Prodej domu před rozvodem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.12.14 18:35

Prodej domu před rozvodem

Hezký večer,
dostala jsem od rodičů byt ještě před uzavřením manželství. Byt dlouhodobě pronajímám a nájemci se mě zeptali, zdali bych byt neprodala, jinak si koupí byt co prodává sousedka. Nabídli mi docela slušnou částku, tak nad prodejem přemýšlím. Co mě ale zajímá, budeme se na jaře s manželem rozvádět a nevím, jestli zisk z prodeje bytu(i když je pouze můj a nespadá do SJM) se bude dělat i mezi manžela??
Děkuji za odpověď.
Marika K.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66798
16.12.14 18:51

Majetek nabytý před manželstvím do SJM nespadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
16.12.14 19:29
@Anonymní píše:
Hezký večer,
dostala jsem od rodičů byt ještě před uzavřením manželství. Byt dlouhodobě pronajímám a nájemci se mě zeptali, zdali bych byt neprodala, jinak si koupí byt co prodává sousedka. Nabídli mi docela slušnou částku, tak nad prodejem přemýšlím. Co mě ale zajímá, budeme se na jaře s manželem rozvádět a nevím, jestli zisk z prodeje bytu(i když je pouze můj a nespadá do SJM) se bude dělat i mezi manžela??
Děkuji za odpověď.
Marika K.

sice teď nevím, jestli se jedná o byt či dům…ale je to jen a jen tvoje..neboj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
16.12.14 19:50

Byt nebo dům je sice Tvůj, ale zisk z prodeje je ziskem nabytým v manželství, tak je polovina od manžela né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
16.12.14 19:52
@davmi píše:
Byt nebo dům je sice Tvůj, ale zisk z prodeje je ziskem nabytým v manželství, tak je polovina od manžela né?

Podle mě ne, protože to je jen proměnění domu na peníze, tedy to zůstává výhradním vlastnictvím, akorát se to už u peněz hůře prokazuje. Naopak příjem z nájmu je ziskem získaným v manželství a ten do SJM spadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
16.12.14 20:35

Dostala jsi, tedy dar??? Dar do SMJ nespadá…
Ale nejlepší odpověd najdeš u právníka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný