Jak vypadá Váš den s dětmi? Jaký máte program?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.2.26 23:21

Co děláte s dětmi za program?

Co děláte nebo spíš jak vypadá váš den s dětmi? Já mám rok a třičtvrtě staré dítě a přijdu si vždycky večer absolutně k ničemu, ráno vstáváme a já jsem ještě tak půl hodinky ve spacím moodu, takže udělám snídani prckovi a já si dávám kafe, hrajem si na podložce, občas si vezmeme knížky na sedačku, potom úklid, vaření, pak jde spát a já dávám zas dohromady byt (úklid hraček, kuchyň po vaření atd), potom jdeme většinou ven se projít, potom jsme doma kde si hrajeme, večer si vždy říkám jestli toho dělám dost, jestli mu stačí že jsme jen spolu a max doma na podložce nebo venku na procházce? Kamarádky s dětmi nemám, přítel dělá v zahraničí takže se vidíme jen víkendy, z rodičů mám jen tátu a vidíme se tak 2× týdně, když vidím jiné maminky na internetu jak s dětmi mají už od rána program typu hernicky, plavání s dětmi, kaficko s kamarádkami, návštěvy, výlety..je mi z toho ouzko:(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14584
24.2.26 23:56

Nemyslím, že to děláš špatně. Na druhou stranu - pro oba je dobré čas od času někam vypadnout. Minimálně z toho důvodu, že když nejsi doma, nemůže tam dítě dělat bordel :lol: Druhá věc je, jak tvé dítě snáší změny a jak moc je režimové. V určitých obdobích bylo pro mě po všech stránkách přínosnější přizpůsobit se dítěti, které mimo domov velmi blbě spalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
25.2.26 06:46
@Anonymní píše: Více

to ksou vsechno programy pro mamku, aby ji doma nehrablo. Jestli to nemas zapotrebi, nikam nechod.
Snad jen to plavani vidim, ze si z toho dite neco odnese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2645
25.2.26 07:07

Nechápu, jak takhle zvládnou ženské žít x let. Mě by z toho hráblo, nebo bych skončila jako alkoholik. Ale neboj, dítě je zcela jistě v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
25.2.26 07:10

Ale v klidu. Každý to máme jinak. Někdo si bez řízených kolektivních aktivit nedovede představit život, někdo si vystačí sám. Ditwti se věnuješ, dáváš mu svůj čas. Kdyz s ním děláš běžně činnosti, povídáš si s nim, maluješ, zpíváš, čteš….
Mozna by dítěti prospěla jedna aktivita týdne - nejake cvičení pro deti nwbo cokoliv.Ano, hůř se to začíná, kdyz jsi sama (s kamarádkami je to teochu snazší - necítíš se tak osamoceně). Ale časem to třeba oceníš. Hlavně se dítě nauci být ve společnosti deti. A pak se lépe adaptuje ve školce a pod.
A i ty budeš potřebovat kamarádky. Ja ted skoro v 50 jsem najednou bez kamarádek a neni to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
25.2.26 07:16

Tak chod taky do kavárniček a hernicek a na výlety a dávej si to na instagram a nebude Ti úzko.
Jinak program si snad udělá každý takový jaký vyhovuje dítěti a jemu.

Nebo myslíš, že ty ostatní nevaří, neperou a nemají domácnost?
Určitě mají. Tak si to zařiď jinak.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.26 07:31

Já mám zkušenost, kdy s dětmi nějaký program je i není a člověk by den popsal tak, jak ho popisuješ ty.
Ano, tak jak to popisuješ ty, je asi dostatečné, ale zdravému dítěti více prospívá, když může být někde mezi dětmi a má již v ranějším věku nějakou socializaci s jinými lidmi a dětmi.
Mám dítě, které se mnou bylo zavřené doma ve věku, kdy už bylo schopno více vnímat někoho jinéo, než jsem já, naštěstí ta doba trvala asi jen pár měsíců a jakmile jsem začala více začleňovat mezi ostatní děti a lidi, tak je hrozně vidět, jak to prospívá a dítě rozkvétá.
Bohužel to doháním doteď a asi ty čtyři měsíce budou na delší dobu.
Nejsem rozlítaná matka s miliónem aktivit, ale po zkušenosti docela věřím, že třeba ta covidová výluka, protože trvala hodně dlouho, mohla zapříčinit hodně problémů dětem.

• Citovat
  • Upravit
37119
25.2.26 07:45

Ja to mela taky tak, nejake hernicky a skupinové lekce mě nikdy nebavily. Chodila sem na procházky, na hřiště, tak jednou do měsíce pokecat s kamarádkou ( to sme šli na hřiště nebo do herny, podle počasí), ale jinak sme se plácali spis doma. Ja sem doma cvičila, dite sem většinou zapojila, hráli sme si, zapojila sem do domácích prací. Celkove to bylo fajn období, žádný spěch, kdyz se neco neudělalo, tak se to nezbláznilo… co sli do skoly a ja do prace, tak je to podstatně horší, to uz nám nezbývá skoro žádný volny cas na nejake zábavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
25.2.26 08:01

@Kriss Tina Tak to záleží na možnostech a okolnostech. Ja tedy nevařím. Vaří večer manžel / ma to jako koníček a dělá to vždy na několik dnu.
Ale když vyzvednu dítě v 15.00 hodin ze školky, tak do 22.00 hodin mám stále možnosti mraky.
To je pak ta horší škola, kdy už občas je nějaký úkol. Školka je hodně na nic na nemoce.
Ale jinak my ti připadá jako super období stále.
Ale je fakt, že jsem nikdy nevyzvedávala děti s jazykem na vestě v 17.00 hodin. To pak je krátké asi to odpoledne.
A třeba netaháme nákupy. Ty vozí obchod. Vysává Rambo, máme sušičku, atd… A pak tedy ruce mají i ostatní členové domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
25.2.26 08:27

@Snopy123 jo ja ve 3 teprv končím v práci, než přejedu mesto, dojdu do skolky, pak do skoly, doma sme tak v pul 5 nejdriv. Udelat úkoly s dvěma školníma detma, kazdy den varim teplou večeři ( mam to pak i druhý den do prace), něco poklidit, vyvenčit psa a uz je čas děti vykoupat a poslat do postele, aby rano vstali. Do toho mají děti kroužky, to chodíme domu ještě dyl, nákupy teda neřeším, děláme velký o víkendu a v týdnu max vezmu nějaké drobnosti cestou z práce, mám obchod hned vedle práce tak je to zdržení na 5 minut. Ale i tak je toho dost no. Zlata mateřská, kdyz sem se valela doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
25.2.26 08:27

Nekoukej na to co dělají ostatní mamičky, hlavně na sociálních sítích. Já jsem to měla podobně. Ráno jsem vstali, chvíli se hráli nebo pohádky. Ještě dopoledne jsme stihli jít i ven. Po návratu jídlo a spaní no a já uklízela a navařila. Po spaní zase venku, tam jsme trávili hodně času. Pomoc od chlapa jsem moc neměla takže sama na všechno. Večer jsem někdy i usnula když jsem ji dávala spát. Takže je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.26 08:41

Asi každý, jak mu to vyhovuje, já u první byla ta hodně výletovali, kamarádky, herničky, kroužky…u druhé už toho bylo méně, protože potřebujeme ještě logistikovat starší a ta má každý den něco, takže dopo spíše ukizime doma, střídáme se v odvozu do školky, na kroužek jezdíme tak 1× nebo 2× za týden dopoledne…

• Citovat
  • Upravit
2901
25.2.26 09:13

@Kriss Tina To musí být náročný trávit vyzvedáváním domu minimálně 1.5 hodiny. Uf.
Nemůže tu večeři uvařit chlap a vyvenčit psa? To mate toho dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
25.2.26 09:22

@Snopy123 ja jsem na deti sama, musim stíhat rano vsechny odvést a odpol zas stáhnout domu plus ty úkoly, vaření atd sama. Přítel ten mi pomáhá víceméně jen finančně, neni rodič mých dětí a ma dvě prace, tak jezdi domu až večer a většinou uplne vyřízený na to, aby mi jeste vyvaroval. Ten si s detmi pohraje, pomuze je uložit, ale zbytek je na me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
25.2.26 09:45
@Anonymní píše: Více

Dělej si co chceš a to volno si maximálně užij :) my šli ráno i večer do krámu, na hřiště, hodně jsem chodila do přírody na procházky, četla si, pařila na počítáči, v tomto období syna byl zrovna covid, takže se stejně nic moc jiného nedalo. Hlavně nekoukej na socky a neporovnávej se, zruš si FB, Insta a máš to :lol: ty matky s tisícem aktivit si tím stejnak vydělávaji peníze, že těm aktivitám dělají promo. Můžete zkusit nějaké batolecí cvičení, herničky, ale já to přes zimu nepreferovala, protože si odtid odnese dítě různé nemoci. Na to má čas, až nastpupí do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí