Proč mi padají vlasy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
3.6.25 17:14

Proč mi padají vlasy?

Dobrý den, asi před 2 měsíci mi začaly padat vlasy. Vlasy mi nikdy nepadaly vůbec teď najednou začaly docela dost tak mám trošku strach, ale před asi 4 měsíci jsem prodělala Chřipku typu B a týden na to i mononukleózu takže to asi souvisí s tím co? Měla jsem v krvi málo vitamínu D i Železa takže příčinu adi vím. Ale nevíte někdo jak to zastavit? Beru Maltofer od doktorky a i D a C plus vitaminy z Dm na vlasy. A Šampon Plantur 21 a používám Rozmarýnovou vodu.Ale moc to nepomáhá. Máte nějaké typy? Vlasy jsem měla vždy řídké ale nrpadaly no takže se bojím že zachvíli žádný mít nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16923
3.6.25 18:28
@Kata710 píše: Více

Ahoj,

to bude nedostatkem vitamínů. Já brala po porodu na vlasy Biosil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
3.6.25 19:51

Ano, Biosil pomůže. Taky jsem ho brala. Ale budou-li ti v lékárně nabízet cosi dražšího, tak to neber, sice se to tváří jako to samé, ale nepomohlo mi to. Už si nepamatuji jak se to jmenovalo, nějak od M. Já to měla po covidu, hrůza, myslela jsem, že snad budu plešatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
3.6.25 20:50

Počkejte až zabere léčba od doktorky. Případně si můžete dojít na trichologické vyšetření. Z vašeho dotazu není jasné, zda máte od doktorky jenom to železo nebo vám k tomu dala i to D a C. Vitamíny a minerály musíte vědět přesně, jak brát (kdy, před jídlem nebo po jídle, v jaké kombinaci s ostatními vitamíny a minerály, v jaké formě). Jinak se navzájem mohou blokovat a nevstřebat. Navíc s nějakými je možné se předávkovat a můžou způsobit vážné zdravotní problémy. Takže bych důvěřovala doktorce, která předepsala určitou formu a zbytečně bych to nekombinovala s dalšími. Biosil obsahuje zinek a ten může omezovat vstřebávání železa. A nepíšete, co jste si koupila v DMku. Nehledě na to že když neznáte formy vstřebatelných vitamínů, tak si můžete koupit i ty co jsou v nejméně vstřebatelné formě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
3.6.25 21:25

U vitamínů a minerálů je dost podstatné, jaké si pořídíte. Je třeba se dívat na to, kolik toho vitamínu obsahují a v jaké je formě. Z některých nevstřebáte vůbec nic. Takže pak ani nemá smysl je užívat. Pokud berete třeba 30 % doporučené denní dávky, tak se může vstřebat třeba jen 1 nebo 2 %. A to můžete brát třeba další tři roky a nebude to mít výsledky… Všechny doplňky nejsou stejné. A ani ty nejlepší nezaberou za týden. Tělo potřebuje nějaký ten čas, aby účinky byly vidět… Ideální je taky nutričně bohatá strava, ta dělá hrozně moc.

Jinak myslím, že je to prodělanou nemocí. Tělo to prostě zatížilo a okradlo o vitamíny a minerály. Dál taky mají vlasy tendenci padat kvůli ročnímu období (nejčastěji jaro a podzim), hormonální nerovnováze (moc testosteronu), kvůli dědičnosti, stresu, striktním stravovacím návykům (drastické diety, veganství bez dostatku proteinů atd.)… Těch důvodů může být hrozně moc, ale zpravidla když se to projeví po nějaké nemoci, tak to souvisí s ní. Po covidu měla taky spousta lidí problémy s nedostatkem vitamínů a minerálů. Zvlášť ti, co už jich před ním neměli moc (obvykle z důvodu mizerného jídelníčku).

Tak se zkuste podívat, jestli máte opravdu dobré doplňky a ne jen „prázdné“ tablety. Mě se hodně osvědčily doplňky z fitness shopů, mívají větší koncentrace s lepší vstřebatelností. A cenově jsou taky ještě snesitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
4.6.25 16:12

Měla jsem to podobně po viróze – taky mi začaly padat vlasy cca 2 měsíce po nemoci 😞 Je to prý normální reakce těla (tzv. telogenní efluvium). Pomohlo mi brát kolagen, masírovat hlavu rozmarýnovou vodou a hlavně trpělivost. Trvalo to pár měsíců, ale dorůstají nové vlásky. Držím palce, nejsi v tom sama! 💛

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
6.6.25 00:15

Já vyzkoušela vše možné a nejvíc mi zabral Methionin, od té doby užívám v období kdy mi začnou víc padat vlasy jen ten, funguje mi opakovaně a doporučuji kde můžu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
3.9.25 21:14

Může to být nedostatkem vitaminů, ale třeba i tuků - před lety jsem zkoušela nějakou šílenou kulturistickou dietu s 20g tuků na den, a to jsem si dost poctivě hlídala, a do měsíce se mi tak neuvěřitelně vysušily a začaly lámat vlasy. Po úpravě stravy to zas vymizelo.
Naposled mi opravdu hodně vlasy padaly po posledním covidu, kdy mi začala i hypotyreoza. Beru pár měsíců prášky a výrazně se zlepšilo, i když mi přijde, že při zhoršení zdravotního stavu mi vlasy padají o zase o něco víc.
U tebe bych počkala ještě aspoň tři čtyři měsíce, jak zaberou doplnky a vitamíny a pak teprve řešila, co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.26 10:25

Ahoj, já vyzkoušela hodně produktů, ale pomohlo mi teď pořídit si sady od značky VERONICA SHY. Mají tam kompletní sadu pro výživu zevnitř i zvenčí a musím říct, že po měsíci jsem viděla obrovský rozdíl a dalo by se říct, že mi to zachránilo vlasy. Ještě k tomu beru tekuté železo z BENU lékárny a super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
27.3.26 23:02

Hezký večer, příčin může být mnoho - od stresu až pak po různé problémy s pokožkou. Mě padaly vlasy ve velkém množství po porodu a nedalo se to dlouho dohromady, proto jsem se rozhodla navštívit kliniku Clinical Hair, kde mě pomohli, udělali vyšetření a nastavili produkty a kroky přímo pro mě. Vlasy mi v tak velké míře již nepadají, ale je to boj na delší trať samozřejmě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
28.3.26 12:19

@VeronikaV33 Taky jsem tu byla, skrze padání vlasů, skrze lupy a dost mě překvapilo, že kromě vyšetření pokožky řešili i můj životní styl. Dost mě pomohli, poradili mi co a jak a zjistili jsme i spoustu věcí, které k tomu přispívají v mém osobním životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová