Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zdravím, máme už dlouhodobě problém s vypraným prádlem a bohužel zatím nic nepomohlo.. tak třeba byste věděly!! Netýká se dětského - to po vyprání i ze skříně pořád pěkně voní. Ale některé věci moje a manžela - přestože je uklízím vyprané a voňavé - když vytáhnu po nějakém čase, tak jsou zvláštně zatuchlé a kolikrát je házím rovnou do prádla, protože se to nedá vzít na sebe..je zajímavé, že to dělají hlavně bavlněné věci, docela kvalitní a většinou i ty samé dokola…čím to může být??? pračku jsme kvůli tomu kupovali nedávno novou!!! prášku dávám úměrně, aviváže taky trošku a to už kupuju jen tu ředěnou. Dřív jsem sušila prádlo na sušáku venku nebo v pokoji, teď nově v sušičce, ale je to pořád stejné. Musím teda říct, že nežehlím.. skříně máme úplně normální - vestavěné z klasického materiálu nebo borovicové komody - z těch to teda ještě navíc chytá trošku ocásek po tom dřevu, ale obecně ten smrádek je něco jiného než dřevo. Ze sušičky tahám normálně suché a voňavé prádlo..to dětské tak vydrží i ve skříni. Ale to naše…když si to beru na sebe do pár dní, tak ještě ok., ale běda, jak to nějakou dobu nenosím..navíc mi připadá, že ty věci načuchnou i jedna od druhé, takže je to pořád bludný kruh..to bych snad musela jednou vyházet ven úúúplně všechno a všechno naráz to vyprat…fakt už nevím, co s tím dělat, a proto budu ráda, jestli poradíte!!!
@Dofi bude problém v té skříni - neluftuje, tudíž to zatuchne.. ![]()
@Dofi Není úplně doschlé. Stačí malinko vlhké a zatuchne a smrdí od toho i sottaní prádlo. Obzvlášť ze sušiščky - jak ho složíš, nech ho ještě venku, aby se z něj dostala pára. To prádlo sice suchá vypadá, ale není to storpocentní. Já občas nechám venku i do druhého dne.
Myslim tez ze skrin nevetra a taky nejakou vuni do skrine nebo obyc. mydlo polozit ![]()
Nevím zda to je to samé, ale mám třeba jedno triko a to mi po každém praní šíleně smrdí jak moč nebo já nevím k čemu bych to přirovnala a nic jiného z té várky prádla nesmrdí, jen to jedno triko. Nebo utěrky, z nich jsem aviváž nikdy necítila.
@Dofi to bude susickou, nektere programy nevysusi uplne fest do sucha a je treba nechat pradlo provetrat a doschnout. Proto nektere veci po susicce vesim na raminka a nechavam chvili volne viset. Ono jak to pradlo je teple a sklada se, tak se neodhali pripadna nedoschla mista, ja uz jsem opatrna a hned neskladam do skrine, ale veci nekolikrat proklepu a popripade nechavam dosychat na tech raminkach.
Je možné, že za vestavěnou skříní máte vlhkou zeď a plíseň, to se stává celkem často.
Mám to stejné…dělá to jen některé prádlo a jen někdy, nevím čím to je.
sušičku nemám.
vyzkoušela jsem x aviváží a pracích prášků, nejvíc se mi zatím osvědčuje fialová aviváž z lídlu. a prádlo nádherně voní po tekutém prášku na sportovní věci ale to je zase drahá záležitost prát v tom obyčejné věci. To pak ty věci voní i když je po dlouhé době vytáhnu ze skříně.
@xRada Já jsem zjistila že za skříní mám vlhkost a dělala se tam plíseň. Bylo to jen na některých místech proto mi smrdělo jen některé to oblečení. Koupila jsem si pohlcovač vlhka, který stojí vedle skříně a zdá se mi to lepší.
Zkus si dát mezi kominky prádla mýdlo, ja používám Dove, miluji jeho vůni ![]()
Měla jsem úplně stejný problém. Nejvíc smrděly deky…to byla hrůza. Zjistila jsem, že to bylo 1)aviváží
Změnila jsem aviváž ( už přesně nevím, jakou jsem tenkrát měla, ale byla nějaká obyčejná a laciná). Nejlíp se mi osvědčil Silan Aromatherapy. Aviváž z Lídlu jsem nikdy nezkoušela, ale vyzkouším…V Lídku ráda nakupuju, není tam draho a kvalita všeho ( téměř všeho) je podstatně vyšší, než v jiných supermarketech…
Měnila jsem už prášek i aviváž a nic.. Modrá z lidla voní moc pěkně!!! Teda dokud u nás nezatuchne
..no přemýšlela jsem o tom, ale ani plíseň to není! Mýdlo do skříně jsem zkoušela, ale to bylo jen horší, když se to smíchalo!
a nedoschnuté prádlo to nevím…dělalo to jak ze sušáku, tak i te´d ze sušičky..a to ho kolikrát nechám v košíku, než ho stihnu uklidit i den nebo dva…a zajímavý je, že někdy už to cítím hned, jak to jdu uklízet z košíku do skříně!!! jakmile vyprchá ta aviváž, tak už je to tam zpátky!! připadám si už jak blázen, pořád jen něco očuchávám!!
už jsme si manželem říkali, že snad prostě to „starší“ oblečení vyházíme a necháme si jen to, co opravdu to často nosíme, protože jen to, co se často používá, nestihne smrdět…nebo už vážně nevím!!! ![]()
Objevila jsem skvělý český výrobek v jednom zverimexu- používá se nejen k desinfekci, ale hlavně k odstranění zápachu úplně všude- v chovech zvířat, v domácnostech- na oblečení, povrchy podlah, stolů, koberce, sedačky, dětské hračky a pod. A neobsahuje chlór- a skutečně odsmradí úplně všechno!!!Vyzkoušela jsem!!!
Odsmradí zapáchající oblečení- i to, chteré smrdí pořád i oprané- třeba montérky…Myslím, že by se tím daly vystříkat nebo vytřít skříně, popřípadě i vydesinfikovat pračku a pod…koupila jsem tady: http://www.beanatur.com/…1kg/d-73958/