Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo nevíte co s tím… Prostě mi nevoní prádlo. Pračku jsem několikrát čistila (čístím co dva měsíce), vždy ji vyčistím a pak pustím na 90 stupňů s octem. Používám prací gel (ariel, občas persil) a aviváž silan magic magnolia…. Ta tak nádherně voní, ale po uschnutí prádla nejde cítit, že je vypraný… Nechápu co dělám špatně… Třeba přítelovo prádlo na fotbal v tom voní i měsíc (kdyby to hned nezpotil žejo) ale klasický bavlněný věci nevoní… Zkoušela jsem měnit aviváž, gel, dokonce i prášek a nic… Chvilku mi to vonělo po kapslích, ale ty mi pak začaly smrdět tak jakoby zatuchle
Je to možný tvrdou vodou? Nebo tím, že suším na sušáku a ne v sušičce? Známí když k nám přijdou, nebo se s nimi někde potkáme, tak voní už na 2metry daleko, ale moje prádlo prostě ne
Příspěvek upraven 07.01.25 v 12:32
Ano, na sušáku to zatuchne, pokud to neschne v extra teplé místnosti.
No i když to potřebuju rychle usušit a hodím to na žebřík v koupelně, tak to nevoní… Nechápu to
@Lilianka33 píše: Více
Ono je dost možné, že to prádlo voní, ale ty ho už necítíš, protože jsi na to zvyklá. To je jako s parfémem, ty ho za chvilku necítíš, ale okolí ano. Zeptala ses třeba kamarádky, jestli když k tobě čuchne tak cítí aviváž?
@Lil Kitkatt píše: Více
Ale prdlajs. To by ten sušák musela mít ve vlhkým sklepě. Suším na sušáku v místnosti, kde topení jen temperuje, bo se tam nikdo nezdržuje a nic zatuchlého nemám. Když to tam dopoledne pověsím, večer je prádlo suché.
Pokud používáš gely, tak čistíš málo. Občas používej prášek. Vonět máš parfémem, ne chemií z prádla. Vždyť to ani není dobrý pro kůži.
@arinecka No stejnou aviváž používá i tchyně a u té to vždy hezky cítím, takže nemyslím, že by ti bylo tím, že jsem si an tu vůni už zvykla
Proboha k čemu? Vsak čistě prádlo nema byt cítit na dva metry… ted mi z vinted prisly dva svetry a táhne to z nich presne jak pises, pres celou místnost. Je to děs.
@Lily-of-the-valley píše: Více
Neříkám přehánět to, ale chceš cítit takovou tu čistotu a příjemnou vůni prádla… Třeba osobně nesnáším Puellu, tou smrdí všichni na 10 metrů a to jdu vždy blit
Já pračku čistím každý týden. Když dávám prát utěrky, tak jedině s práškem a na 90stupňů. To ji udrží čistou.
Nechci. Nepoužívám aviváže ani navoněný gely.
@Janli píše: Více
Každýho věc, mně je zas nepříjemný cítit takovou tu zvláštní “vůni/nevůni” prádla… nevím jak to popsat, prostě jen to když namočíš triko do vody a necháš uschnout, tak cítíš smrad té vody a toho tepla… Nevím jak ten zápach popsat
A když se zeptáš nezúčastněného člověka, jestli mu voní víc tvoje bavlněné triko nebo přítelův dres, zvolí ten dres? Ja bych fakt tipla, ze si jen tvuj nos zvykl na vůni prádla, ona tam porad je, ale ty máš pocit ze ne.
Taky jsem to tak měla, je to prackou a typem prádla. Já Peru v prášku, ale dám před práškem do té kapsičky naliju ocet, cca deci, a pak prášek a aviváž klasicky. Od té doby co to takle dělám prádlo voní, záleží na aviváži, když dopere nic moc, ale jak uschne tak krásná vůně, za mě třeba cocolino, tesori, Lenor.