Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Luboš P píše:
Včera byla v Opavském BabyBoxu nalezena 100. holčička v ČR, chlapců bylo 74. Tedy poměr 4:3, je to určitě mimo statickou chybu. Proč myslíte, že to tak je?
Náhoda…ten rozdíl není zas tak velký.
Nemyslim si ze clovek ktery je schopny odlozit dite do babyboxu to dela kvuli pohlavi … ten pomer ( nepomer ) je jen nahoda. Odlozili by stejne tak i chlapce ![]()
@Luboš P píše:
Včera byla v Opavském BabyBoxu nalezena 100. holčička v ČR, chlapců bylo 74. Tedy poměr 4:3, je to určitě mimo statickou chybu. Proč myslíte, že to tak je?
A nerodí se statisticky víc holčiček? Když je samovolný potrat, bývá to chlapeček ![]()
https://www.frekvence1.cz/…-21974.shtml
Tady se píše že se teď rodí víc kluků..
@Netopirek píše:
Holčiček se rodí víc.
Prosím, můžete uvést zdroj? ČSÚ to určitě není.
@k.a.t.u.s.i.k píše:
Nemyslim si ze clovek ktery je schopny odlozit dite do babyboxu to dela kvuli pohlavi … ten pomer ( nepomer ) je jen nahoda. Odlozili by stejne tak i chlapce
Právě. Kdo tají těhotenství a tajně doma porodí, sotva má v plánu si kluka nechat, ale holku radši odloží.
Pokud to není náhoda viděla bych to v těch potratech. Chlapečci se častěji potrácejí a předpokládám, že většina matek, co dá dítě do babyboxu je z rizikových sociálních skupin (narkomanky, prostitutky atd.), takže je riziko potratu u nich větší a dost možná větší procento chlapců rovnou nedonosí.
@Luboš P píše:
Prosím, můžete uvést zdroj? ČSÚ to určitě není.
Vidíme v okolí, ve třídě u dcery. Poměr kluků a holek je hoodně ve prospěch holek. Ale možná je to tedy někde jinde obráceně ![]()
Ale co se týče odkládání, našla sis i statistiku mrtvých dětí? Ono je dost možné chlapecči nepřežijí, nebo je odloží jinde.
tak já nevím, já bych dceru brala vsemi deseti.A pomer kluku a holek ve tríde , byl temer 1 ku 2, ve prospech kluku…
U nas mam kluky snad jen ja
maly miminka samy holky na hristi kolikrat deset holek a jen nas kluk ![]()
@Luboš P Je to jen náhoda,že se zrovna takovým ženským narodila častěji holčička,ale odložily by i kluka.
@Luboš P píše:
Rizikovym skupinam se vice rodi holcicky.
@Luboš P myslím si, že je to spíše náhoda. Ale zase mi to nepřijde jako velký rozdíl.
@PaníBovaryová píše:
Rizikovym skupinam se vice rodi holcicky.
na tom možná něco bude. Je fakt, že holky jsou prostě silnější pohlaví a vydrží více. I sestra v porodnici mi říkala, že u chlapců je větší úmrtnost (při narození nebo ještě v břiše).