Prodej a výroba svíček - živnost?

Anonymní
26.8.21 10:01

Prodej a výroba svíček

Ahoj všichni, mám tu takový dotaz.

Ráda tvořím svíčky pro radost a zabývám se tím už nějakou dobu a strašně mě to baví, chtěla bych své výrobky posunout do světa, protože si myslím že už je na to čas. Tedy založit web a zkusit své výrobky prodat. Máte někdo s tímto zkušenosti nebo s něčím podobným? Co na otevření svého webu teda na prodej svých produktů potřebuji? Potřebuji založit živnost, nebo co pro tento můj nápad musím mít?

Předem Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
26.8.21 10:08

Jestli ještě nemáš, zkus nejdřív Fler. Zrovna svíčky (spolu s mýdly) vyrábí každá druhá, takže být tebou, otestuju nejdřív, zda je to vůbec v nějaké rozumné míře prodejné. Do vlastního eshopu bych se pustila až pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
26.8.21 10:08

Ano budeš potřebovat živnostenský list, odvádět z toho daně, platit reklamu, protože jinak o tvém webu nebude nikdo vědět apod. Nebude lepší zkusit nejdřív nabídnout nějaké výrobky na bazarech, místních skupinkách na fb apod, abys videla, jestli vůbec je zájem a kolik? Tohle se asi moc nevyplatí zakládat e-shop kvůli domácím svíčkám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
26.8.21 10:10

Být tebou to zkusím nejdřív třeba přes Fler a uvidíš, jestli bude vůbec zájem, předtím, než bys vyloženě začala rozjíždět vlastní podnikání… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 10:21

@MrsNorris Jasně nejprve mám v plánu to zkusit podat přes nějaký bazar, nějakou stránku, zkusit to sdílet, ale raději se ptám do budoucna, aby jsem věděla co k tomu potřebuji. Moc děkuji za odpověď
@Kriss Tina Super děkuji za info, přesně to mám v plánu, jen se raději ptám dopředu zda jsou k tomu potřeba nějaké složité věci, kdyby se můj produkt líbil.
@klamonožka Ano zkusím, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
26.8.21 10:32

Určitě, jak radí holky. Nejdřív na Fler. Oni si sice vezmou nějaké malé % z prodeje, ale v porovnání s tím, že samotný e-shop tě může na začátku stát majlant s nejistým výsledkem je to nic. Nebo pak IG, vytvořit vlastní stránku, což tě taky nic nestojí.
A taky můžeš zkusit různé jarmarky..

Živnost určitě potřebuješ to je bez debat.

A co si prosím zjisti, ale to sama, já nechci kecat páč nevím, jak je to u svíček, ale i taková výroba mýdla potřebuje splnit nějaké „normy“, když jej chceš vydávat opravdu za mýdlo a ne jen za „dekoraci“ a po přečtení tady toho článku by mě chuť přešla.

https://www.carovnymlyn.cz/…yrabet-mydla-

Tak se prosím podívej na nějakou legislativu, co se výroby svíček týče. Určitě budou nějaké kličky, ale to bych riskovat nechtěla.

Jinak podle US statistik jdou do výroby svíček pěkné miliardy $, lidí je stále kupují. Záleží na šikovnosti, na tom, co umíš nabídnout. Nejspíš to nebude marné, jako přivýdělek, ale člověk tomu musí fakt věnovat čas. A pokud tě nic z toho neodradí, tak se třeba můžeš dopravovat k prodeji na Amazonu, kdo ví :nevim:
Jednou jsem na yt viděla video, kde kluk, který při studiu založil vlastní značku svíček vydělal tolik, že si koupil vlastní barák ještě jako student 8o
No hodně štěstí a hlavně pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 10:37

@smutný.smajlík
Super informace! Mockrát Vám děkuji! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
53518
26.8.21 10:56
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, mám tu takový dotaz.

Ráda tvořím svíčky pro radost a zabývám se tím už nějakou dobu a strašně mě to baví, chtěla bych své výrobky posunout do světa, protože si myslím že už je na to čas. Tedy založit web a zkusit své výrobky prodat. Máte někdo s tímto zkušenosti nebo s něčím podobným? Co na otevření svého webu teda na prodej svých produktů potřebuji? Potřebuji založit živnost, nebo co pro tento můj nápad musím mít?

Předem Děkuji za odpovědi.

S tím se fakt neuživíš. Vzhledem ke stále zvyšujícímu poštovnému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 11:19

@Russet Nemám v plánu se tím živit, o tom tu ani řeč nebyla :think:
Mám svou práci a toto je jen koníček, který chci rozšířit mezi lidi.

• Citovat
  • Upravit
1
18.2.23 15:56

Ahoj, jsi stále aktivní? Myslím, že by jsme si rozuměli. Pokud ano odpověz. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat