Prodej na Učitelnici
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Ahoj, vyděláváš tím, konkurence po tobě půjde. Je lepší to mít oficiálně. Pracuji ve školství a je tam rivalita obrovská. Jinak holky prodávají i na skupinách, ale velmi často holky chtějí IČO prodávající. Někdy se to totiž proplácí přes zaměstnavatele… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najdi si pravidla přímo v zakone, vyhlášce. Pokud nejakou činnost děláš pravidelne a za účelem zisku, je to bráno jako podnikání. Ale netuším, jestli je tam nejaky limit ve výdělku nebo tak neco. ICO nemusíš mit treba na prodej přebytku ze zahrady, občasný prodej vybavení, oblečení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
předem se omlouvám za anonymitu, ale mám tady známé a to, co teď řeším, bych si zatím ráda nechala pro sebe.
Je mi přes 20 let a pobírám invalidní důchod 3. stupně. Momentálně nepracuji, protože se připravuji na vysokou školu. Ve volném čase ale tvořím vlastní ilustrované didaktické pomůcky pro děti. Všechno si vytvářím sama od první čárky – vlastní ilustrace, úkoly i celkové zpracování. V Canvě pak materiály pouze kompletuji a nepoužívám její grafické prvky.
Napadlo mě, že bych mohla zkusit některé své materiály nabídnout dál a přivydělat si tím alespoň pár korun. Zaujala mě například Učitelnice, kde lze prodávat vlastní autorská díla bez nutnosti živnostenského oprávnění.
Máte s tím prosím někdo osobní zkušenost, ideálně přímo při invalidním důchodu?
Nejde mi o žádné velké podnikání. Odhaduji, že bych si takto vydělala maximálně kolem 1 500 Kč měsíčně, možná ani to ne. Spíš bych si chtěla vyzkoušet, jestli je o moje materiály vůbec zájem.
Zajímalo by mě hlavně, co jste při takto malém autorském přivýdělku museli řešit – zda jste zahájení někam hlásili (ČSSZ, zdravotní pojišťovna apod.), podávali nějaké přehledy nebo stačilo evidovat příjmy.
Nechci nic obcházet ani dělat načerno. Právě naopak, chci to mít v pořádku. Zároveň mám ale kvůli invalidnímu důchodu obavy začít něco prodávat a kvůli pár stovkám nebo tisícovce měsíčně si zbytečně způsobit problémy.
Budu moc ráda za zkušenosti někoho, kdo podobným způsobem prodává vlastní autorskou tvorbu. 🙂