Proč (ne) pospíchat s kolaudací

Anonymní
29.6.24 23:13

Proc (ne) pospíchat s kolaudací

Ahoj, zajímalo by mě, proč někteří majitelé domů pospíchaji, aby zvládli kolaudaci podle stavebního povolení a jiní jedou na pohodu a třeba 10-15 let nekolauduji? :think: v okolí mám dva případy jeden, kdy pospíchal s kolaudaci jen co mu zaschla malta mezi cihlami (obrazně řečeno) a druhý, kdy ani po 15 letech od vydání stavebního povolení, to na brzkou kolaudaci rozhodně nevypadá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20898
30.6.24 06:20

Protože někdo řeší nějaké pravidla a zákony a někdo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
30.6.24 07:09

Pokud nemas kolaudaci, nedostanes cislo a nemuzes si tam dat trvaly pobyt, takze ti tam ani nebude chodit posta. Znam lidi, co jim kolaudace trvala, ale proto, ze jim delal nekdo na urade problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.24 07:49
@vokishka píše: Více

Jasný, nedostaneš číslo a nedáš si tam TP. Ale když můžeš mít nahlášene bydliště jinde? Proste bydlíš na stavbě a bydliště máš třeba u rodičů?

• Citovat
  • Upravit
65200
30.6.24 08:49
@Anonymní píše: Více

tak známí to tak měli, trvala jim kolaudace asi pět let, protože jim někdo dělal problémy na úřadě. A museli třeba shánět trvalé bydliště pro dítě, aby se dostalo do školy. Moc nechápu, proč to ty řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.24 10:07
@vokishka píše: Více

Prostě mě zajímají důvody, proč někdo pospicha, aby měl zkolaudovano a jiným to nevadí. U nás v obci problémy nedělají. Si myslím, že je i obec sama proti sobě. Přeci ze stavby se platí menší daně než pak daň z nemovitosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.24 13:29

@vokishka číslo popisné dostaneš i u předběžného užívání stavby!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.24 13:31

Třeba proto, že ti úřad vysírá s podmínkami a dojdou ti peníze, tak třeba šetříš, předběžné užívání, dotace, dodělání…pošta ti může chodit k rodičům a balíky ti na stavbu v pohodě dovezou :-)

• Citovat
  • Upravit
65200
30.6.24 14:18

Znám nedostali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.24 18:29

@vokishka tak taky asi jak kde, u nás ano…zato ke kolaudaci chtějí i hromosvody, fasádu, snad ne i plot a žaluzie…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.24 18:36

Kolaudaci nemáme a hned tak mít nebudeme, úředníci jsou trošku zvláštní, nejdřív musíme zkolaudovat studnu, no jenže ze životního se prošli po pozemku, ač studna byla v jiné části a objevili jakousi vzácnou kytičku. Studna je přestala zajímat a vymysleli důvody proč to nezkolaudují.

• Citovat
  • Upravit
65200
30.6.24 18:43

to jo, chtěli po nich určitý počet hasičáků, museli dát pryč boudu na nářadí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
10.7.24 09:49

Tak já třeba pospíchala kvůli hypotéce. Za prvé jsem měla termín, do kdy musím doložit kolaudaci (ale ten se dá posunout) za druhé - dokud jsem tu kolaudaci neodložila, nemohla být hypotéka uzavřena a do té doby jsem splácela pouze úroky, nikoliv jistinu. A protože kolaudace trvala dlouho, díky převelice milé úředníci, docela se hypo prodražila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí