Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, mám dotaz. Zajímalo by mě k čemu a proč používáte golfky? Vždyť pokud mám dvou kombinaci kočárku-hluboká korba+sporťák-což je od narození do 3let, jak píšou prodejci, tak proč se tolik „nosí“ golfky? Asi jsou lehčí, skladnější, ale proč vyhazovat peníze za další-vzhledově odpudivější kočárek? Přijde mi, že náš sporťák je docela pohodlný a doufám, že konstrukce vydrží ještě další aspoň rok? Malé jsou 4měsíce. Kočárek máme ABC Design Viper4S. Je to hloupý dotaz, třeba budu říkat něco jiného za pár měsíců, ale je to věc, která mě teď zajímá.
Jéé já se na tohle ptala nedávno manžela
Jediný důvod mě napadá ta skladnost a váha, jinak nevím
.Taky totiž golfky neplánuju.
Asi nejezdis denne MHD…tam to pak s takovym 15 - 20 kg drobeckem fakt ocenis…a tahat se s mega kocarem na letistich taky neni zadny terno…kdyz jezdis na daleky cesty autem a potrebujes s sebou hodne veci…velkej kocar ti zabere hafo mista…golfky slozis za predni sedadlo…jsou i vzhledove velice pekny golfky ![]()
Jsou ehčí, snesu je sama z/do schodů u s dítětem, případně do MHD. A skadnost - do kufu auta. nejen prostoově, ale ie snát naloží a vyloží.
@mikitaa
Bydlím v Praze-jezdím MHD skoro každý den a zatím mi nedělá problém jezdit-velikostně-váhou, to se uvidí:-) Nemám mega kočár, spíš mám strach, aby se mi do korby ještě v zimě vešla-velikost korby je 77cm a malá má 63cm a už je to tak tak…Ale to sem nepatří. Se skladností to zatím zvládáme, máme malé, starší auto a vejdeme se tam v pohodě:-) Všichni tři, kočár, batohy, tašky…i jsme skoro stěhovali tak…a na letišti? Pokud v létě někam poletíme, tak si pravděpodobně někde půjčím, určitě si nebudu extra kupovat golfky.
@Lama Lama
No, to asi joo…ale mě se prostě žádné nelíbí. Kočárek jsem chtěla pěkný, fuknční, kvalitní-ale golfky jsem hezké ještě snad neviděla, asi mi vadí ty malá kolečka:-(
@klarka87 píše:
@mikitaa
Bydlím v Praze-jezdím MHD skoro každý den a zatím mi nedělá problém jezdit-velikostně-váhou, to se uvidí:-) Nemám mega kočár, spíš mám strach, aby se mi do korby ještě v zimě vešla-velikost korby je 77cm a malá má 63cm a už je to tak tak…Ale to sem nepatří. Se skladností to zatím zvládáme, máme malé, starší auto a vejdeme se tam v pohodě:-) Všichni tři, kočár, batohy, tašky…i jsme skoro stěhovali tak…a na letišti? Pokud v létě někam poletíme, tak si pravděpodobně někde půjčím, určitě si nebudu extra kupovat golfky.
třeba až budeš mít dvě děti. Se sporťákem je to téměř na zoganizování ceé zastávky. Jeden na pomoc s kočárem, další na pomoc se starším. Tomu se hned tak někdo nelíbí, tak ještě někdo jiný…
NO a s počtem dětí je třeba i víc prostoru v kufu.
Protože je popadnu i s malou a vynesu jí do MHD a hlavně malá běhá takže se golfky lépe tlačí a když za ní potřebuju odběhnout, tak je nemusím brzdit a stojej na místě.. Sporťák mi ujíždí - ale je fakt, že já má docela těžkej.. A u nás je to i kvůli velikosti - malá je macek v roce přes 12 kg a golfky jsem koupila široký a vysoký.. Sporťák jsem teď zase vytáhla na zimu a skoro se tam nevejde.. Kdybych měla lehoučkej prostornej sporťák, tak bych asi golfky taky nepotřebovala..
@klarka87 No, třeba protože jsou lehké, skladné a já mám tedy i krásné
a nebaví mi neustále nakládat a vykládat z auta sporťák, pak mi taky nebaví pro ten sporťák chodit do auta, když chci jet na procházku a pak mi ještě nebaví na něj nandavat sportovní sedačku místo korby, pokud mám jet někam pouze se starším a zas to celé odstrojovat, abych tam hodila zpět korbu ![]()
@Lama Lama @gabriela82
Jo…to je pravda, s více dětma, to asi jooo:) Tak jsem ráda, že jste mi to trochu vysvětlily, páč jsem pořád nechápala, proč se teda dělá ten sporťák do 3let, když stejně všude vidím golfky ![]()
Jo to jsme si taky říkala a jak ráda jsme investovala do kvalitních golfek, první syn do nich šel v 7m a mladší taky tak nějak. valince bude ted 7m ale ta se vejde ještě do hlubokého
a tentokrát i sporták je prostorný ale golfky jsou super do MHD, nenadřu se a nezaberou tolik místa. Ano kočár je do 3 let a sportáky většinou jsou na prd, těžký, prostorově malý
. Ale zase když golfky tak kvalitní, já šla poprvé do inglesinny a super, polohování téměř do lehu a ta jízda taky fajn, tentokrát půjde malá do sportáku až na jaře tak uvidim jak se jí v něm bude líbit, je možno dát po i proti směru tak třeba rok tam bude a ve 2 letech do golfek a možná když někam pojedu přes celé město tak jí dam do golfek když bude teda větší. neznam žádnou trojkombinaci kočáru kde by dítě vydrželo do 3 let, bud se kupujou golfky nebo pořádný sporták který je teda opravdu prostorný. proč by vyráběli kočár co vydrží celou dobu když to můžou udělat tak že vyrobí ne úplně ideální kombinaci s tim že pak si každá ráda koupí další kočár a pak třeba ještě další
a neni to o kvalitě kombinace, kamarádka měla teutonii a v 15m se jí tam malá nevešla a taky kupovala golfky ![]()
No třeba v našem okolí nejsou bezbariérové vstupy do metra, když nedejbože je třeba někam jet
Po eskalátoru se dá, ale nosit so s dítětem do/ze schodů ![]()
Taky mám bolavé záda, takže je to jasné - váha.
No a s více dětma na delší cestu autem bez debat. Např. na 14 dní na Slovensko a pidiautem r. výroby *54
![]()
A jaké jsou pěkné golfky? @Lama a to mas hluboký a pak jsi hned šla do golfek?
@verrru píše:
A jaké jsou pěkné golfky? @Lama a to mas hluboký a pak jsi hned šla do golfek?
jj. ale já převážně nosím.