Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nám jedna divoška přeběhla dnes před autem. Nevím, proč to dělají, ale asi prostě mají zálusk na pole nebo louku na druhé straně, na auta jsou jakoby zvyklé, ale neodhadnou rychlost. Zvlášť kocouři takhle na toulkách končí. Nechtěla bych se takhle potkat se srnou nebo prasetem. Ti u nás běhají taky.
@Lalelale píše:
Holky trochu blbé téma, ale zrovna u nás auto srazilo kočičku. Všude tu jsou zahrádky, mohla by běhat všude a ona se vydala přes frekventovanou silnici. Kamarádka bydlí pomalu na samotě a její kocour se taky vydal k hlavní, a taky to nedal. Co je na tom tak láká, ještě když auta jezdí pomalu pořád?Chjo, tam chudak ležela natažená u krajnice, nějaký člověk už se jí ujal. Vůbec mě nenapadlo, jak víc pomoct, pár lidí se mu nabídlo a on říkal, že to zvládne, tak jsem šla domů. No je mi těch zvířat strašně líto.
Zvíře osvětlí světlomety automobilu a ono zazmatkuje. To nám říkali v autoškole.
![]()
Obecně zvířata nevím, ale u slepic je to tak, že v okamžiku, kdy se vyděsí, jim instinkt velí utíkat tím směrem, kam mají právě otočenou hlavu - a auto se blíží nejdřív z dálky, slepici neděsí, ale otočí se k němu. Ale pak se přiblíží, je náhle mnohem hlasitější, slepice se lekne a vyběhne - ale je otočená směrem do silnice, takže přímo pod auto.
Tak ono je to logické, zvířata se řídí svými instinkty a ty jim nevelí se rozhlížet, jestli náhodou nejede auto. To jsou technické výmysly nás lidí…
Podle mě jsou zmatení a ve stresu. Proto tam skočí. Mě je jich Teda hrozně líto. Všech. Srnek, zajíců, koček. Strašný. Nejhorší je jak jsou pak úplně rozjezdeny na silnici. Přijde mi to jak hrozná nedůstojné smrt. Ale j jsem na tohle téma dost citlivá..
Tak ta kocka tak nejak nevi, ze je to silnice a co to vlastne silnice a auto je. Je to volna cesta a jde tama.
@Lalelale píše:Že by i zvíře mohlo být sebevrahem?
Holky trochu blbé téma, ale zrovna u nás auto srazilo kočičku. Všude tu jsou zahrádky, mohla by běhat všude a ona se vydala přes frekventovanou silnici. Kamarádka bydlí pomalu na samotě a její kocour se taky vydal k hlavní, a taky to nedal. Co je na tom tak láká, ještě když auta jezdí pomalu pořád?Chjo, tam chudak ležela natažená u krajnice, nějaký člověk už se jí ujal. Vůbec mě nenapadlo, jak víc pomoct, pár lidí se mu nabídlo a on říkal, že to zvládne, tak jsem šla domů. No je mi těch zvířat strašně líto.
Tohle mi přijde strašné, že cyklista jízdou zabije srnu
https://www.novinky.cz/…nce-40277367
Slysej hluk auta, cejtej se pronasledovany a chtej zmast pronásledovatele tim, ze mu zkrizej cestu?
@Samy píše:
Tohle mi přijde strašné, že cyklista jízdou zabije srnuhttps://www.novinky.cz/…nce-40277367
asi si zlomil vaz ![]()
To je podle zvirete. Vetsina ale jde jen z mista A na misto B a silnice je proste v ceste. To, kdyz pak jede auto uz je fakt vec toho druhu, jak zareaguje (obdobna reakce kdyz se citi v ohrozeni kvuli jinemu zvireti) a taky jestli jen k nemu jede auto nebo ho jeste oslepi svetly. Ten pocit, ze naschval vbehne pod kola je casto proto, ze zvirata nechapou kam to auto jede, ze bude pokracovat po silnici a oni zacnou utikat tou nejschudnejsi cestou. Kazdemu se pobezi lip po silnici, nez rostim nebo vysokou travu.
Holky trochu blbé téma, ale zrovna u nás auto srazilo kočičku. Všude tu jsou zahrádky, mohla by běhat všude a ona se vydala přes frekventovanou silnici. Kamarádka bydlí pomalu na samotě a její kocour se taky vydal k hlavní, a taky to nedal. Co je na tom tak láká, ještě když auta jezdí pomalu pořád?
Chjo, tam chudak ležela natažená u krajnice, nějaký člověk už se jí ujal. Vůbec mě nenapadlo, jak víc pomoct, pár lidí se mu nabídlo a on říkal, že to zvládne, tak jsem šla domů. No je mi těch zvířat strašně líto.