Prodej domu přes RK

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9659
11.6.15 21:15

Prodej domu přes RK

Ahoj holky,

kdo máte zkušenost s prodejem RD nebo bytu, zajímalo by mne, jak dlouho trvalo, než jste nemovitost prodali, co prodeji pomohlo, kolik k vám přišlo zájemců než přišel ten, který nemovitost koupil?

Příspěvek upraven 16.07.15 v 21:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15225
11.6.15 21:38

Podle mě je rozhodující cena.

My se prodávat dům chystáme. Realitka nám zatím udělala odhad ceny, za kterou je dům schopná prodat. Nakonec jsme se rozhodli, že dům budeme prodávat sami. Inzerovat dokážeme sami, stále v domě bydlíme, takže i prohlídky by byly s naší účastí, realitka by nám tedy nijak neulevila. Nevidím žádný přínos RK. Smlouvy si necháme sepsat advokátem za zlomek ceny, přiznání k dani z nabytí zvládnem taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
11.6.15 21:49

Zkusila bych to bez reality. Ta provize je proste u domu moc penez. Ja prodava blby maly byt soubezne sama i pres realitku. Pres realitku ho zadny zajemce nechtel, ti zajemci co se ozvali na inzerat bez RK se o byt malem porvali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.6.15 21:49

Budu sledovat…
My jsme byli na několika prohlídkách a nevím, jestli jsme vypadali, že máme/nemáme na zaplacení, ale žádný dům nás neoslovil natolik, abychom ho chtěli koupit.
Logickým krokem je asi snížení ceny. Předtím bych volila ještě vlastní interci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
11.6.15 21:54

Omlouvám se, že jsem nikdy nebyla prodejcem bytu a přesto si dovolím vyjádřit se. Patříme spíš k okruhu zákazníků (teď už tedy máme vyřešeno) a máme zkušenost pouze s prodejem bytu. Myslím, že chyba bude ve vaší domluvě s realitkou a ne v realitce. Když jsme řešili bydlení, byli jsme se dívat na několik domů, vždy v takové cenové relaci, u které jsme předpokládali, že bychom na to měli (což nevylučuje, že jsou lidé, kteří se třeba jdou podívat na dům za 6 miliónů i přes to, že by jim banka nepůjčila ani pětník a sami nic naspořeno nemají, ale makléř je odmítnout nemůže). Častým problémem byly záměrně zamlžené podstatné informace a špatné fotky. Prostě popis na internetu neodpovídal realitě. Krásný dům, interiér dle našeho vkusu, velká zahrada, vypočítaná vybavenost obce, akorát že dům nestál v obci, ale v zahrádkářské kolonii mimo obec. Už když jsme s makléřkou po telefonu mluvili na upřesnění informací, pojali jsme podezření, že dům stojí mimo obec, na výslový dotaz mi bylo odpovězeno mlžením, a že je potřeba dům vidět. Ztráta času pro nás, makléřku i majitele:-( Některé domy neměly vyfocené ty místnosti, kterými se nedalo moc chlubit - koupelna v přístavku, do kterého zatékalo, mapy na stropě a ještě při prohlídce nám tvrdili, že tam nezatéká. V půdním prostoru krásná velká místnost s trámy ve výšce 180cm, já sama mám 176cm a muž 186cm:-) Místnost celá obložené umakartem, zápach zatuchliny (nebo spíš plísně) s ujištěním, že to strýček obložil pro okrasu. Nemluvě o tom, že některé ty nemovitosti byly silně nadhodnocené a to i přes to, že se jedná o velké město a je jasné, že se platí i cena pozemku. Když jsme pak prodávali náš byt, s makléřem jsem se dohodla, že vše v inzerátu bude odpovídat pravdě, fotek byla spousta, z každé místnosti včetně sklepu, celý popis jsem před zveřejněním obdržela a mohla jsem provést upřesnění nebo opravu. Cenu jsme dali reálnou, jedni zájemci přišli jen na čumendu, druzí už byli vážní a koupili. Měli jsme štěstí, ale myslím, že to bylo i tím, jak jsme inzerát nastavili. Nic mě nenaštvalo víc, než když na pár fotkách vypadala nemovitost dobře, popis taky a na místě jsme zjistili několik velmi zásadních věcí, které byly jaksi opomenuty. Zabralo nám to spoustu času a energie. Pokud máte něco nestandardního, je potřeba na to upozornit, přizpůsobit tomu cenu a vysvětlit to. Některé z námi shlédnutých realit se opravdu prodávaly velmi dlouho (některé se dokonce ještě prodávají) a jsme přesvědčeni, že dokud majitelé nepůjdou s cenou níž, aby si případní zájemci mohli za ušetřené peníze sjednat nápravu neuvážených zásahů nebo opravit, nemají šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
11.6.15 21:56

@Ukulina vidím, že jste se rozhodli nakonec pro cestu bez RK… Využili jste i web bezrealitky?

@Ya-ya nechceš si založit jiné téma na povídání? Fakt nepotřebuji podobné poznámky.

@Hermina.p a jak se o něm dozvěděli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
11.6.15 21:59

@zuzkasim díky za reakci. U nás to je tak, že na náš dům se nedá brát hypotéka. Prostě už na něj nedosáhne. Navrhoval ho architekt, je byl nafocený do několika odborných časopisů.

Poslední zájemci říkali, že dům vypadá ještě lépe na fotkách. A ty považuji za velmi dobré. Informace máme na webu pravdivé a není tu žádná zvláštnost, jak jsi je popisovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
11.6.15 22:03

@Eveelin Ještě neprodáváme, chystáme se začít v červenci. Zatím nevím, kam všude to dáme. Muž už bez realitky jeden dům prodával a bez problémů prodal. Samozřejmě, že se ozývaly realitky a tvrdily, že bez nich neprodá. Nebylo to tak. Udělal jeden den otevřených dveří, zájemci přišli a s jedněmi se domluvil. Je to o ceně. @zuzkasim To shrnula dobře.
Nám třeba realitka řekla, kolik jsou lidé ochotní dát za dům podobný našemu, jaká příjmová skupina to je a co si může dovolit atd. Tyhle informace pro nás byly přínosné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
11.6.15 22:04

@Eveelin inzeroval jsem na bezrealitkach, inzerce stala cca. 100kc a byla jsem velmi prijemne prekvapena. Ale chapu ze dum je neco uplne jineho. Nicmene muj nazor je, ze provizi vzdy stejne nakonec „zaplati“ prodavajici. Preji hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
11.6.15 22:04
@Eveelin píše:
@Ya-ya nechceš si založit jiné téma na povídání? Fakt nepotřebuji podobné poznámky.

Principem diskuze je, že se každý může k tématu vyjádřit jak chce… a k tématu to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
11.6.15 22:06
@Eveelin píše:
@zuzkasim díky za reakci. U nás to je tak, že na náš dům se nedá brát hypotéka. Prostě už na něj nedosáhne. Navrhoval ho architekt, je byl nafocený do několika odborných časopisů.Poslední zájemci říkali, že dům vypadá ještě lépe na fotkách. A ty považuji za velmi dobré. Informace máme na webu pravdivé a není tu žádná zvláštnost, jak jsi je popisovala…

Pak mě napadá, že cena může být rozumná, ale v místě na to lidé nemusí mít nebo tam nechtějí bydlet… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
11.6.15 22:07
@Eveelin píše:
@zuzkasim díky za reakci. U nás to je tak, že na náš dům se nedá brát hypotéka. Prostě už na něj nedosáhne. Navrhoval ho architekt, je byl nafocený do několika odborných časopisů.

A proč by se nedala vzít hypotéka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
11.6.15 22:08

@Eveelin Myslím, že je dost zásaní věc, když se na dům nedá brát hypotéka. Výrazně se tím snižuje okruh zájemců:-( I my jsme si potřebovali na rozdíl mezi cenou našeho bytu a nové reality půjčit, je to ostatně to jediné, na co si jsem ochotna půjčit. Máte tuto informaci v popisu? Taky je možná dobré vybrat si pak velkou a zkušenou realitku, makléř nám sliboval, jak mají možnost inzerovat na různých webech, v realitních novinách atd., nakonec jsme to nepotřebovali, byt se nám prodal za chvíli po vystavení na web. A pokud máte nějakou více specifickou stavbu, chce to opět specifického zájemce a možná i cenu níž, cena prostě rozhoduje a zvlášť movití jsou velmi často schopni hádat se i o desetikorunu (to už říkala moje babička krečová, kdo na to má, zaplatí do koruny přesně a nebo ještě smlouvá, kdo je průměrný zákazník, neremcá, zaplatí a občas nechá i něco navíc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
11.6.15 22:13

@Ukulina manžel to udělal dobře :palec:
To je dobré, že vám RK řekla něco k ceně i případným zájemcům. Nám se žádná podobné informace nedostala :think:

@j.a.n.i1 k tématu to není, neboť se ptám na zkušenost s prodejem RD.

@Hermina.p to počítáme s tím, že provizi zaplatíme. S tím problém nemám… Inzerce za 100,– je fajn ;)

@Ukulina dům na fotkách vypadá hezky. Lidé nám je hodně chváli. Asi jsou prostě zvědaví na dům, který stavěl architekt a který není obvyklý. Ten se chodí dívat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
11.6.15 22:14

@Eveelin To, že když je cena nadsazená, tak se dům jen tak neprodá, zkušenost s prodejem je, tedy to k tématu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí