Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chci se zeptat, čekáme dítě a nechápu jednu věc. Proč všechny maminky co nastoupí s kočárem do MHD začnou instantně po tom co si sednou dítě krmit? Jablko, rohlík, šáteček. Nechápu to. Takové nechutné prostředí jako je mastná tyč, dítě nejdriv vše osahá a pak si začne u jídla olizovat celé dlaně. Ble ![]()
@Alenka Nováčková no a? Tak si to dělej po svým a neser se do ostatních. ![]()
@Alenka Nováčková až budeš mít dítě, můžeš se k tomu pak vyjádřit
ono každý dítě bude trpělivě čekat, až někam dojedeš atd
![]()
Aby dítě zabavily
aby nikde nelezlo, neječelo sedělo a jedlo ![]()
@Alenka Nováčková já to teda nedělám, protože tu nemáme mhd, ale víš proč to dělají? Aby jim tam nezačalo řvát přece! 😁 To samý v obchode. Víš proč matky páchají trestný čin a dají dítěti do ruky rohlik dřív, než ho zaplatí? 😁 😁 😁 Právě proto aby jim tam nezačalo řvát😁
@Cenarius mě to jen zajímá jaký je důvod, třeba jako utužování imunity, nebo nevím, proto se ptám. Samozřejmě že já to budu dělat jinak
![]()
@pikola a něčím jiným to třeba nejde? Hračka, knížka, nevím..
@Alenka Nováčková píše:
@Cenarius mě to jen zajímá jaký je důvod, třeba jako utužování imunity, nebo nevím, proto se ptám. Samozřejmě že já to budu dělat jinak![]()
![]()
Líp ![]()
@Alenka Nováčková píše:
@fenny na to jsem se neptala
implikace je takova, ze az to dite budes mit, budes delat to stejny.
Ja osobne zadne svacinky sebou nenosim. Svacinky typu nakrajene ovoce, susenky nebo co jineho nosi matky v krabickach. Co nosivam, to jsou ovocne kapsicky a je to spis pro pripad nouze, ze jsme se ve meste zdrzeli dele, nez jsem ocekavala, dite uz davno melo jist, ma hlad a hrozi, ze zacne plakat hladem a co ja s tim budu v MHD delat? Tak ho rychle zaplacnu kasickou, to mu na chvilku vydrzi a mastim domu.
Nekdy teda koupim kolacek v pekarne, kdyz zrovna jdeme kolem. Starsi dcera se ho samozrejme dozaduje, ale nebudu ji krmit za pochodu, Tudiz, kdyz nastoupime do MHD a uz pohodlne sedime, tak si ho teda muze vytahnout a dat, jinak bych poslouchala celou cestu az domu knourani, kdy bude mit kolacek, proc ji ho uz nedam ted, na co jsem ji ho kupovala, kdyz ji ho pak nechci dat.
@Alenka Nováčková píše:
@pikola a něčím jiným to třeba nejde? Hračka, knížka, nevím..
Tak uvidíš ![]()
@Alenka Nováčková tvůj příspěvek mne hrozně moc dneska zvednul naladu😁 na všechny tyhle věci si časem přijdeš sama😁 každopádně poslední co jako matka budeš chtít je, aby ti někde začalo řvát, takže jsrm si jistá, že třeba v obchodě pak prckovi ten rohlik dáš taky😁