Proč lidé nekastrují kočky?!

524
7.8.17 08:05

Proč lidé nekastrují kočky ?!

Ahoj… jsem neskutečné naštvaná a smutná zároveň! proč lidé nekastrují své kočky a pak musejí koťátka topit nebo jinak zabíjet?! a co hůř někde pohodit v lese, kde čekají na svojí smrt? včera mi přítel zastavil u lesa abych si mohla odskočit a našla jsem tam koťátko, co volalo o pomoc ( bylo ve křoví ) lidská krutost nezná mezí.. je to živý tvor. Chápu, že každý na vesnici má kočky na chytání myší, ale když nechci koťátka tak zaplatím kastraci, není to zas přehnaně drahé a kočka je aspoň osvobozená před porodama. Když lidé na koťátka příjdou pozdě a nemají na to to zabít odrostlejší, tak je někde pohodí :pocitac: :cert: Nebo jen kolik koček bez domova lítá v našem malém městě… Je mi z toho na nic :,(

Příspěvek upraven 07.08.17 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6125
7.8.17 08:09

Neinformovanost, špatné informace a předsudky („kočka po kastraci přestane chytat myši, zákonitě ztloustne, bude mít potíže s močovými cestami… ") a debilní stereotypy (“je to proti přírodě„, "ale ať si kocourek užije, hahaha… “).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
7.8.17 08:12

@Týnuška95 To máš marné, no… Cena kastrace a neinformovanost. Také mě to neskutečně točí, i když mnohem víc mi vadí chov psů bez PP, ale s přibývajícím věkem se učím věci více ignorovat, protože bych se jinak zbláznila. Nemůžeš objíždět vesnice a dělat osvětu, nebo tu kastraci platit ze svého… Navíc na vesnicích se to takhle dělalo odjakživa. Ale že se tohle děje i ve městech a pak pořád někde vidím inzeráty na náhodná koťata, to mě zaráží víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118585
7.8.17 08:13
@Týnuška95 píše:
Ahoj… jsem neskutečné naštvaná a smutná zároveň! proč lidé nekastrují své kočky a pak musejí koťátka topit nebo jinak zabíjet?! a co hůř někde pohodit v lese, kde čekají na svojí smrt? včera mi přítel zastavil u lesa abych si mohla odskočit a našla jsem tam koťátko, co volalo o pomoc ( bylo ve křoví ) lidská krutost nezná mezí.. je to živý tvor. Chápu, že každý na vesnici má kočky na chytání myší, ale když nechci koťátka tak zaplatím kastraci, není to zas přehnaně drahé a kočka je aspoň osvobozená před porodama. Když lidé na koťátka příjdou pozdě a nemají na to zabít odrostlejší tak je někde pohodí :pocitac: :cert: Nebo jen kolik koček bez domova lítá v našem malém městě… Je mi z toho na nic :,(

a koťátko si necháš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
7.8.17 08:14

Rodiče mají kočku kastrovanou a ta chytá jak divá… Přesně jak píšeš, předsudky a neinformovanost. Nebo častý argument chlapů - přece mu nebudeme brát kule, už by to nebyl kocour…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22606
7.8.17 08:15

Podle mě z lakoty.
A že se kočky na vesnici nikdy nekastrovaly.
Hlavně ta lakota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
7.8.17 08:17
@Týnuška95 píše:
Rodiče mají kočku kastrovanou a ta chytá jak divá… Přesně jak píšeš, předsudky a neinformovanost. Nebo častý argument chlapů - přece mu nebudeme brát kule, už by to nebyl kocour…

Musím přiznat, že svému psu/fence bych také jen tak preventivně nechtěla dělat kastraci. U současné fenky jsme vsadili jen na to, že byla přísně hlídaná (s PP, ale neuchovněná). U plánovaného štěněte asi také budeme čekat, zda nebude mít problém s faleškami apod., protože dělat operaci preventivně se nám moc nechce riskovat. Navíc se zdroje neshodují v doporučeném načasování (po prvním hárání, po několika háráních,…?), takže by to chtělo opravdu důkladně zvážit.
Pokud bych ale měla kočku, co by chodila ven, vůbec bych nad tím nespekulovala. Nekontrolované množení JE z mého pohledu obrovský problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118585
7.8.17 08:33

Spousta lidí nenechavá kastrovat venkovní kocoury, koťata nepřivedou, tak co :cert:
přitom kastrace opravdu stojí pár stovek, mám dojem, že byla jakási reportáž o příspěvku od obecního úřadu, ale už nevím, zda to někde funguje.
Náš veterinář, když k němu přijdete s nevykastrovanou kočkou, tak hned nabízí kastraci a dělá osvětu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
7.8.17 08:36

@Litta já mám psa a taky není kastrovaný ( ten má PP) u rodičů je fenka bez PP (flat) není kastrovaná, ale zas se hlídá v období háraní. Kočka u rodičů je venkovní, takže kastrace byla jasná(nikdo nechtěl zabíjet koťata) Fenka se povětšinou uhlídat dá, ale kočka moct ne pokud teda nežije jen v baráčku nebo v bytě. nechci dělat lidem osvětu, to stejně nepomůže, jen mi je těch koček a koťat strašně líto. Jenom kolik je jich sražených u cest :,( No jsou i mýty aby fenka/kočka měla aspoň jednou za život štěňata/koťata což je taky blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
7.8.17 08:36

Vykastrujou kočku, tu pak někde rozmašíruje auto a tolik peněz v p.deli :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
7.8.17 08:37
@Litta píše:
@Týnuška95 To máš marné, no… Cena kastrace a neinformovanost. Také mě to neskutečně točí, i když mnohem víc mi vadí chov psů bez PP, ale s přibývajícím věkem se učím věci více ignorovat, protože bych se jinak zbláznila. Nemůžeš objíždět vesnice a dělat osvětu, nebo tu kastraci platit ze svého… Navíc na vesnicích se to takhle dělalo odjakživa. Ale že se tohle děje i ve městech a pak pořád někde vidím inzeráty na náhodná koťata, to mě zaráží víc.

Proč vadí chov psů bez PP? Máme psa bez PP skoro celá vesnice. S naším jsem chodila na cvičák a nikomu to nevadilo. Jo a papirak typ „liška“ opravdu nádherné????. Hlavně, že to má papíry. Vychrtlé ušaté torpédo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
7.8.17 08:40

Neřekla bych z neimformovanosti. Spíš ta lakota a pak taky může hrát roli, jak kočku chovají. Na kastraci se musí objednat a z vlastní zkušenosti vím, že s kočkou venku jsou termíny neřešitělná věc. Náš kocour si cca 2 měsícama udělal nšco s nohou. V první momonet jsem myslela, že má zlomenou pánev. Abych s ním zajela v keterináři, musela jsem si pro něj vlízt k sousedce na zahradu. Vzhledem k tomu, že si na to nenechal sáhnout, tak veterinář řekl, že zloměné nic nemá a že pokud se do dvou dnů nerozchodí, ať přijedem znova. No a nic. Kocour druhý den zmizel a objevil se za 20 dní(už jsem ho pomalu pohřbívala), hladový a skákající po třech. Jeli jsme znovu na veterinu a závěr - měli jste přijít dřív, nohu má vykloubenou a teď už spravit jedině operativně (ccca 9 tis.) a nebo bude pajdat. Kdyby jsem přišli zavčas, šla by ještě nahodit zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
7.8.17 08:42

@aiwwa jeli jsme rychle pro přepravku a něco do čeho ho zabalíme.. ( vypadalo, že je i hodně začervené - bříško nafouklý, hnisali mu očka )..bohužel když jsme se vrátili bylo už mrtvé.. :,( :,( asi tam bylo dlouho… chuďátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
7.8.17 08:43

Protože „je to pro kočku ošklivé“-to jsou slova jedné starší známé ze vsi, když viděla naší kočku probírat se z narkozy po kastraci. Že jí jednou dvakrát za rok topila koťata, to pro ní asi bylo hezké… Je to stejné, jako když někteří odmítají kočku léčit a pak se šíří kočičí rýma a jiné lahůdky. Kočky jsou zdarma a je jich dost. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
7.8.17 08:43
@zdenkasop píše:
Proč vadí chov psů bez PP? Máme psa bez PP skoro celá vesnice. S naším jsem chodila na cvičák a nikomu to nevadilo. Jo a papirak typ „liška“ opravdu nádherné????. Hlavně, že to má papíry. Vychrtlé ušaté torpédo…

Protože chováním na nestandardních psech se ničí plemeno. Voříšci ať se tedy množí s voříšky, pokud to je na vesnici tak nutné, ale množení „čistokrevných bez PP“ vytváří nemocné psy (nekontrolují se dysplazie, oční choroby,…, spojí se třeba dva merle psi a narodí se hluchá štěňata,…) a dělá z ras jednu univerzální. A já si chci vybrat mezi typickými zástupci plemene, ne mít jedno, u kterého je každý jedinec povahově úplně jiný, ale na první pohled to vlastně není vůbec poznat. Nebudu to víc rozvádět, jen na tohle je tu taky sto diskusí (podobně vášnivé téma jako potraty a svatby).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný