Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děvčátka, jsem is vědoma,že jsem pořád otravná, ale neustále mě bolí bříško jako při menstruaci…třeba dva dny dobrý, pak tři dni bolí…ach jo…měla jste to taky nějaká na konci těhu? Jsem na konci 35.tt podle miminka na konci 37.tt. Prosím, máte někdo nějakou radu?? ![]()
Klovaso, je to normální a bude hůř
Přeju pohodový zbytek těhotenství, rychlý porod a zdravé miminko
Vydrž, máš to za pár ![]()
Je to hrůza a nejhorší je, že to bolí ať sedím, ať ležim, ať chodím…nic…
No 1.6. jdu k doktoru,tak uvidíme, co mi poví ![]()
Nic, že je to normální
Jsem z toho už taky nešťastná
Až mi někdo řekne, že těhotenství je jedno z nejkrásnějších období života, zabiju ho
Ale ne, bylo krásný, až do teď
Kde rodíš?
Renata: No přesně, já si neužívám, já spíš přežívám… Jinak rodim ve FN na Lochotíně v Plzni…
A mám ze všeho strašnej strach… ![]()
Neboj, to bude v pohodě, teda já se tím utěšuju. Ale je fakt, že čím víc se to blíží, tím víc taky přemýšlím, ale těším se, nedá se říct, že jde o strach.
No já pořád v hlavě melu, jak to bude, kdy to bude, jak dlouho to bude trvat, co se mi stane, jak moc to bude bolet…
Pořád se modlim,ať už rodim,jenže pak mě někde píchne a zachvátímě panika, že by tomhlo už…no hruza
A nejhorší je, že vím, že se tomu prostě nevyhnu…
Kdyby to tak šlo třeba usnout a vzbudit se a mít miminko a nic by mě nebolelo… ![]()
No ono to jde, usnout a pak mit miminko, ale kazdopadne to boli, takze radsi bolest, ktera se splachne v okamziku, kdy bude mimi venku nez bolest a jeste se starat uz o mimi ![]()
A halvne, neni ceho se bat. Miminko se rozhodne, kdy se narodi, jak se narodi, jak moc ti pomuze a jak moc si maknes. Ale je to predem dane. Zkratka takove to bude, ma to snad i nejaky smysl, proc to tak bude, tak se tim netrap.
Deloha pracuje, trenuje, to je dobre. Jestli muzu doporucit, strav posledni dny tim, ze si budes procitat rady o kojeni a peci o mimi, protoze porodem to teprve zacina
V konecnem dusledku mi porod prisel v podstate nic oproti tomu, ze jsem pak byla zodpovedna za mimino, skakala jen kolem nej a byla jsem statsna, ze jsem si spoustu veci zjistila pred porodem, pak uz by na to nebyl cas.
doporucuju prostudoat kojeni.net, vsechny prdikove diskuze tady, diskuze o zavinovani a celou Karpovskou teorii.
čičinka: tak to už mám všechno prostudované do podrobna…mám několik knížek, celej internet projetej, vyslechnuté kamarádky
Teď už jen to miminko… ![]()
Klovaso vydrž,termín se blíží,brzo bude po bolesti a budou jiné starosti.Mám syna,kterému je měsíc a někdy ráda vzpomínám na těhotenské bolesti,jaký to byl klid a pohoda.Jinak jsem taky rodila na Lochotíně,bylo to tam moc fajn.
No, ono to tak bejvá…že budu určitě ráda vzpomínat, když byl malej v bříšku
Pan doktor mi řekl, že je o 13dní větší a bude mít minimálně 4 a půl kila, tak sem na to zvědavá…i muj pupík tomu odpovídá…značně veliký ![]()
Tak jsem dnes byla u doktora a opravdu ta bolest jsou kontrakce…i přímo dnes ráno naměřil mírné…miminko se pomalu sune dolů,tak prej můžu očekávat kdykoliv porod…ale byl by rad,kdyby tak tyden dva jeste vydrzelo v brisku
Takže zase v hlavě brouka,jak zvldn rodit…čím blíže a blíže, tím mám větší strach… ![]()