Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud nemas kolaudaci, nedostanes cislo a nemuzes si tam dat trvaly pobyt, takze ti tam ani nebude chodit posta. Znam lidi, co jim kolaudace trvala, ale proto, ze jim delal nekdo na urade problemy.
@vokishka píše: Více
Jasný, nedostaneš číslo a nedáš si tam TP. Ale když můžeš mít nahlášene bydliště jinde? Proste bydlíš na stavbě a bydliště máš třeba u rodičů?
@Anonymní píše: Více
tak známí to tak měli, trvala jim kolaudace asi pět let, protože jim někdo dělal problémy na úřadě. A museli třeba shánět trvalé bydliště pro dítě, aby se dostalo do školy. Moc nechápu, proč to ty řešíš.
@vokishka píše: Více
Prostě mě zajímají důvody, proč někdo pospicha, aby měl zkolaudovano a jiným to nevadí. U nás v obci problémy nedělají. Si myslím, že je i obec sama proti sobě. Přeci ze stavby se platí menší daně než pak daň z nemovitosti.
Třeba proto, že ti úřad vysírá s podmínkami a dojdou ti peníze, tak třeba šetříš, předběžné užívání, dotace, dodělání…pošta ti může chodit k rodičům a balíky ti na stavbu v pohodě dovezou ![]()
@vokishka tak taky asi jak kde, u nás ano…zato ke kolaudaci chtějí i hromosvody, fasádu, snad ne i plot a žaluzie…
Kolaudaci nemáme a hned tak mít nebudeme, úředníci jsou trošku zvláštní, nejdřív musíme zkolaudovat studnu, no jenže ze životního se prošli po pozemku, ač studna byla v jiné části a objevili jakousi vzácnou kytičku. Studna je přestala zajímat a vymysleli důvody proč to nezkolaudují.
to jo, chtěli po nich určitý počet hasičáků, museli dát pryč boudu na nářadí atd.
Tak já třeba pospíchala kvůli hypotéce. Za prvé jsem měla termín, do kdy musím doložit kolaudaci (ale ten se dá posunout) za druhé - dokud jsem tu kolaudaci neodložila, nemohla být hypotéka uzavřena a do té doby jsem splácela pouze úroky, nikoliv jistinu. A protože kolaudace trvala dlouho, díky převelice milé úředníci, docela se hypo prodražila… ![]()
Ahoj, zajímalo by mě, proč někteří majitelé domů pospíchaji, aby zvládli kolaudaci podle stavebního povolení a jiní jedou na pohodu a třeba 10-15 let nekolauduji?
v okolí mám dva případy jeden, kdy pospíchal s kolaudaci jen co mu zaschla malta mezi cihlami (obrazně řečeno) a druhý, kdy ani po 15 letech od vydání stavebního povolení, to na brzkou kolaudaci rozhodně nevypadá.