Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@a12 píše:
Ale tak ty vychazis jen z opavskyho babyboxu, ne? Treba se do jinyho odlozilo zas vic kluku
Myslis, ze do opavskeho babyboxu behem 10let odlozili 174 deti?
Snad po cele CR ![]()
@PaníBovaryová píše:
Myslis, ze do opavskeho babyboxu behem 10let odlozili 174 deti?Snad po cele CR
no to asi ne ![]()
Ale treba v brne bude 5holek, 10 kluku.. V praze 10holek,4kluci, v bolce 5 a5 v plzni o neco vic holek a tak
jako vysledek bude stejnej ale v kazdym regionu se muze odkladat jiny pohlavi ![]()
Jinak nevim co tou diskusi je mysleno.. Jakoze se zensky zbavujou holek aby nebyli po mamince? ![]()
@a12 píše:no to asi ne
Ale treba v brne bude 5holek, 10 kluku.. V praze 10holek,4kluci, v bolce 5 a5 v plzni o neco vic holek a takjako vysledek bude stejnej ale v kazdym regionu se muze odkladat jiny pohlavi
Jinak nevim co tou diskusi je mysleno.. Jakoze se zensky zbavujou holek aby nebyli po mamince?
Myslim, ze tim nemyslel nic, asi ho jenom trkla ta statistika
Jako kdybychom chteli filozofovat, tak podle teorie o materske lasce od Badinter, maji matky radeji syny, nez dcery. I mozna podle Freuda a jeho teorie, ze zena chce vlastnit penis (? Byl to on, uz si to moc nepamatuju)
ale podle me bude zakopany pes opravdu spis v te vyzive tehotne zeny
@PaníBovaryová píše:
Myslim, ze tim nemyslel nic, asi ho jenom trkla ta statistikaJako kdybychom chteli filozofovat, tak podle teorie o materske lasce od Badinter, maji matky radeji syny, nez dcery. I mozna podle Freuda a jeho teorie, ze zena chce vlastnit penis (? Byl to on, uz si to moc nepamatuju)
@PaníBovaryová píše:
Myslim, ze tim nemyslel nic, asi ho jenom trkla ta statistika
Přesně tak, ten nepoměr 100:74 mi prostě připadá velký a protože je dlouhodobý (vlastně od začátku), tak podle mne nemůže být náhodný.
Příspěvek upraven 19.08.18 v 14:03
@a12 píše:![]()
A to je zvlastni.. Podle mistnich diskusi mi prijde, ze zensky chtej spis dcery a bojej se, ze syna nebudou mit radyno proste nahoda
Mysli si, ze vychovavat dceru je jednodussi.
@Luboš P píše:
Přesně tak, ten nepoměr 100:74 mi prostě připadá velký a protože je dlouhodobý (vlastně od začátku), tak podle mne nemůže být náhodný.Příspěvek upraven 19.08.18 v 14:03
Ale to je jen statistika babyboxu. Tj jednoho z mnoha způsobů jak se „zbavit“ dítěte. Ale odložené jsou i v kojeňákách, pěstounské péči, příbuzných a bohužel i do popelnice, křoví......
Takže když chceš počítat jestli se odkládají spíš holky než kluci, musíš tam zahrnout všechny odložené děti, ne jen babybox.
@PaníBovaryová píše:
Myslim, ze tim nemyslel nic, asi ho jenom trkla ta statistikaJako kdybychom chteli filozofovat, tak podle teorie o materske lasce od Badinter, maji matky radeji syny, nez dcery. I mozna podle Freuda a jeho teorie, ze zena chce vlastnit penis (? Byl to on, uz si to moc nepamatuju)
To si musím najít tu teorii, že vlastně chci vlastnit penis. ![]()
@Netopirek píše:Takže když chceš počítat jestli se odkládají spíš holky než kluci, musíš tam zahrnout všechny odložené děti, ne jen babybox.
Já už jsem napsal, že se chci podívat na kojeňáky. Jestli by poměr všech odložených dětí vyšel přibližně 1:1, tak by poměr BabyBoxů 4:3 byl možná ještě zajímavější.
@PaníBovaryová píše:
Ovlivnuje to vyziva tehotne matky - cim je horsi, tim je pravdepodobnost holcicky vyssi. Rizikove skupiny vetsinou tu stravu moc dobrou nemivaji.
nejde jen o stravu, ale taky styl života celkově. Kouření, alkohol atd…Ženský co porodí dítě a odloží ho většinou patří i mezi ty co v těhu kouří, chlastají a i fetují ![]()
@Yasminn píše:
nejde jen o stravu, ale taky styl života celkově. Kouření, alkohol atd…Ženský co porodí dítě a odloží ho většinou patří i mezi ty co v těhu kouří, chlastají a i fetují
O pohlavi se rozhoduje v okamziku poceti. Takze zalezi na zivotnim stylu matky jeste pred tim, nez v tehotenstvi.Udajne se v obdobi blahobytu rodilo vic chlapcu
jako podle Flegrovy teorie sezase zenam, co prodelal toxoplasmosu,rodi devcata - rizikove skupiny urcite prodelavaji vic nemoci, nez nerizikove - mozna to plati i o jinych virech
(ale to jenom odhaduju, nejsem evolucni biolog
)
Podle mě ty děti odkládají matky ze slabších sociálních skupin, u těch je tradičně více preferované mužské pohlaví. Ale to je taková moje teorie
@PaníBovaryová jo to máš pravdu, ale takové ženy hulí, pijou vlastně pořád, takž to vyjde na stejno. Já tím chtěla napsat, že spousta chlapečků třeba zemře už v břiše při takovém stylu života. Já vím, že o pohlaví je už dávno rozhodnuto.