Proč si udělat magistra?

32
27.6.26 14:39

Proč si udělat magistra?

Ahoj, je mi 25, mam dokonceneho bakalare a v soucasnosti pracuji na plny uvazek. Nemam zadne zavazky, tudiz mam ve volnem case dostatek prostoru pro dalkove/kombi Mgr studium. Dele me laka jeden humanitni obor, Soudoba historie na FHS, volne navazujici na me predchozi studium. Bylo by to pro me predevsim zajmove studium, ktere by mi, verim, rozsirilo obzory, ktere by rozvijelo mou osobnost a snad me take bavilo. Ale je vice moznosti a vice cest, ktere by mi prinesly rozvoj a zabavu, a tak si nejsem jista, jestli se rozhodnout prave pro dalsi studium na vysoke skole, nebo svuj cas a energii vlozit do neceho jineho (napada me mnohe, napriklad uceni se novemu cizimu jazyku). Ziskani Mgr diplomu by mohlo byt vyhodou na trhu prace, ale v oboru, ve kterem pracuji, se na to prilis nehledi. Nicmene kdo vi, kam me vitr zavane, a jestli profesi nezmenim a titul se mi nebude hodit. Nuze, nejsem si jista, zda se pro studium rozhodnout a necekam, ze tuto otazku zodpovite za me, ale rada bych to s nekym prodiskutovala a slysela nazory jinych. Co myslite, pustily byste se na mem miste do toho, nebo si zvolily jiny vedlejsi projekt?:) Vy, ktere mate Mgr., cerpate z toho nejak ve svem profesnim ci osobnim zivote? A vy, ktere jste zustaly bez nej, schazi vam? Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20927
27.6.26 14:45

V oboru ve kterém pracuješ TED se to nehodí. Nemusis v tom dělat dalších 40 let.

Studuj dokud můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1899
27.6.26 14:54

Žádný diplom z humanitních studií není nikdy výhodou na pracovním trhu, pokud se neucházíte o těch pár míst, které jde najít v odpovídajících oborech. Absolutní většina lidí, co studovala něco humanitního, pracuje nakonec mimo obor. A spousta z nich ty tituly úplně přestala uvádět, protože jim naopak kazily možnost získat i dost průměrné místo. Zkrátka spadnete do kategorie těch překvalifikovaných, co ale ve skutečnosti nemají co nabídnout, protože obvykle mají jenom nepoužitelný titul a málo praxe v něčem užitečném. Zní to blbě, ale bohužel to tak je. Já mám tituly z humanitních oborů a jsou prostě jen důkazem toho, že jsem strávila několik let učením se něčeho, co mě bavilo. To je všechno. Takže klidně studujte dál, ale jen v případě, že budete ok s tím, že z toho nejspíš nikdy nebudete mít víc, než dobrý pocit a znalosti zajímavostí. Pokud jde o uplatnění na trhu práce, tak určitě bude užitečnější umět jazyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.26 14:56
@Zofieee píše: Více
Šla bych do toho. Já měla bakaláře a teď, když jsou děti velké, tak si dodělávám Mgr. v oboru také kombinovaně při práci. Také to k ničemu nepotřebuji, ale třeba se může hodit. Vzdělání ti nikdo nevezme. Byli tam fajn lidi a ty 2 roky utekly jako nic.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.26 15:04
@andiedvorakova píše: Více

Teď budou trend tzv. mikrocertifikáty. Už je univerzity nabízejí. Jde o specializované programy, které jsou úzce spojeny s aplikační sférou a přinášejí mezioborové přesahy. Jsou navrženy tak, aby byly flexibilní a přizpůsobitelné potřebám jednotlivců, typicky je toho dosaženo velkou mírou distančního vzdělávání. Po dokončení programu získávají absolventi digitální osvědčení, které představuje efektivní způsob, jak prokázat nabyté znalosti a dovednosti. Je to ale placené, což Mgr. studium by měla na veřejné škole zdarma.

• Citovat
  • Upravit
8730
27.6.26 15:05

Známá si taky letos dodělala titul. Reálně to kvůli praci nepotřebuje, ale chtěla si rozšířit obzory a udělat něco pro sebe. Kromě toho poznala fajn lidi, se kterými je v kontaktu a je za ně rada :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77631
27.6.26 15:35

@Zofieee určitě si dodělej ten Mgr, Nikdy nevíš, kdy se ti to bude hodit, kam tě život zavane. Třeba na úřad, kde pořád je titul prostě titul, je jedno z jakého oboru. Jazyky můžeš studovat potom, budeš-li chtít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3715
27.6.26 16:50
@Zofieee píše: Více

Hele mezi námi, Bc. není nic. A s magistrem či ještě lépe doktorátem Tě třeba doktoři berou jinak. Jasně, nemělo by to být, ale funguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze