Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Sára 1 do kontejneru se dát dají, zabalit dohromady do tašky nebo igelitového pytle a můžeš je tam hodit. Ale dost často se na jaře a na podzim konají různé burzy nebo bazárky a u nás třeba co se na bazárku neprodá, dá se darovat červenému kříži nebo jiné podobné organizaci.
@Sára 1 : zeptej sestřičky na dětském, jestli by nevěděla o nějaké mamince, které by to pomohlo. Sestřičky mají obvykle přehled a možná by to hodně pomohlo mamince v blízkém okolí
U nás stačí boty položit k popelnici a do hodiny jsou pryč
Poprvé, když jsem se zbavovala bot jsem je vyhodila do popelnice a o pár hodin později, když jsem šla okolo, je někdo vytáhl. Byly poházené okolo a velká většina pryč. Teď je položím vedle a vždy si je někdo vzal.
Na donošení vyhazuji.
U nás taky zmizí jakékoliv boty odložené u kontejneru. Tuhle tam byly jedny pěkné pánské polobotky, téměř nenošené. Když jsem šla za hodinu kolem, už tam nebyly.
@Murka píše:
U nás taky zmizí jakékoliv boty odložené u kontejneru. Tuhle tam byly jedny pěkné pánské polobotky, téměř nenošené. Když jsem šla za hodinu kolem, už tam nebyly.
Asi sem šla okolo a hodila je do odpadků. Máme jednu uvědomelou dámu v baráku
![]()
@Murka no o pánské boty a pánské oděvy jakékoli je velký zájem, bezdomovci jsou většinou muži a občas potřebují také obnovit šatník
A ještě všeobecně k prodeji bot - teď jsem sháněla sněhule pro malou s tím, že je koupím tady na bazaru - jedna tam prodává sněhule za 500,–- jsou nové PC 549,–-. Ale když zaplatím poštovné Kč 100,–- tak mi vyjdou lepší je koupit u nás v obchodě a mám paragon a záruku. Takové prodávající nepochopím ![]()
@stinga píše:
A ještě všeobecně k prodeji bot - teď jsem sháněla sněhule pro malou s tím, že je koupím tady na bazaru - jedna tam prodává sněhule za 500,–- jsou nové PC 549,–-. Ale když zaplatím poštovné Kč 100,–- tak mi vyjdou lepší je koupit u nás v obchodě a mám paragon a záruku. Takové prodávající nepochopím
Tak to taky nechápu. Teď jsem posílala přes zásilkovnu a 65 Kč. To není tak moc. Samozřejmě ale počítám výslednou cenu, aby to nebylo moc pro kupujícího. Já bych třeba boty poslala i za 100 Kč (včetně poštovného). Kdyby to někomu udělalo radost a využil by je.
Na těch kontejnerech je napsáno, co tam můžeš dát. Ale boty na donošení rovnou vyhazuj, o to nikdo nestojí. Dávej tam pouze málo používané.