže mě to nepřekvapuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
2.3.26 22:30

Protože jim to společnost toleruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
2.3.26 22:32

Protože muži jsou sobci (NÉ VŠICHNI!) a upřednostní sebe. Proč by se otravovali s postiženým dítětem.

No a pak věc 2. pro matku je její dítě VĚTŠINOU na 1. místě. Ať už je to dítě jakékoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15822
2.3.26 22:35

Znám osobně dva případy ze svého okolí a v obou to bylo kvůli tomu, že ženy prostě situaci tak nějak nedávaly a asi to holt dál nešlo. Nebyl jsem s nimi 24hod/7d, takže nechci ty chlapy úplně obhajovat, ale to, co jsem zažil a zaslechl, tak bych asi taky neměl na to ve vztahu zůstávat. Nevím, jak moc se snažili svým ženám pomoci, takže nechci úplně soudit, chci svým příspěvkem jen říci, že svět není černobílý. Nicméně jsou i případy, kdy je chlap fakt zmetek první kategorie a bere kramle jen proto, aby si zjednodušil život a na ženu a dítě se vykašlal. Pro takové mentální zrůdy nemám ani mikro pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
2.3.26 22:48

Biologicky - pro chlapa je snadne udelat si jinde lepsi, pro zenu je dite velka investice, tak se ji nekdy vyplati starat se o vadny kus. To je biologicka podstata, kteta nas ovlivnuje vic, nez si myslime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.26 22:56

Protoze to cloveku zmeni zivot, je to neskitecny rozdil proto zivotu se zdravym ditetem, pecujici casto musi svuj zivot v podstate obetovat. Zatimco u zdraveho ditete pokid je narocnejsi a je to nutne, je to jen na cas. U dite s hendikepem je to naporad. Muzi nejsou casto ochotni svuj zivot obetovat, a to kvuli nikomu. Matersky pud je nastaveny jinak, no a taky tem zenskym nic jinyho nezbyva uz potom ze jo.

• Citovat
  • Upravit
22029
3.3.26 01:27

Protože v kritické životní situaci to každému člověku přecvakne na modul sebezáchrany.

Bohužel, muži a ženy mají tento modul většinou nastaven resp. naprogramován úplně jinak – jakkoli je toto moderními trendy nepřijímáno resp. odmítáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
3.3.26 02:37

Mně příjde že mateřská láska vzniká hned, zatímco ta otcovská vzniká v prvních letech života. Pokud ještě předtím než naplno propukne začne otec vnímat své dítě jako vadný kus, tak to nemá pro něj žádnou budoucnost.

Ve svém okolí pak vidím jako častý důvod to že matky dětí se specifickými potřebami mnohem častěji se přepnou z režimu partnerka/milenka úplně naplno do matka/pečovatelka a v takovém vztahu už pro toho chlapa není místo, a né každý má povahu na to aby se doprošoval o pozornost a partnerství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
3.3.26 03:17

Tak chlapi odchazeji i od „klasickych“ deti. Mas statistiku, kolikrat ze vztahu odejdou od klasickych a kolikrat od postizenych? :think: jinak, zeny jsou vetsi trpitelky :nevim: v naproste vetsine jsou samy na rodicovske, vic jak 2× tolik se jich stara o nemohouci pribuzne, tak se jich vic zustane starat i o postizene deti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí