Prodej na černo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jo, pokud budes soustavne vytvaret vydelecnou cinnost, treba pravidelne prekupovat pliny z polska, jak je ted v mode, a nebudes mit k tomu zivnostak, tak si koledujes o prusvich. Musis odvadet predevsim dane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ciste teoreticky by z toho, samozrejme, pri prokázání ekonomické činnosti, mohl být problém. Na druhou stranu, v praxi se to moc neresi. Staci napsat, ze jedno je kamaradsky, druhé moje, nesedí mi velikost, nelibi se mi barva, a je to těžko prokazatelné. Pokud, samozrejme, nejedes naslapany e-shop a nekoho nas.res, Tal to je blby, pak. To Jo… Jedna se o neoprávněné podnikani… ale jestli jde o par stovek přivýdělku týdne, tak bych se toho fakt nebala… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiffany1 píše:
Tak ciste teoreticky by z toho, samozrejme, pri prokázání ekonomické činnosti, mohl být problém. Na druhou stranu, v praxi se to moc neresi. Staci napsat, ze jedno je kamaradsky, druhé moje, nesedí mi velikost, nelibi se mi barva, a je to těžko prokazatelné. Pokud, samozrejme, nejedes naslapany e-shop a nekoho nas.res, Tal to je blby, pak. To Jo… Jedna se o neoprávněné podnikani… ale jestli jde o par stovek přivýdělku týdne, tak bych se toho fakt nebala…
No takhle přirážky má jen cca 30 Kč týdne ji to hodí pár stovek moc ne . Měsíčně úz je to třeba do tisíce . Ale má skupinku na fb kde má fotky co je možné objednávat .takže si myslím že by to neuhrála . A i když jde i o pár stovek třeba tak i tak z toho může být malér ne ? Nebo je nějaká hranice na to od kdy třeba musi mít živnost nebo jak to mám říci
- Citovat
- Upravit
daně se musí odvádět až od nějaké určité částky vydělané za rok ne
pokud to nepřesáhne, tak je to oka a nic se neděje
- Citovat
- Upravit
@smurfka Jj, je to tak. Pokud jde o tisícovku měsíčně, je to ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka píše:
daně se musí odvádět až od nějaké určité částky vydělané za rok nepokud to nepřesáhne, tak je to oka a nic se neděje
a nevíte od jaké částky ? Zjistím předkládám na Fin úřadě že ? Takze klasicky do té částky si může vydělat bez čehokoliv ?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Možná budu mít blbý pro některé jasný dotaz ale vůbec nevím jak to chodí nikdy jsem se o to nezajímala, tak prosím proto rypalky ať si blbe odpovědi nechají.
Kamarádka objednává zboží a prirazi si peníze. ( přivýdělek ). Lákala mně ať jdu do toho s ní že budu mít nějakou tu kacku navíc ale mně se to nezdá. Vím že takto funguje třeba na fb plno lidí, mnohdy ne živnostníků prostě jedou sami na sebe. Ale to je přeci prodej na černo i když osobně nikde nic nenabízí nebo tak ne? Mám strach že z toho bude akorát nějaký průšvih.
Ke všedmu MUSÍŠ mít vyřízenou živnost.Pokud nbeudeš mít ŽL a někdo tě „udá“,máš o problémy postaráno. tak jsem kdysi nakoupila na aukru,zboží v pořdku přišlo a zanedlouho mě kontaktovala policie,že prej podnikají na černo a bez živnostenského oprávnění.Jak to potom dopadlo,to už nevím,ale průser to určitě byl. Kamarádka musí mít dobrý žaludek,když takhle „podniká“ a je otázkou času,kdy narazí. Já třeba když něco nakupuji, musím na to mít fakturu,protože přeprodávám dál a jako plátce DPH podávám i kontrolní hlášení,které pokud nesedí s prodejcem,od kterého jsem nakoupila, je na FÚ problém a můžou po mně jít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do 6.000.-/ rok u zaměstnanců, do 15.000.-/rok u žen na mateřské a důchodců, do 30.000.- pokud jde o příležitostný privydelek a nebude tuto činnost vytvářet soustavně… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka @Tiffany1 Ale tak musí mít živnosťák a vést evidenci/účetnictví (já nevím, jak se to jmenuje) a podat daňové přiznání, aby měla důkaz, že výdělek je malinký a daň se z něj platit nebude, ne?
Nebo jako řekne kontrole z FÚ (nebo komu), já měla jen malý výdělek, kontrola řekne OK a je to
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teď uz teda vůbec nevím , někdo že ne do určité častý ( ale jak oni vědí kolik má ten zisk,když nemají žádný papír nebo tak jedině že by ji hlidali účet ) nekdo pse že ano . Tak teď nevím do toho rizika ať už e to jakkoliv nejdu raději ale jde mi i o ni mám strach že z toho bude problém
- Citovat
- Upravit
vůbec do toho nechoď, známá takhle prodávala pleny z polska a dostala obrovskou pokutu, nesmí se to prý vůbec dělat bez živnosti
- Citovat
- Upravit
Byla tu nedávno diskuze, že nějakou slečnu takhle nahlásila přímo banka na FÚ, že měla hodně malých transakcí. V tomhle článku je to hezky vysvětlené, kolik si jde bez ŽL vydělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja prodavam občas na vinted, svoje a dcery obleceni, co jsme nestihly unosit. A na to nemusis mit ZL. Prokazatelně jsem je koupila za vyšší cenu, nez prodavam… ale pokud je to v opačném gardu, musíš mit ZL.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deja-vu píše:
vůbec do toho nechoď, známá takhle prodávala pleny z polska a dostala obrovskou pokutu, nesmí se to prý vůbec dělat bez živnosti
můžeš, ale je to omezeno částku a nesmí to mít charakter souvislé výdělečné činnosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Možná budu mít blbý pro některé jasný dotaz ale vůbec nevím jak to chodí nikdy jsem se o to nezajímala, tak prosím proto rypalky ať si blbe odpovědi nechají.
Kamarádka objednává zboží a prirazi si peníze. ( přivýdělek ). Lákala mně ať jdu do toho s ní že budu mít nějakou tu kacku navíc ale mně se to nezdá. Vím že takto funguje třeba na fb plno lidí, mnohdy ne živnostníků prostě jedou sami na sebe. Ale to je přeci prodej na černo i když osobně nikde nic nenabízí nebo tak ne? Mám strach že z toho bude akorát nějaký průšvih.