Proč lidi čtou a píšou?

18305
10.1.14 18:52

Proč lidi čtou a píšou?

Tak jsem od jedné prvňačky dostal zákeřnou otázku: „Strejdóóó, proč vlastně lidi čtou a píšou? To je taaaková otrava…“ Tak jsem odpověděl, že je to proto, aby se něco dozvěděli nebo aby zase mohli někomu jinému něco důležitého sdělit.
No zjevně jsem nebyl taky dost záživný. Malá slečna asi očekávala velký příběh. takže se obracím s dotazem do pléna - jak na tuhle otázku odpovědět tak, aby odpověď zaujala i slečnu, co v první třídě válčí s písmenkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MarkétkaBeruška
10.1.14 18:54

:mrgreen: prooooč? Já bych řekla proto aby mohla poslat dopis kamarádce až bude na exotické dovolené krotit krokodýly :mrgreen: já nevím, viděla bych to touto cestou aby si mola s někým psát…

• Citovat
  • Upravit
11117
10.1.14 18:56

Aby mohla pouzivat emimino az bude velka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
10.1.14 18:58

Já svým prvňáčkům řekla, že doteď jim četly pohádky maminky a odteď budou moci číst pohádky maminkám oni :)
Ale vždycky jim ukážu knížky a povídám jim o tom, jak jsou úžasné, čtu jim krásné dětské příběhy…a děti se pak samy těší na to, až budou umět číst a psát. Slabikář berou jako svou bibli a ti, co dostali pero, jsou borci numero uno.
Nebo to uměj dost dobře skrejt, že je to pro ně vopruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
10.1.14 19:07
@Izzz píše:
Já svým prvňáčkům řekla, že doteď jim četly pohádky maminky a odteď budou moci číst pohádky maminkám oni :)
Ale vždycky jim ukážu knížky a povídám jim o tom, jak jsou úžasné, čtu jim krásné dětské příběhy…a děti se pak samy těší na to, až budou umět číst a psát. Slabikář berou jako svou bibli a ti, co dostali pero, jsou borci numero uno.
Nebo to uměj dost dobře skrejt, že je to pro ně vopruz.

Přesně tohle nám kdysi řekla naše souška učitelka. :) A za sebe musím říct, že jsem se strašně těšila. A nakonec jsem ve třetí třídě zjistila, že nejlepší je, že si cokoliv můžu přečíst sama. Knížky miluju.

Edit: ale psaní jsem vždycky protrpěla, psaní písmen nuda, slohovky úděs a vrchol mého neštěstí byla diplomka. Ale mám to zdárně za sebou a teď už píšu jen nákupní seznamy. :)

Příspěvek upraven 10.01.14 v 19:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
10.1.14 19:09
@Gobca píše:
Přesně tohle nám kdysi řekla naše souška učitelka.

Tak snad to můžu brát jako pozitivní příspěvek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
10.1.14 19:17

@Ali-Ali :mrgreen: konečně pořádný důvod :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12651
10.1.14 19:34

Ještě než usem rozklikla, jsem věděla, že tuhle filozoficko-diagnostickou diskusi nezaložil nikdo jiný než Jura :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
10.1.14 19:36
@Ali-Ali píše:
Aby mohla pouzivat emimino az bude velka :mrgreen:

No, to je správný důvod :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
10.1.14 19:37

@jessikka Taky, taky. :lol: Ale fandím mu, aby to nevyznělo nějak negativně. 8) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
10.1.14 19:38

Přijdou horší otázky :) Proč se máme učit to a to, když nám to k ničemu nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
10.1.14 19:40
@Izzz píše:
Přijdou horší otázky :) Proč se máme učit to a to, když nám to k ničemu nebude?

Tak na to se těším, až to budeme vysvětlovat svým dětem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
10.1.14 19:44

@Jura007 četl jí někdo někdy pohádky? Pokud by je pan spisovatel nenapsal, tak by jí je rodiče nemohli přečíst a ona by neznala příběh Smolíčka ani Červené Karkulky. A což teprve kouzelný svět Dětí z Bullerbynu! Čtením se může přenést do jiného světa a představovat si příběhy hrdinů. A když něco napíše, je to dobré pro jine lidi, kteří si to přečtou a udělá jim to radost :-) a taky po ní něco zůstane - knihy jsou nesmrtelné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
10.1.14 19:45

Ja bych rekla, ze lidi vymysleli pismo, aby mohli zaznamenat, co by mohli zapomenout, treba kolik komu prodali ovci, nebo se nezapomnelo, jak byl jakej panovnik (král) uzasnej a co udelal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
10.1.14 19:48

@suik na to by ti řekla, že ona přece ovce neprodává a králové už přece nejsou (a zaťuká si na čelo - strejdo, ty jsi ale hloupej)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí