Proč se nedaří navonět prádlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46
22.9.14 13:55

Proč se nedaří navonět prádlo??

Ahoj, zdravím, máme už dlouhodobě problém s vypraným prádlem a bohužel zatím nic nepomohlo.. tak třeba byste věděly!! Netýká se dětského - to po vyprání i ze skříně pořád pěkně voní. Ale některé věci moje a manžela - přestože je uklízím vyprané a voňavé - když vytáhnu po nějakém čase, tak jsou zvláštně zatuchlé a kolikrát je házím rovnou do prádla, protože se to nedá vzít na sebe..je zajímavé, že to dělají hlavně bavlněné věci, docela kvalitní a většinou i ty samé dokola…čím to může být??? pračku jsme kvůli tomu kupovali nedávno novou!!! prášku dávám úměrně, aviváže taky trošku a to už kupuju jen tu ředěnou. Dřív jsem sušila prádlo na sušáku venku nebo v pokoji, teď nově v sušičce, ale je to pořád stejné. Musím teda říct, že nežehlím.. skříně máme úplně normální - vestavěné z klasického materiálu nebo borovicové komody - z těch to teda ještě navíc chytá trošku ocásek po tom dřevu, ale obecně ten smrádek je něco jiného než dřevo. Ze sušičky tahám normálně suché a voňavé prádlo..to dětské tak vydrží i ve skříni. Ale to naše…když si to beru na sebe do pár dní, tak ještě ok., ale běda, jak to nějakou dobu nenosím..navíc mi připadá, že ty věci načuchnou i jedna od druhé, takže je to pořád bludný kruh..to bych snad musela jednou vyházet ven úúúplně všechno a všechno naráz to vyprat…fakt už nevím, co s tím dělat, a proto budu ráda, jestli poradíte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.9.14 13:57

@Dofi bude problém v té skříni - neluftuje, tudíž to zatuchne.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
22.9.14 13:59

@Dofi Není úplně doschlé. Stačí malinko vlhké a zatuchne a smrdí od toho i sottaní prádlo. Obzvlášť ze sušiščky - jak ho složíš, nech ho ještě venku, aby se z něj dostala pára. To prádlo sice suchá vypadá, ale není to storpocentní. Já občas nechám venku i do druhého dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
22.9.14 14:01

Myslim tez ze skrin nevetra a taky nejakou vuni do skrine nebo obyc. mydlo polozit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
22.9.14 14:06

Nevím zda to je to samé, ale mám třeba jedno triko a to mi po každém praní šíleně smrdí jak moč nebo já nevím k čemu bych to přirovnala a nic jiného z té várky prádla nesmrdí, jen to jedno triko. Nebo utěrky, z nich jsem aviváž nikdy necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
22.9.14 14:10

@Dofi to bude susickou, nektere programy nevysusi uplne fest do sucha a je treba nechat pradlo provetrat a doschnout. Proto nektere veci po susicce vesim na raminka a nechavam chvili volne viset. Ono jak to pradlo je teple a sklada se, tak se neodhali pripadna nedoschla mista, ja uz jsem opatrna a hned neskladam do skrine, ale veci nekolikrat proklepu a popripade nechavam dosychat na tech raminkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
22.9.14 14:11

Je možné, že za vestavěnou skříní máte vlhkou zeď a plíseň, to se stává celkem často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
22.9.14 14:28

Mám to stejné…dělá to jen některé prádlo a jen někdy, nevím čím to je.
sušičku nemám.
vyzkoušela jsem x aviváží a pracích prášků, nejvíc se mi zatím osvědčuje fialová aviváž z lídlu. a prádlo nádherně voní po tekutém prášku na sportovní věci ale to je zase drahá záležitost prát v tom obyčejné věci. To pak ty věci voní i když je po dlouhé době vytáhnu ze skříně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
22.9.14 14:39

@xRada Já jsem zjistila že za skříní mám vlhkost a dělala se tam plíseň. Bylo to jen na některých místech proto mi smrdělo jen některé to oblečení. Koupila jsem si pohlcovač vlhka, který stojí vedle skříně a zdá se mi to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
22.9.14 15:28

Zkus si dát mezi kominky prádla mýdlo, ja používám Dove, miluji jeho vůni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
22.9.14 17:09

Měla jsem úplně stejný problém. Nejvíc smrděly deky…to byla hrůza. Zjistila jsem, že to bylo 1)aviváží

1. prádlo smrdělo, když nebylo ze sušičky zcela suché

Změnila jsem aviváž ( už přesně nevím, jakou jsem tenkrát měla, ale byla nějaká obyčejná a laciná). Nejlíp se mi osvědčil Silan Aromatherapy. Aviváž z Lídlu jsem nikdy nezkoušela, ale vyzkouším…V Lídku ráda nakupuju, není tam draho a kvalita všeho ( téměř všeho) je podstatně vyšší, než v jiných supermarketech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
22.9.14 21:35

Měnila jsem už prášek i aviváž a nic.. Modrá z lidla voní moc pěkně!!! Teda dokud u nás nezatuchne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.9.14 08:13

..no přemýšlela jsem o tom, ale ani plíseň to není! Mýdlo do skříně jsem zkoušela, ale to bylo jen horší, když se to smíchalo! :-) a nedoschnuté prádlo to nevím…dělalo to jak ze sušáku, tak i te´d ze sušičky..a to ho kolikrát nechám v košíku, než ho stihnu uklidit i den nebo dva…a zajímavý je, že někdy už to cítím hned, jak to jdu uklízet z košíku do skříně!!! jakmile vyprchá ta aviváž, tak už je to tam zpátky!! připadám si už jak blázen, pořád jen něco očuchávám!! :-) už jsme si manželem říkali, že snad prostě to „starší“ oblečení vyházíme a necháme si jen to, co opravdu to často nosíme, protože jen to, co se často používá, nestihne smrdět…nebo už vážně nevím!!! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
23.9.14 14:18

Objevila jsem skvělý český výrobek v jednom zverimexu- používá se nejen k desinfekci, ale hlavně k odstranění zápachu úplně všude- v chovech zvířat, v domácnostech- na oblečení, povrchy podlah, stolů, koberce, sedačky, dětské hračky a pod. A neobsahuje chlór- a skutečně odsmradí úplně všechno!!!Vyzkoušela jsem!!!
Odsmradí zapáchající oblečení- i to, chteré smrdí pořád i oprané- třeba montérky…Myslím, že by se tím daly vystříkat nebo vytřít skříně, popřípadě i vydesinfikovat pračku a pod…koupila jsem tady: http://www.beanatur.com/…1kg/d-73958/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný